Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αντιδρά ανοδικά η Μυτιληναίος λόγω αποτελεσμάτων – Διατηρεί σύσταση αγοράς η Wood

Αντιδρά ανοδικά η Μυτιληναίος λόγω αποτελεσμάτων – Διατηρεί σύσταση αγοράς η Wood
Οι θετικές ροές και η ευχέρεια άντλησης κεφαλαίων από τις αγορές δίνουν τη δυνατότητα στην εταιρεία να εκμεταλλευτεί επενδυτικές ευκαιρίες αλλά και να προχωρήσει σε εξαγορές
Σχετικά Άρθρα

Τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα της Μυτιληναίος σε συνδυασμό με το θετικό μήνυμα της διοίκησης κατά την ενημέρωση των αναλυτών, δίνουν ανοδική κίνηση στην τιμή της μετοχής.
Ο τίτλος ενισχύεται 1,5% και βρίσκεται στα 12,34 ευρώ με όγκο 51 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 1,76 δισ. ευρώ.
Στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη δηλώθηκε πως οι θετικές ροές και η ευχέρεια άντλησης κεφαλαίων από τις αγορές δίνουν τη δυνατότητα στην εταιρεία να εκμεταλλευτεί επενδυτικές ευκαιρίες αλλά και να προχωρήσει σε εξαγορές.
Στόχοι της εταιρείας είναι το Αλουμίνιο της Ελλάδος να ηλεκτροδοτείται από πράσινη ενέργεια το 2030 και το χαρτοφυλάκιο της εταιρίας να περιλαμβάνει ηλιακά πάρκα σε λειτουργία συνολικής ισχύος 3GW.
Η εταιρεία θα προχωρήσει σε λεπτομερείς ανακοινώσεις σε συνέντευξη τύπου στις 18 Φεβρουαρίου, όπως αναφέρει και η Merit στο πρωινό της σχόλιο.
Ανώτερα των εκτιμήσεων της Wood ήταν τα αποτελέσματα χρήσης 2020 της Μυτιληναίος σε επίπεδο EBITDA.
Σύμφωνα με τον οίκο, περίμενε 275 εκατ. ευρώ έναντι 315 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε ο όμιλος.
Μετά την πρόσφατη πορεία της μετοχής και την αύξηση κατά 60% στους τελευταίους έξι μήνες, η μετοχή διαπραγματεύεται με EV/EBITDA 7,5 φορές με βάση τις εκτιμήσεις του 2021, σημειώνει η Wood τονίζοντας πως η τιμή είναι κοντά στην τιμή στόχο.
Ωστόσο, αναφέρει πως εξακολουθεί να συστήνει αγορά, καθώς υπάρχει ανοδικό ρίσκο στις εκτιμήσεις της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης