Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Στάση αναμονής με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Στάση αναμονής με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με μικρές απώλειες, ενώ η δική μας αγορά στα πρώτα λεπτά προσπαθεί να βγάλει μία μικρή αντίδραση μετά τη χθεσινή πτώση. Το βλέμμα είναι στραμμένο στην απόφαση της FED για τα επιτόκια σήμερα το βράδυ (0,5% αναμένεται αύξηση), ενώ η δεύτερη ανάγνωση των αποτελεσμάτων χρήσης 2021 είναι σε εξέλιξη. Καλά τα μερίσματα από αρκετές εισηγμένες, καλοί και οι δείκτες αποτίμησης σε επίσης αρκετές.

Πέριξ των 900 μονάδων φαίνεται πως θα κινηθούμε σήμερα με το τζίρο στα πρώτα λεπτά να δείχνει μία στάση αναμονής και να είναι σχετικά χαμηλός. Στο επίκεντρο η Μυτιληναίος λόγω αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Πολύ καλά ήταν τα αποτελέσματα χρήσης και δίνουν μία βάση για να αντέξουν τις δυσκολίες που είναι μπροστά. Θα λέγαμε πως έχουν βοηθηθεί τα κέρδη από πολλά έκτακτα που υπάρχουν, αλλά η αύξηση των πωλήσεων και των κερδών είναι αδιαπραγμάτευτη. Και αυτό λόγω της μεγάλης υστέρησης που υπήρξε το 2020 λόγω των περιοριστικών μέτρων.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Ανακοίνωσε πρώτο τρίμηνο και όπως διαβάζουμε από τα πρώτα σχόλια αναλυτών, τα αποτελέσματα ήταν ανώτερα των εκτιμήσεων. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 67,2 εκατ. ευρώ από 37,3 εκατ. ευρώ και ο τζίρος σχεδόν διπλασιάστηκε. Σημειώνουμε τη μείωση του περιθωρίου EBITDA στον κλάδο ενέργειας και φυσικού αερίου από το 15,3% στο 9,5%. Λογική θα λέγαμε η εξέλιξη αυτή. Η μετοχή ξεκίνησε με καλή άνοδο πάνω από 1%.

JUMBO: Με μόλις 2 τεμάχια άνοιξε η μετοχή στα 15,22 ευρώ και στο +1,53% αλλά ο πρώτος πωλητής κατέβηκε στα 14,98 ευρώ.

ΕΛΠΕ: Τοποθετήσεις λίγο πάνω από τα 7 ευρώ μετά τη χθεσινή υποχώρηση.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Χωρίς ιδιαίτερες διαθέσεις το ξεκίνημα.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Πολύ καλά αποτελέσματα δημοσίευσε για τη χρήση με αύξηση τζίρου 21% και καθαρά κέρδη 1,7 εκατ. ευρώ από 1,7 εκατ. ευρώ ζημία που είχε το 2020. Θα δώσει μέρισμα 0,024 ευρώ ανά μετοχή. Σημειώνουμε πως λόγω αναπροσαρμογών αξίας ακινήτων έχουμε βελτίωση των ιδίων κεφαλαίων στα 52,6 εκατ. ευρώ από 46,3 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το ακίνητο στην Ερμού που μισθώθηκε στην Adidas και αποτιμάται πλέον στα 12 εκατ. ευρώ. Σημειώνουμε πως έχει και άλλο στην Ερμού νοικιασμένο στην Zara και μάλιστα είναι πολύ πιο μεγάλο το εν λόγω ακίνητο.

PHOENIX VEGA MEZZ: Καθαρά κέρδη 5 εκατ. ευρώ και η περίοδος αναφοράς είναι από τα μέσα Απριλίου 2021 έως τέλος χρήσης. Υπήρχε μία προσδοκία στην αγορά για μέρισμα, αλλά δεν είδαμε κάτι να αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ: Πολύ καλά και τα δικά της αποτελέσματα. Στα 2,1 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2021 από 264 χιλ. ευρώ και αύξηση πωλήσεων κατά 18%. Ο καθαρός δανεισμός μόλις στα 2,1 εκατ. ευρώ.

INT.INTERNATIONAL: Μειωμένα λίγο τα έσοδα και τα κέρδη. Από αναπροσαρμογή αξίας ακινήτων έχει ζημία 1,5 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 3,7 εκατ. ευρώ από 5,3 εκατ. ευρώ. Θα δώσει μέρισμα 0,29 ευρώ ανά μετοχή.

ΛΙΒΑΝΗΣ: Δεν ανακοίνωσε αποτελέσματα εντός της προθεσμίας και αναμένεται να τεθεί εκτός διαπραγμάτευσης. Δεν είχε γίνει μέχρι το άνοιγμα της αγοράς, αλλά συνήθως αυτή είναι η διαδικασία.

CENTRIC: Ισχυρά κέρδη από επενδύσεις και πολύ υψηλή η ρευστότητα. Πτωτικά το άνοιγμα της μετοχής στα 0,2740 ευρώ. Τα καθαρά κέρδη στα 3,1 εκατ. ευρώ από ζημία 1 εκατ. ευρώ και η ρευστότητα στα 21,1 εκατ. ευρώ. Αν βάλουμε και τα περιουσιακά στοιχεία, μάλλον έχουμε μία υποτιμημένη μετοχή μπροστά μας.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης