Επιστήμονας τονίζει ότι άτομα με διαβήτη ή προδιάθεση για διαβήτη δεν πρέπει να τα προτιμούν, καθώς το προϊόν προκαλεί απότομες αυξήσεις στα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα
Τα πατατάκια μπορεί να αποβούν επιβλαβή για όλους, αλλά για ορισμένα άτομα μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές και ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία.
Η γαστρεντερολόγος Ekaterina Kashukh εξήγησε ποιοι θα πρέπει κατηγορηματικά να αποφεύγουν το δημοφιλές σνακ.
«Τα πατατάκια δεν πρέπει να καταναλώνονται από άτομα που έχουν ήδη διαγνωστεί με χρόνιες παθήσεις της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων, των νεφρών ή μεταβολικές διαταραχές. Είναι επιβλαβείς για την υπέρταση και τις χρόνιες παθήσεις των νεφρών. Το αλάτι προκαλεί ανισορροπία στους ηλεκτρολύτες και αυξάνει το φόρτο στα νεφρά, επιδεινώνοντας τη λειτουργία τους και προκαλώντας επιπλοκές», εξήγησε η γιατρός.
Η γιατρός πρόσθεσε ότι άτομα με διαβήτη ή προδιάθεση για διαβήτη δεν πρέπει να τα προτιμούν, καθώς το προϊόν προκαλεί απότομες αυξήσεις στα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.
Επίσης, η υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και λίπος στις πατάτες τηγανιτές είναι επιβλαβής για άτομα με περιττό βάρος και τάση για παχυσαρκία.
Νωρίτερα, η ιστοσελίδα "Passion" ανέφερε ότι τα πατατάκια, που αποτελούν πηγή τρανς λιπαρών και συχνά είναι εξαιρετικά αλμυρές, δεν συνιστώνται κατηγορηματικά ως γρήγορο σνακ.
Οι διατροφολόγοι συμβουλεύουν όσους θέλουν να χάσουν βάρος να αντικαταστήσουν τα πατατάκια με μια χούφτα ξηρούς καρπούς.
www.bankingnews.gr
Η γαστρεντερολόγος Ekaterina Kashukh εξήγησε ποιοι θα πρέπει κατηγορηματικά να αποφεύγουν το δημοφιλές σνακ.
«Τα πατατάκια δεν πρέπει να καταναλώνονται από άτομα που έχουν ήδη διαγνωστεί με χρόνιες παθήσεις της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων, των νεφρών ή μεταβολικές διαταραχές. Είναι επιβλαβείς για την υπέρταση και τις χρόνιες παθήσεις των νεφρών. Το αλάτι προκαλεί ανισορροπία στους ηλεκτρολύτες και αυξάνει το φόρτο στα νεφρά, επιδεινώνοντας τη λειτουργία τους και προκαλώντας επιπλοκές», εξήγησε η γιατρός.
Η γιατρός πρόσθεσε ότι άτομα με διαβήτη ή προδιάθεση για διαβήτη δεν πρέπει να τα προτιμούν, καθώς το προϊόν προκαλεί απότομες αυξήσεις στα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.
Επίσης, η υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και λίπος στις πατάτες τηγανιτές είναι επιβλαβής για άτομα με περιττό βάρος και τάση για παχυσαρκία.
Νωρίτερα, η ιστοσελίδα "Passion" ανέφερε ότι τα πατατάκια, που αποτελούν πηγή τρανς λιπαρών και συχνά είναι εξαιρετικά αλμυρές, δεν συνιστώνται κατηγορηματικά ως γρήγορο σνακ.
Οι διατροφολόγοι συμβουλεύουν όσους θέλουν να χάσουν βάρος να αντικαταστήσουν τα πατατάκια με μια χούφτα ξηρούς καρπούς.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών