Τελευταία Νέα
Speculator

Quest: Επιταχύνει επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, βλέπει ισχυρό growth

Quest: Επιταχύνει επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, βλέπει ισχυρό growth
Η διοίκηση είναι αισιόδοξη για την πορεία της ACS αλλά περιμένει και θετικές τάσεις και για τα επόμενα χρόνια για τον κλάδο της πληροφορικής λόγω των έργων που θα γίνουν.
Μπορεί και να ξεπεράσει τα 60 εκατ. ευρώ το επενδυτικό πρόγραμμα της Quest Συμμετοχών το 2022, σημείωσε η διοίκηση της εταιρείας, κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για την ενημέρωση των αναλυτών αναφορικά με τα αποτελέσματα α΄εξαμήνου 2022.
Η διοίκηση εξετάζει πλέον από πιο κοντά τον κλάδο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) προκειμένου να κάνει και νέες εξαγορές, ενώ βλέπει καλύτερο της αρχικής εκτίμησης growth στον κλάδο των κλιματιστικών.
Η πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου της ΓΕΔ ύψους 5 εκατ. ευρώ είναι μόνο η αρχή και στους επόμενους μήνες πρόκειται να επενδύσει άλλα 25-30 εκατ. ευρώ συνολικά για κεφάλαιο κίνησης και άλλες ανάγκες.
Σημειώνεται πως σε αυτή τη φάση απλά στηρίζει την εταιρεία, χωρίς να έχει τη διοίκηση κάτι που θα γίνει στο τέλος του χρόνου.

Αρχικά η διοίκηση είχε θέσει στόχο για πωλήσεις από τον κλάδο των κλιματιστικών 30 εκατ. ευρώ, ωστόσο μαζί με την Clima Quest στο εξάμηνο έπιασε 20 εκατ. ευρώ και τώρα αναμένει τζίρο 35-40 εκατ. ευρώ.
Τονίστηκε πάντως πως ενώ ήταν ισχυρό το εξάμηνο, στο τρίτο τρίμηνο οι καταναλωτές τηρούν στάση αναμονής λόγω των εξαγγελιών της κυβέρνησης για επιδότηση κλιματιστικών.
Συνολικά για τον όμιλο τονίστηκε πως έπιασε τους στόχους που είχε θέσει η διοίκηση για το εξάμηνο αν και δεν ήταν εύκολο λόγω των όσων επικρατούν στις αγορές παγκοσμίως.
Η Quest όμως έδειξε υψηλή αντοχή στις συνθήκες αυτές, ενώ σε 3 από τους 4 τομείς που δραστηριοποιείται δεν υπάρχει καμία επίδραση (ΑΠΕ, ταχυδρομικές υπηρεσίες και πληροφορική).
Η διοίκηση είναι αισιόδοξη για την πορεία της ACS αλλά περιμένει και θετικές τάσεις και για τα επόμενα χρόνια για τον κλάδο της πληροφορικής λόγω των έργων που θα γίνουν.
Για το σύνολο των συνεχιζόμενων δραστηριοτήτων του Ομίλου, εκτιμάται ότι τα έσοδα του 2022 θα κυμανθούν ελαφρά υψηλότερα από το 2021, ενώ η κερδοφορία θα κυμανθεί στα περυσινά περίπου επίπεδα.
Οι ανωτέρω εκτιμήσεις γίνονται με την παραδοχή ότι δε θα υπάρξει περαιτέρω αρνητική εξέλιξη στις τιμές της ενέργειας, των βασικών αγαθών και στην κατανάλωση.
Παράλληλα σημειώθηκε ότι η ισχυρή εμπορική και χρηματοοικονομική θέση του Ομίλου του επιτρέπει να ανταπεξέλθει με επιτυχία στις όποιες προκλήσεις παρουσιασθούν.
H ρευστότητα του Ομίλου παραμένει ισχυρή, με συνολικά διαθέσιμα και γραμμές χρηματοδότησης άνω των 200 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr







www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης