Τελευταία Νέα
Speculator

Κεραυνοί Βενιέρη για τα μαγειρέματα του ΑΣΕΠ στο διαγωνισμό της ΕΛΤΕ - Καρφιά για τους καθηγητές του Βεσυρόπουλου

Κεραυνοί Βενιέρη για τα μαγειρέματα του ΑΣΕΠ στο διαγωνισμό της ΕΛΤΕ - Καρφιά για τους καθηγητές του Βεσυρόπουλου
Τι δηλώνει στο ΒΝ ο πρώην Πρόεδρος της ΕΛΤΕ και πρώην Πρύτανης του ΟΠΑ που αποκλείστηκε από τη διαδικασία
Σχετικά Άρθρα
Κεραυνούς εξαπολύει εναντίον διαδικασιών που ακολούθησε το ΑΣΕΠ για την επιλογή των προσώπων που προτάθηκαν στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο προκειμένου να αποφασίσει μεταξύ αυτών ποιος θα είναι ο νέος Πρόεδρος της ΕΛΤΕ εξαπολύει ο κ. Γιώργος Βενιέρης, πρώην Πρόεδρος της ΕΛΤΕ, και Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών επί έξι έτη.
Ο κ. Βενιέρης μιλώντας στο Bankingnews αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη και προσβολής της διαδικασίας χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα εκτός λογικής και Συνταγματικών Προβλέψεων το νόμο με τον οποίο επιλέγονται μέσω ΑΣΕΠ οι ηγεσίες Ανεξάρτητων Αρχών.
Επιπλέον αφήνει ξεκάθαρα υπονοούμενα για τον τρόπο που υπολογίστηκε η μοριοδότηση των υποψηφίων επισημαίνοντας ουδέποτε έλαβε απάντηση από το ΑΣΕΠ (στη φωτό ο πρόεδρος Αθανάσιος Παπαϊωάννου) για τον ακριβή τρόπο υπολογισμού και ταυτόχρονα διερωτάται πως ένας νεώτερος καθηγητής χωρίς τον δικό του επαγγελματικό βίο βρίσκεται με περισσότερα μόρια στη λίστα.
3446511c8d784afd817d6f8963246f6f.jpg
Η δήλωση του κ. Βενιέρη στο BN έχει ως εξής:

«Θεωρώ ότι το σύστημα επιλογής μελών του ΔΣ της ΕΛΤΕ είναι εκτός λογικής γιατί δεν είναι δυνατόν οι άνθρωποι που θα πληρώσουν υπεύθυνες θέσεις στο Δημόσιο να κρίνονται από το ΑΣΕΠ. Γιατί με τη λογική που υπάρχει θα πρέπει να βάζουμε πρωθυπουργό και υπουργούς που να κρίνονται μέσω ΑΣΕΠ.
Αυτό είναι Αντισυνταγματικό.
Πέραν αυτού επί της διαδικασίας θεωρώ άδικο και απαράδεκτο να λαμβάνεται υπό όψιν η διοικητική εμπειρία στα πλαίσια των καθηκόντων του καθηγητή και να εξομοιούται με την εμπειρία που ζητά η προκήρυξη και αφορά στην προϋπηρεσία σε υποχρεωτικούς ελέγχους.
Ως Έλλην πολίτης παρ’ ότι το δικαιούμαι δεν έλαβα από το ΑΣΕΠ απάντηση για τον τρόπο που έχει υπολογιστεί η προϋπηρεσία μου και αναρωτιέμαι: Πως είναι δυνατόν ένας νεότερος καθηγητής από εμένα που δεν έχει χρηματίσει ούτε πρύτανης, ούτε Πρόεδρος της ΕΛΤΕ, ούτε Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου σε εισηγμένη εταιρία και μάλιστα πολύ μεγάλου μεγέθους λαμβάνει περισσότερα μόρια από εμένα; Υπό αυτά τα δεδομένα επιφυλάσσομαι να προσφύγω στη δικαιοσύνη»

Η επιβεβαίωση του ΒΝ

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις του κ. Βενιέρη στο BN έρχονται να επιβεβαιώσουν τα όσα είχαμε αποκαλύψει για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από το ΑΣΕΠ για την επιλογή τριών εκ των υποψηφίων για τη θέση του Προέδρου και των Αντιπροέδρων της ΕΛΤΕ που θα προταθούν στον Υφυπουργό Οικονομικών ο οποίος θα αποφασίσει τελικά ποιος θα είναι ο νέος Πρόεδρος και οι νέοι Αντιπρόεδροι της ΕΛΤΕ.
Για τη θέση του Προέδρου η απόφαση του ΑΣΕΠ προβλέπει ότι προτείνονται οι Γκίνογλου Δημήτριος, Ταχυνάκης Παναγιώτης και Γιαννόπουλος Παναγιώτης (νυν Αντιπρόεδρος της ΕΛΤΕ).
Για τις θέσεις των δύο Αντιπροέδρων προτείνονται οι Γιαννόπουλος Παναγιώτης, Σικαλίδης Αλέξανδρος και Παπαδήμος Νικόλαος.

Δύο στους τρεις επιτυχόντες επέβλεψαν το Μεταπτυχιακό Βεσυρόπουλου

Όπως είχε αποκαλύψει το bankingnews (πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα) καθώς κατά σύμπτωση οι δύο πρώτοι επιτυχόντες είναι οι άνθρωποι που είχαν την εποπτεία της διπλωματικής εργασίας του μεταπτυχιακού που έλαβε το 2019 ο υφυπουργός Οικονομικών και εποπτεύων την ΕΛΤΕ Απόστολος Βεσυρόπουλος.
Ο κ. Βεσυρόπουλος εκπόνησε τη διπλωματική του εργασία για τη λήψη Μεταπτυχιακού από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο πλαίσιο του Προγράμματος «Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Λογιστική Φορολογία και Χρηματοοικονομική Διοίκηση».
273f90d8c38136939894b6eebdbe08a9_XL_1.jpg
Η εργασία φέρει τον «πρωτότυπο» τίτλο «Η φορολογική πολιτική ως μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας» και επιβλέπων, επόπτης καθηγητής ήταν ο κ. Γκίνογλου Δημήτριος πρώτος στη λίστα και μέλος της Επιτροπής ο κ. Τυχανάκης Παναγιώτης δεύτερος στην λίστα.
Στην διπλωματική εργασία μάλιστα ο κ. Βεσυρόπουλος δεν παραλείπει να εξάρει τη βοήθεια του κ. Γκίνογλου αναφέροντας χαρακτηριστικά «Καταρχάς, η προκείμενη διπλωματική εργασία δεν θα ξεκινούσε και δεν θα ολοκληρωνόταν ποτέ χωρίς την υποστήριξη του Επιβλέποντος Καθηγητή.
Μου παρείχε γενναιόδωρα την ευκαιρία, το χρόνο και το κατάλληλο περιβάλλον, προκειμένου να εργαστώ για την εκπόνησή της.
Η συνεργασία μας, οι συζητήσεις μας και οι κοινοί μας προβληματισμοί αποτέλεσαν αναμφίβολα καθοριστικό παράγοντα στην επιτυχή της ολοκλήρωση».
Ποιος είναι ο όμως ο κ. Γκίνογλου και τι σχέση έχει με τον κ. Βεσυρόπουλο;
Ο κ. Γκίνογλου είναι Καθηγητής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και έχει διατελέσει συντονιστής της Τομέα Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας όταν ο κ. Βεσυρόπουλος ήταν Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας.
Υπενθυμίζεται ότι το BN έφερε στο φως της δημοσιότητας και το πρακτικό της Επιτροπής του ΑΣΕΠ από το οποίο προκύπτει πως έγινε το «μαγείρεμα» ώστε να ευνοηθούν οι κύριοι Γκινόγλου και Ταχυνάκης.
Πατήστε εδώ να διαβάσετε το σχετικό δημοσίευμα.
Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να μείνει εκτός λίστας ο κ. Βενιέρης παρά το βαρύ βιογραφικό του αλλά προφανώς το ΑΣΕΠ θα έχει κάποια εξήγηση την οποία ούτε το BN έχει λάβει αλλά ούτε και όσοι έχουν υποβάλλει σε αυτό ενστάσεις για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Το βιογραφικό του κ. Γιώργου Βενιέρη

Είναι Ομότιμος Καθηγητής Λογιστικής στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ). Σπούδασε Οικονομικές και Εμπορικές Επιστήμες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ, 1970) και μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο του Birmingham Αγγλίας, όπου έλαβε Πτυχίο Master Εμπορικών Επιστημών (M.Com, 1971) και Διδακτορικό Δίπλωμα (PhD, 1975) από το Τμήμα Λογιστικής του Πανεπιστημίου αυτού.
Έχει διατελέσει Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (2001-2007) και Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης (1998-2001). Επίσης, έχει διατελέσει Πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (1985-1987 και 1998-2000). Από το 2007 μέχρι το 2009 ήταν Πρόεδρος του Τμήματος Λογιστικής Χρηματοοικονομικής. Από το 2000 μέχρι σήμερα είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Λογιστικών Εφαρμογών και Συνδιευθυντής του Διαπανεπιστημιακού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΟΠΑ-ΕΜΠ). Επίσης, έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος (1996 - 2001) της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του ΟΠΑ, μέλος της Επιτροπής Ελέγχου της ΔΕΗ και Μέλος της Επιτροπής μετάφρασης των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (IAS). Έχει διατελέσει Α' Αντιπρόεδρος (2007-2009) του Κέντρου Μελετών και Έρευνας (ΚΕΜΕ) του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) και Πρόεδρος (2004-2007) της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης (ΕΣΑΑ). Έχει διατελέσει σύμβουλος του Υφυπουργού Οικονομικών σε θέματα Λογιστικής Τυποποίησης και Λογιστικής Οργάνωσης του Δημόσιου Τομέα (1997-2000), Ελεγκτής Ισολογισμού της Τράπεζας της Ελλάδος και μέλος της Επιτροπής Λογιστικών Βιβλίων του Υπουργείου Οικονομικών. Ήταν Πρόεδρος της Επιτροπής για την τροποποίηση, συμπλήρωση και προσαρμογή των διατάξεων του ισχύοντος Κώδικα Φορολογικών Στοιχείων, που συστήθηκε με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών (1990-1991).
ΒΕΝΙΕΡΗΣ_1.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης