Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Σταθεροποιητικό και πάλι το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών. Προς αναζήτηση κατεύθυνσης η δική μας αγορά με τα νέα να δημιουργούν μία ανάμικτη διάθεση. Από τη μία έχουμε πολύ καλά εταιρικά αποτελέσματα και από την άλλη έχουμε ρεκόρ νέων κρουσμάτων και δεκάδες θανάτους.

Με διαθέσεις συσσώρευσης και κάποιες επιλεκτικές κινήσεις κατοχύρωσης κερδών ξεκίνησε η αγορά μας. Η ΔΕΗ κινείται λίγο χαμηλότερα, όπως και ο ΟΤΕ λόγω του μερίσματος. Ήπιες πιέσεις και στις τράπεζες. Από την άλλη ενισχύεται λόγω του ομολόγου η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και ήπια άνοδο έχουν τα διυλιστήρια. Προς τις 910 μονάδες μετά τα πρώτα λεπτά.

ΠΑΝΔΗΜΙΑ: Εδώ και μέρες φαίνεται πως τα κρούσματα έχουν ξεφύγει. Να υπάρχει εμβόλιο και να διαβάζεις για τόσους θανάτους καθημερινά, είναι τρομερό. Το σύστημα υγείας επίσης δέχεται μεγάλες πιέσεις. Κρίμα, να χάνονται τόσες ανθρώπινες ζωές καθημερινά. Ένα μικρό χωριό να «εξαφανίζεται» κάθε μέρα.

ΔΕΗ: Αύριο (16/11) μπαίνουν προς διαπραγμάτευση 150 εκατ. νέες μετοχές που προέκυψαν από την πετυχημένη αύξηση κεφαλαίου με τιμή 9 ευρώ ανά μετοχή. Στο κλείσιμο αύριο θα ισχύσει και η είσοδος της μετοχής στον MSCI, οπότε η μετοχή θα παραμείνει στο επίκεντρο. Στα 10,10 ευρώ η μετοχή και με απώλειες 1,5%.

ΟΤΕ: Χωρίς το δικαίωμα στο έκτακτο μέρισμα σήμερα η μετοχή και οι δικαιούχοι θα λάβουν 0,2521 ευρώ μεικτό. Χάνει 1,16% η μετοχή στο άνοιγμα και βρίσκεται στα 14,91 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Συνεχίζεται η συσσώρευση με την Alpha Bank να κινείται πάλι γύρω από τα 1,10 ευρώ, τη Eurobank να προσπαθεί να κινηθεί λίγο υψηλότερα και την Εθνική να υποχωρεί οριακά. Αμετάβλητη η Πειραιώς.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα και αξίζει να σημειωθεί πως στο τρίτο τρίμηνο οι πωλήσεις του κλάδου ατομικής προστασίας και υγείας, δηλαδή του κλάδου που συνδέεται με την πανδημία ήταν μειωμένες. Ήταν βέβαια καλοκαίρι και είχαμε υποχώρηση της πανδημίας. Τώρα όμως είναι και πάλι σε μεγάλη έξαρση. Εντυπωσιακές όλες οι γραμμές αλλά στα πλαίσια των εκτιμήσεων της Eurobank Equities. Τα καθαρά κέρδη στα 64,73 εκατ. ευρώ από 28,3 εκατ. ευρώ. Τι να συζητάμε για p/e και άλλα εδώ!

Αδάνειστος ο όμιλος και προχωράει ένα ακόμα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα. Βγαίνουν πωλητές στα 7,50 ευρώ ήτοι στην αποτίμηση των 328 εκατ. ευρώ. Τι να σχολιάσουμε… Απίστευτα πράγματα στο ελληνικό ταμπλό.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Πολύ καλά πήγε η έκδοση του ομολόγου των 150 εκατ. ευρώ στην Ελληνική Αγορά. Το επιτόκιο στο κάτω μέρος του εύρους και στο 2,45%.

AUTOHELLAS: Τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου ήταν εξαιρετικά. Θα πούμε βέβαια πως αυτά που έγιναν φέτος στην εν λόγω αγορά, ίσως να είναι δύσκολο να επαναληφθούν. Εκτός και αν η πανδημία συνεχιστεί, κάτι που φαίνεται πως δεν είναι απίθανο με τα σημερινά δεδομένα. Δηλαδή οι εξαιρετικά υψηλές τιμές και η απουσία διαθέσιμων αυτοκινήτων προς ενοικίαση, ίσως να μην έχουν του χρόνου τους ίδιους ρυθμούς.

ΜΕΤΑΛΛΑ: Έχει μειωθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον και αναμένουμε τις ενημερώσεις από τις διοικήσεις για το τρίτο τρίμηνο. Σήμερα στο ξεκίνημα βλέπουμε κάποιες καλές κινήσεις. Συνολικά πάντως έχει μειωθεί το ενδιαφέρον για μικρομεσαία, επομένως θεωρούμε πως δεν είναι κάποια ανησυχητική εξέλιξη. Αντιθέτως, μάλιστα με αυτά που βλέπουμε σε άλλες μετοχές, θεωρούμε πως θα έπρεπε να έχουν κινηθεί υψηλότερα κάποιες μετοχές.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Με καλή άνοδο 4,5% και όγκο κοντά στις 20 χιλ. τεμάχια στα πρώτα λεπτά.

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Κοντά στο 3% η δική της άνοδος με μικρότερο όγκο.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Καμία διάθεση να ξεκολλήσει. Είδαμε στο τρίτο τρίμηνο και κάποιες ρευστοποιήσεις από αμοιβαία κεφάλαια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης