Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με τράπεζες και επιλεγμένα βαριά χαρτιά πέριξ των 940 μονάδων

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με τράπεζες και επιλεγμένα βαριά χαρτιά πέριξ των 940 μονάδων
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν ανοδικά καθώς οι επενδυτές κοιτάζουν τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιεύονται και τα οποία είναι θετικά. Σε αυτό το πλαίσιο και η εγχώρια αγορά αναμένεται να ακολουθήσει την τάση με τις τράπεζες να είναι και πάλι στο επίκεντρο. Στα παράγωγα σήμερα είχαμε καλύτερες συναλλαγές στα πρώτα λεπτά σε σύγκριση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Με καλή άνοδο κοντά στο 1% ξεκίνησε η αγορά και ο γενικός δείκτης πήγε πάνω από τις 930 μονάδες. Ανοδικά άνοιξε η πλειονότητα των μετοχών με τα βαριά χαρτιά να έχουν άνοδο και τις τράπεζες να έχουν καλύτερο όγκο συναλλαγών. Λίγο αργότερα και με τις ξένες αγορές να γράφουν άνοδο άνω του 1% ο γενικός δείκτης πήγε κοντά στις 940 μονάδες με άνοδο 1,50%.

MSCI: 9 Φλεβάρη η αναδιάρθρωση και κάποιοι αναλυτές σημειώνουν πως περιμένουν αυτήν την εβδομάδα κινήσεις σε συγκεκριμένες μετοχές, λόγω προσδοκιών ή πληροφοριών που υπάρχουν στην αγορά. Σε Εθνική και Jumbo νομίζουμε πως εστιάζουν κυρίως οι επενδυτές, η πρώτη για το αν θα μπει και η δεύτερη για το αν θα βγει.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Άνω του 2% η άνοδος για Πειραιώς και Alpha Bank, αλλά από κοντά και οι άλλες δύο συστημικές. Η Πειραιώς κάνει πράξη πάνω από τα 1,50 ευρώ και η ΑΛΦΑ πάνω από τα 1,30 ευρώ. Το αγοραστικό ενδιαφέρον παραμένει ζωντανό και στέλνει τις μετοχές σε υψηλότερα επίπεδα. Έπιασε ξανά το 1 ευρώ η Eurobank.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ (απάντηση): Από αυτά που διαβάσαμε από τους αναλυτές, ειπώθηκε ότι με βάση τις τρέχουσες συνθήκες θα δημιουργήσει κέρδη ανώτερα των εκτιμήσεων. Μπορεί να μεταβληθούν και να χειροτερέψουν αλλά και να καλυτερέψουν. Πάντα υπάρχει ρίσκο. Σε όλες τις εταιρείες που δίνεται κάποια εκτίμηση. Ανοδικά ξεκίνησε η μετοχή.

INTRAKAT: Ξεκινάει η αύξηση κεφαλαίου καθώς σήμερα μπήκαν τα δικαιώματα προς διαπραγμάτευση. Η τιμή εκκίνησης είναι 0,0844 ευρώ και δεν υπάρχει όριο διακύμανσης. Στα 0,11 ευρώ ξεκίνησε τη διαπραγμάτευση με χαμηλό όγκο συναλλαγών. Στα 2,05 ευρώ η τιμή της μετοχής.

ΕΛΠΕ: Ανοδικά άνοιξε η μετοχή αν και ο όγκος δεν είναι σημαντικός. Στα 6,60 ευρώ με την αποτίμηση λίγο πάνω από 2 δισ. ευρώ.

JUMBO: Μετά τις απώλειες που κατέγραψε στη συνεδρίαση της Παρασκευής σήμερα κινείται ανοδικά και πάνω από τα 13 ευρώ με άνοδο 1,39%. Η αποτίμηση στα 1,79 δισ. ευρώ.

QUEST: Σήμερα κατοχυρώνουν δικαίωμα στο μέρισμα όσοι έχουν μετοχές στο κλείσιμο. Από αύριο θα διαπραγματεύεται χωρίς το σχετικό δικαίωμα. Οι δικαιούχοι θα λάβουν 1,25 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 6,6%. Με οριακή άνοδο άνοιξε η μετοχή.

EPSILON NET: Συνεχίζει ανοδικά και προσπαθεί να βρεθεί και πάλι κοντά στα 5 ευρώ. Στα 4,84 ευρώ και στο +2,54% με χαμηλό όγκο και αποτίμηση 259 εκατ. ευρώ.

ALPHA TRUST: Αύριο θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα 0,4983 ευρώ ανά μετοχή.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Δεν ξεχωρίζει κάποια μετοχή στο άνοιγμα. Όσες κινούνται με καλό ποσοστό ανόδου, έχουν ελάχιστο όγκο. Για παράδειγμα η Λανακάμ με 1 τεμάχιο ενισχύεται 9,43% και η Δρομέας με 15 κομμάτια ενισχύεται 7,41%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης