Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Ισχυρά αποτελέσματα δημοσίευσε η ΓΕΒΚΑ για το πρώτο εξάμηνο

tags :
Ισχυρά αποτελέσματα δημοσίευσε η ΓΕΒΚΑ για το πρώτο εξάμηνο
Στο πρώτο εξάμηνο του 2021 η εισηγμένη έχει κέρδη υψηλότερα από αυτά που είχε στο σύνολο της χρήσης 2019
Σχετικά Άρθρα

Ισχυρά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης δημοσίευσε η ΓΕΒΚΑ.
Η ζήτηση των προϊόντων της αύξησε τις πωλήσεις κατά 47,22% και διαμορφώθηκαν στα 20,44 εκατ. ευρώ από 13,89 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Τα EBITDA ανήλθαν στα 2,01 εκατ. ευρώ από 667 χιλ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων ενισχύθηκαν κατά 280% διαμορφούμενα στα 1,76 εκατ. ευρώ από 464 χιλ. ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 1,33 εκατ. ευρώ από 334 χιλ. ευρώ.
Οι καλές ταμειακές ροές μείωσαν τον καθαρό δανεισμό στα 2,16 εκατ. ευρώ από 3,5 εκατ. ευρώ.
Τα ίδια κεφάλαια ανέρχονται στα 24,2 εκατ. ευρώ.
Η εισηγμένη έχει αποτίμηση 31,7 εκατ. ευρώ και αν διατηρηθεί η καλή πορεία και στο δεύτερο εξάμηνο θα δώσει ένα δίκαιο p/e στη μετοχή.
Ήδη πάντως στο πρώτο εξάμηνο η εισηγμένη έχει κέρδη υψηλότερα από αυτά που είχε στο σύνολο της χρήσης 2019.
Σύμφωνα με την εταιρεία οι τιμές των χαλυβουργικών προϊόντων διαμορφώνονται χρηματιστηριακά με βάση την τιμή του σιδήρου scrap, και οι τυχόν σημαντικές μεταβολές τους έχουν άμεση επίδραση στη διαμόρφωση της μικτής κερδοφορίας της εταιρείας. Οι διεθνείς συγκυρίες οδήγησαν τις συγκεκριμένες τιμές σε πτώση που διήρκησε μέχρι και τους πρώτους μήνες της προηγούμενης χρήσης. Από το δεύτερο τρίμηνο της προηγούμενης χρήσης και κυρίως από τους τελευταίους μήνες της οι τιμές των χαλυβουργικών προϊόντων παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις. Από την διατήρηση των αυξητικών τάσεων ή της αντιστροφή τους θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η διατήρηση των ίδιων αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου και στο δεύτερο μισό της τρέχουσας χρήσης.
Σημειώνεται πως η μετοχή από την αρχή του έτους καταγράφει άνοδο 60%. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης