Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με μικρό τζίρο προσπαθεί να ξεπεράσει τις 890 μονάδες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με μικρό τζίρο προσπαθεί να ξεπεράσει τις 890 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ήπιο ανοδικό είναι και πάλι το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών. Η δική μας αγορά χθες κινήθηκε με μικρές απώλειες και σήμερα μπορεί να δώσει μία καλύτερη κίνηση μετά και τα ρεκόρ που έγραψαν οι αμερικανικές αγορές. Σημαντική η υποαπόδοση του ΧΑ φέτος. Ας ελπίσουμε το 2022 να είναι καλύτερο.

Προς τις 890 μονάδες κινείται στο ξεκίνημα ο γενικός δείκτης με μικρή άνοδο και περιορισμένες πάλι συναλλαγές. Στις τράπεζες έχουμε καλύτερο όγκο σε σύγκριση με τα άλλα βαριά χαρτιά, ενώ και η Jumbo έχει υψηλό όγκο για τα δεδομένα της στα πρώτα λεπτά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Είναι γνωστό πως για να ξεκολλήσουμε από τη συσσώρευση θα πρέπει να κινηθούν αυτές. Ειδικά η ΑΛΦΑ και η ΠΕΙΡ. Οι άλλες δύο συστημικές έχουν δείξει πως μπορούν καλύτερα. Με ήπια άνοδο η ΑΛΦΑ και η Eurobank και ακολουθούν από κοντά και οι άλλες δύο. Η Αττικής είναι στα 0,20 ευρώ δηλαδή στην τιμή της αύξησης. Στα 16,92 ευρώ η Ελλάδος με μικρό όγκο.

JUMBO: Με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, άλλη μία χρηματική διανομή από την εισηγμένη. Τέλη Νοεμβρίου είχε δώσει πάλι μετρητά στους μετόχους. Αυτή τη φορά θα δώσει 0,3850 ευρώ που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 3,1%. Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης δε βλέπουμε οι επενδυτές να συγκινούνται από τη νέα χρηματική διανομή και η μετοχή άνοιξε με οριακές απώλειες και όγκο σχεδόν 40 χιλ. τεμαχίων, ο οποίος είναι υψηλός.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Από τους πρώτους και πάλι που θα ανακοινώσει αποτελέσματα χρήσης ο όμιλος. Αυτά σε όσους πιστεύουν ότι η δημοσίευση αποτελεσμάτων είναι δύσκολη υπόθεση. Όταν έχεις προγραμματισμό αλλά κυρίως σεβασμό για τους μετόχους σου, μπορείς να το κάνεις. Πρέπει να θέλεις. Και ο συγκεκριμένος όμιλος φαίνεται πως και μπορεί και θέλει. Στις 27 Ιανουαρίου θα ανακοινώσει και μέχρι τότε δε θα μπορεί να κάνει αγορές ιδίων μετοχών. Με απώλειες ξεκίνησε η μετοχή.

ΟΤΕ: Και πάλι ανοδικά και προσπαθεί να πιάσει τα υψηλά του. Το κάνει εδώ και μερικές μέρες αλλά στο τέλος κάποιοι τον οδηγούν χαμηλότερα από τα υψηλά ημέρας. Στα 16,50 ευρώ στο άνοιγμα με άνοδο σχεδόν 2%.

ΔΕΗ: Βγάζει μία μικρή αντίδραση σήμερα και απομακρύνεται από τα 9 ευρώ τα οποία είχε πλησιάσει χθες. Στα 9,15 ευρώ και στο +0,55%.

FOURLIS: Στα 3,90 ευρώ η μετοχή με μικρή άνοδο και χαμηλό όγκο. Μαζεύτηκαν πολλά κομμάτια το προηγούμενο διάστημα, αλλά δεν κατάφερε να περάσει πάνω από τα 4 ευρώ αν και το επιχείρησε.

ΑΤΤΙCA GROUP: Στις 30 Δεκεμβρίου θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,05 ευρώ ανά μετοχή.

PREMIA: Κινήσεις ωραιοποίησης παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα. Είχαν μπει μεγάλες εντολές αγοράς πριν λίγες συνεδριάσεις, οι οποίες συνεχίστηκαν και τις επόμενες μέρες με αποτέλεσμα σήμερα να είναι στα 1,68 ευρώ με άνοδο 5% και αποτίμηση 146 εκατ. ευρώ.

ΚΕΚΡΟΨ: Περιμέναμε γρηγορότερα αντανακλαστικά από την εταιρεία, αναφορικά με όσα διακινήθηκαν χθες και οδήγησαν σε μεγάλη πτώση τη μετοχή. Ωστόσο, δεν είδαμε κάποια ανακοίνωση μέχρι τα πρώτα λεπτά του ανοίγματος της συνεδρίασης. Με άνοδο 2% και στα 1,92 ευρώ η μετοχή και με όγκο λίγο πάνω από 2 χιλ. τεμάχια.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Με τέτοιο εννεάμηνο και να μην μπορεί να πάρει ανάσες. Στα 0,4610 ευρώ με άνοδο 2,22% και χαμηλό όγκο αλλά και με αποτίμηση μόλις 9,7 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης