Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Φεύγει και η Καραμολέγκος από το ταμπλό του ΧΑ – Μία αναμενόμενη δημόσια πρόταση

Φεύγει και η Καραμολέγκος από το ταμπλό του ΧΑ – Μία αναμενόμενη δημόσια πρόταση
Σημαντικές αυξήσεις παρατηρούνται από τον Οκτώβριο και μετά στο ενεργειακό κόστος και στις τιμές των πρώτων υλών
Σχετικά Άρθρα

Με προαιρετική δημόσια πρόταση και συντονισμό μετόχων ανακοινώθηκε τελικά η… φυγή της Καραμολέγκος από το ΧΑ.
Δεν αποτελεί βέβαια έκπληξη για την αγορά, αφού οι τελευταίες κινήσεις του κ.Καραμολέγκου, αυτό έδειχναν. Όμως νομίζουμε πως ο συντονισμός των βασικών μετόχων μεταφράζεται σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση και όχι προαιρετική.
Έτσι κι αλλιώς όμως το 90% έχει ήδη μαζευτεί άρα η δημόσια πρόταση πριν εκδηλωθεί στο ταμπλό του ΧΑ θα πρέπει να θεωρείται πετυχημένη.
Άλλη μία εταιρεία φεύγει από το ΧΑ στο ξεκίνημα του 2022, αν και μάλλον αποτελεί ουρά του 2021, αφού τότε περιμέναμε τη δημόσια πρόταση.
Η τιμή που προσφέρεται είναι 3,22 ευρώ ανά μετοχή, ενώ υπενθυμίζεται πως Μαρία Καραμολέγκου είχε πουλήσει το 20,17% στον αδελφό της στα 2,50 ευρώ ανά μετοχή.
Ο όμιλος στο εννεάμηνο είχε πωλήσεις 10% υψηλότερες και στα 78,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA ανήλθαν στα 10,3 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 6,15% και τα κέρδη προ φόρων και τόκων στα 4,1 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 47%.
Τα κέρδη προ φόρων ήταν στα 1,8 εκατ. ευρώ. Το τρίτο τρίμηνο φαίνεται πως δεν πήγε και τόσο καλά όπως το εξάμηνο.
Τα αυξημένα κόστη σε ενέργεια, πρώτες ύλες κ.α. επηρεάζουν την εισηγμένη παρά κάποιες καλές συμφωνίες που είχε πετύχει.
Στο ρεύμα για παράδειγμα είχε σταθερή τιμή στο επτάμηνο αλλά μετά η αύξηση ξεπέρασε το 25% και από τον Οκτώβριο όπου προχωρά σε νέες συμφωνίες φαίνεται πως το 2022 θα έχει υψηλότερες τιμές.
Η έξοδος της μετοχής από το ΧΑ θα γίνει με αποτίμηση 30,6 εκατ. ευρώ και αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης