Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ που εισάγεται στο Χ.Α.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ που εισάγεται στο Χ.Α.
Τι αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας για τους στόχους της
Σχετικά Άρθρα

Από 6 Ιουνίου και μέχρι τις 8 Ιουνίου θα γίνει η δημόσια εγγραφή της Μπλε Κέδρος στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, ενώ σήμερα 3/6 θα γίνει ανακοίνωση του εύρους τιμών με την ανώτατη τιμή να έχει ήδη καθοριστεί στα 2,45 ευρώ.
Η ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ ιδρύθηκε το 2014 από την ΜΑΧΙ ΑΒΕΕ - COCO-MAT η οποία διασπάστηκε σε δυο νέες εταιρείες με διακριτές δραστηριότητες, ήτοι:
i) την COCO-MAT ΑΒΕΕ με δραστηριότητα την κατασκευή και εμπορία στρωμάτων και επίπλων και
ii) την ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ με δραστηριότητα την εκμετάλλευση ακινήτων
Κατά τη διάσπαση, το 2014, η νεοσυσταθείσα εταιρεία ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ είχε στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της 13 ακίνητα (τα καταστήματα της COCO-MAT) που της παρείχαν σημαντική ρευστότητα με καλή απόδοση, αποτελώντας την βάση για την περαιτέρω ανάπτυξη της.
Το 2017 μετατράπηκε σε Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία του Ν. 2778/1999. Η Εταιρεία δραστηριοποιείται αποκλειστικά στην διαχείριση και ανάπτυξη ακίνητης περιουσίας. Ως ΑΕΕΑΠ διανέμει υποχρεωτικά τουλάχιστον 50% των κερδών της και ωφελείται από τα φορολογικά κίνητρα που προβλέπει το θεσμικό πλαίσιο (χαμηλή φορολογία ως % της αξίας του χαρτοφυλακίου της).
ΧΑ_1.jpg
Το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατά τη συνεδρίαση της 30.05.2022 ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση του συνόλου των μετοχών της εταιρίας στην Κύρια Αγορά του. Η δημόσια προσφορά θα λάβει χώρα από την επόμενη Δευτέρα 06/06 και θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη 08/06.
Σύμφωνα με τον Στέλιο Αλεξίου, διευθύνοντα σύμβουλος της Μπλε Κέδρος, η Εταιρεία από την σύστασή της μέχρι σήμερα, έχει επιτύχει σταθερούς και σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης: Το 2014 ξεκίνησε με 13 ακίνητα και έσοδα 400.000€ ετησίως για να φτάσει το 2022 στα 34 ακίνητα με ετησιοποιημένα έσοδα 6,1 εκ. € ενώ για τα έτη 2019 και 2020 διένειμε μερίσματα 1,8 εκ. € και 1,35 εκ. € αντίστοιχα.
ΧΑ_3.jpg
Το χαρτοφυλάκιό της αποτελείται από ακίνητα σημαντικής προβολής και συμπεριλαμβάνει 4 ξενοδοχεία τα οποία λειτουργούν ως COCO-MAT Hotels και συγκεκριμένα τα COCO-MAT Athens BC (Φαλήρου 5, Αθήνα), COCO-MAT Athens Jumelle (Ηροδότου 2, Αθήνα), COCO-MAT Hotel Athens (Πατρ. Ιωακείμ 36, Αθήνα) και COCO-MAT Hotel Nafsika (Πέλλης 6, Κηφισιά), 10 καταστήματα καθώς και γραφεία, βιομηχανικά και οικιστικά ακίνητα. Η Εταιρεία μέχρι σήμερα διατηρεί εξαιρετικά χαμηλό δανεισμό (LTV 3,4% στις 31.12.2021) και υψηλή ετήσια απόδοση μισθωμένων ακινήτων (7,4% το 2021).
Ο κ.Αλεξίου αναφέρει επίσης πως στρατηγικός άξονας στην ανάπτυξή της είναι η επένδυση σε τουριστικά ακίνητα και στο πλαίσιο αυτού έχει ήδη ξεκινήσει την υλοποίηση 2 σημαντικών επενδύσεων: Φαλήρου 22-22β, Αθήνα: ανέγερση ξενοδοχείου δυναμικότητας 117 δωματίων σε ιδιόκτητο κτίριο με διατηρητέες όψεις στην περιοχή Μακρυγιάννη του Δήμου Αθηναίων. Το έργο της ανακατασκευής του κτιρίου αναμένεται να διαρκέσει 2 χρόνια και ο προϋπολογισμός της επένδυσης μέχρι την ολοκλήρωση και λειτουργία του ξενοδοχείου, εκτιμάται σε δέκα εκατομμύρια ευρώ (€10 εκ.), και Μονεμβασιά, Λακωνία: Ανοικοδόμηση τουριστικής μονάδας 59 κατοικιών και ενός ξενοδοχείου 5 στην παραλιακή περιοχή του Ξιφιά Μονεμβάσιας. Το έργο αποτελείται από επιμέρους οικιστικά συγκροτήματα και ένα ξενοδοχείο 5. Ο σχεδιασμός του βασίστηκε στα ισχύοντα ευρωπαϊκά κριτήρια «Οικολογικού Τουρισμού»
Η Εταιρεία σκοπεύει μέσω της εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο να διευρύνει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό της μεγιστοποιώντας τα οφέλη για τους μετόχους της.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης