Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Απ.Βακάκης (Jumbo): Αγορές ιδίων μετοχών, ως μέτρο άμυνας για τη μετοχή – Στο +2% η μετοχή

tags :
Απ.Βακάκης (Jumbo): Αγορές ιδίων μετοχών, ως μέτρο άμυνας για τη μετοχή – Στο +2% η μετοχή
Η ανακοίνωση αυτή άλλαξε και το πρόσημο στη μετοχή και οδήγησε τον τίτλο υψηλότερα αμέσως μετά και τώρα καταγράφει άνοδο 1% περίπου
Σχετικά Άρθρα

Πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών έως και του 10% του συνόλου των μετοχών ανακοίνωσε πριν από λίγο ο επικεφαλής της Jumbo, Απόστολος Βακάκης, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των αναλυτών αναφορικά με τα αποτελέσματα χρήσης 2021, αλλά και την πορεία του πρώτου τριμήνου του 2022.
Η ανακοίνωση αυτή άλλαξε και το πρόσημο στη μετοχή και οδήγησε τον τίτλο υψηλότερα αμέσως μετά και τώρα καταγράφει άνοδο 1% περίπου.
Ο κ.Βακάκης ανέφερε πως θα διατηρηθεί η μερισματική πολιτική, ήτοι θα δώσει 0,77 ευρώ ανά μετοχή αλλά θα ξεκινήσει και πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών ως μέτρο άμυνας για τη μετοχή ώστε να αποφευχθεί η πτώση.
Παράλληλα, έκανε λόγο για χαμένη χρονιά ίσως και το 2023 καθώς δε βλέπει κάποιο από τα κόστη να υποχωρεί.
Δε θα είναι όμως χαμένη χρονιά για τους μετόχους, αφού θα δοθεί καλό μέρισμα και παράλληλα θα γίνονται αγορές ιδίων μετοχών που δε θα επιτρέπουν την πτώση της μετοχής.
Ο κ.Βακάκης ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως «τα αποτελέσματα δείχνουν εκπληκτικά αλλά το ερώτημα είναι αν θα συνεχιστούν και το 2022 και η απάντηση είναι σίγουρα όχι. Προτρέπω στον κόσμο να είναι επιφυλακτικός.
Έχουμε ανάπτυξη στις περισσότερες χώρες που δραστηριοποιούμαστε, αλλά το τρίμηνο δεν είναι καλό παντού. Για το 2022 πιστεύουμε πως θα έχουμε αύξηση πωλήσεων 2-5% και καθαρά κέρδη 175-195 εκατ. ευρώ.
Έχουμε την εντύπωση πως αυτό που ζούμε σήμερα έχει υποτιμηθεί και έχουμε μπροστά μας κινδύνους.
Αυτό αποτυπώνεται στις εκτιμήσεις μας.
Ίσως και το 2023 συνεχιστούν οι κίνδυνοι».
Το γεγονός ότι η πορεία του πρώτου τριμήνου δείχνει αύξηση 22% η Jumbo έδωσε πολύ χαμηλότερη εκτίμηση για το σύνολο της χρήσης, εξέλιξη που δημιούργησε αρκετά ερωτήματα από τους αναλυτές.
Οι αριθμοί ενσωματώνουν το χειρότερο σενάριο, είπε ο κ.Βακάκης και τόνισε επίσης πως καμία γραμμή από τα κόστη δε βελτιώνεται.
Όλες χειροτερεύουν.
Αν τα κόστη συνεχίσουν να ανεβαίνουν, δεν αποκλείεται να δούμε και νέες διαπραγματεύσεις να ζητούν οι προμηθευτές μας στις τιμές, είπε ο κ.Βακάκης.
«Δεν περιμένουμε μείωση στις πρώτες ύλες, στο ενεργειακό, ή το εργατικό. Άρα μόνο αν ο τζίρος αυξηθεί μπορεί να δούμε καλύτερη πορεία από την εκτίμηση που έχουμε κάνει», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Δε θα ξεκινήσει τέλος το eshop στη Ρουμανία το 2022, αναφέρθηκε στην τηλεδιάσκεψη.
Το επενδυτικό πρόγραμμα για φέτος και του χρόνου θα ανέλθει στα 55-60 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης