Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια ανοδικά με το βλέμμα στο εξωτερικό – Ξεχωρίζει η Eurobank

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια ανοδικά με το βλέμμα στο εξωτερικό – Ξεχωρίζει η Eurobank
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Μικτές οι τάσεις στις αγορές της Ευρώπης, με τον DAX 40 πάντως να δοκιμάζει τις 16.200 μονάδες. Κάποιες ανησυχίες εκφράζονται από την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων, καθώς έχει αρχίσει να αποτυπώνεται η επικείμενη αύξηση των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες.

Ήσυχη αναμένεται σήμερα η συνεδρίαση, ενώ αύριο το ΧΑ θα είναι κλειστό λόγω Θεοφανίων. Σταθεροποιητικά ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης με χαμηλό τζίρος, όπως μας έχει συνηθίσει το τελευταίο διάστημα. Λίγο η Eurobank ξεχωρίζει με τα υπόλοιπα βαριά χαρτιά να έχουν ήπιες διακυμάνσεις.

FOURLIS: Νέα εξαγορά θα ανακοινώσει τις επόμενες μέρες και με αυτή αυξάνει το χαρτοφυλάκιο της Trade Estate, η οποία εκτιμάται ότι θα μπει στο ΧΑ στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Όπως αναφέρουμε σε ξεχωριστό θέμα στο ΒΝ έχει συμφωνήσει να αγοράσει το Piraeus Retail Park που βρίσκεται στον Κηφισό στη συμβολή με την Πειραιώς και αναπτύσσεται από την Ten Brinke. Επιπλέον ο Δεκέμβριος ήταν εξαιρετικός για τον όμιλο και τα ετήσια αποτελέσματα θα αποτυπώσουν την εκτίμηση που είχε δώσει η διοίκηση και με το παραπάνω. Στα 4,07 ευρώ με άνοδο 0,37% άνοιξε η μετοχή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Eurobank συνεχίζει ανοδικά και είναι η μόνη που ξεχωρίζει συνολικά από την υψηλή κεφαλαιοποίηση. Ήπια διορθωτική η κίνηση για την Εθνική Τράπεζα και πέριξ του χθεσινού κλεισίματος κινούνται οι άλλες δύο συστημικές.

ΟΠΑΠ: Ανεβάζει στροφές στις τελευταίες συνεδριάσεις. Το ότι είναι φθηνός είναι γνωστό, αλλά ίσως οι ανησυχίες για τα περιοριστικά μέτρα να έχουν επηρεάσει την επενδυτική ψυχολογία. Σήμερα κοιτάζει προς τα 13 ευρώ και με καλό όγκο συναλλαγών.

QUEST: Συνεχίζει υψηλότερα.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Άμεση η επαναφορά της μετοχής στην αντίσταση πλέον των 2,24 ευρώ μέσα σε τρεις ανοδικές μαζί με τη σημερινή. Έγραψε στο άνοιγμα υψηλό στο 2,23 ευρώ και τώρα κινείται προς τα 2,20 ευρώ.

MEDICON: Προς τα 5,50 ευρώ η μετοχή, τον στόχο δηλαδή που μας είχε δώσει το διάγραμμα. Βέβαια με βάση το εννεάμηνο και το γεγονός ότι η πανδημία συνεχίζεται παραμένει φθηνή, ενώ πουλάνε ακόμα τα προϊόντα της εταιρείας και άρα θα πρέπει να περιμένουμε και δυνατό πρώτο τρίμηνο, έτσι όπως βλέπουμε τις εξελίξεις.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ: Χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,07 ευρώ ανά μετοχή διαπραγματεύεται σήμερα η μετοχή. Πριν λίγες εβδομάδες είχε κόψει και μέρισμα 0,17 ευρώ ανά μετοχή, επομένως η συνολική απόδοση είναι 10%. Συνεχίζει να δίνει εξαιρετικές αποδόσεις σε μετρητά η εισηγμένη, ενώ από την αρχή του 2021 έχει και άνοδο 25%.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Συνεχίζει να κάνει όγκους και στα πρώτα 15 λεπτά έχει κάνει πάνω από 20 χιλ. τεμάχια. Με άνοδο 0,68% και στα 0,7450 ευρώ η μετοχή. Η αποτίμηση στα 85 εκατ. ευρώ.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Ξαναπιάνει τα 2 ευρώ. Θεωρούμε πως το 2022 θα είναι μία τουριστικά καλύτερη χρονιά από το 2021, παρά την έξαρση των κρουσμάτων που βλέπουμε αυτές τις ημέρες. Επομένως τα μεγέθη της εισηγμένης θα συνεχίσουν να βελτιώνονται.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης