Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Μεγάλες απώλειες για τράπεζες και επιλεγμένα βαριά χαρτιά

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Μεγάλες απώλειες για τράπεζες και επιλεγμένα βαριά χαρτιά
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Εξαιρετικά χαμηλός ο τζίρος σήμερα, αλλά οι πωλητές έκαναν αισθητή την παρουσία τους σε πολλά χαρτιά. Ποια μετοχή να αναφέρεις πρώτη; Την Πειραιώς, την Alpha Bank, τη ΔΕΗ, τη Eurobank; Κακό το κλίμα και στις αγορές του εξωτερικού, λόγω των εξελίξεων με το φυσικό αέριο, αλλά και τα νέα περιοριστικά μέτρα σε πόλεις της Κίνας.

Ο κόσμος ανησυχεί αλλά νομίζουμε πως ειδικά αυτήν την περίοδο οι μετοχές απασχολούν ελάχιστους. Πολλοί με τους οποίους συνομιλούμε είναι μεταξύ διακοπών και πως θα βγάλουν το χειμώνα… Για μετοχές ούτε λόγος. Έχουν καταστρέψει και κάποιες πολλούς για μία ακόμη φορά και η απογοήτευση ξεχειλίζει.

ΔΕΗ: Από το απόλυτο long play έχει γίνει το απόλυτο short. Βέβαια, κανείς τώρα από την Κυβέρνηση δεν πανηγυρίζει και δε μας λέει πως «έσωσαν» τη ΔΕΗ. Το θετικό για τη στήλη είναι πως μπόρεσε σε μία καλή συγκυρία και μάζεψε λεφτά και μάλιστα σε υψηλή τιμή. Τώρα όμως θα πρέπει να κάνει και έργο και να δούμε το μετασχηματισμό και κάποια στιγμή τα κέρδη. Στο -4,06% και στα 4,8650 ευρώ με όγκο 756 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 1,85 δισ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Πειραιώς δημιουργεί έντονο προβληματισμό. Και μπορεί η διοίκηση να αντέδρασε και να προχώρησε σε ενημέρωση, αλλά είδαμε και σήμερα πολύ μεγάλη πίεση στη μετοχή και φυσικά νέα ιστορικά χαμηλά. Νομίζουμε πως και η χρηματιστηριακή εικόνα της Eurobank δείχνει πως δεν την «προσέχουν» όπως παλιά. Η Alpha Bank έχει μόνιμα αυτήν την κακή συμπεριφορά, ενώ η Εθνική πήγαινε πάλι λίγο καλύτερη σήμερα, αλλά τελικά την έκλεισαν στο χαμηλό ημέρας. Η Πειραιώς στο -6,86%, η ΑΛΦΑ στο -5%, η ΕΤΕ στο -4,16% και η ΕΥΡΩΒ στο -3,80%.

ΑΔΜΗΕ: Νέα χαμηλά και πάλι από τη μετοχή και έχασε 3,11% με όγκο 154 χιλ. τεμάχια. Κατά διαστήματα φαινόταν πως ο πωλητής έδινε χαρτιά χωρίς να κοιτάει τιμές.

ΟΠΑΠ: Διασώθηκε σήμερα και έκλεισε με άνοδο 1,01%.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Μεγάλος ο όγκος στη μετοχή και συγκεκριμένα ανήλθε στα 279 χιλ. τεμάχια, ενώ έμειναν στο -2,88% και στα 16,50 ευρώ που ήταν η τιμή κλεισίματος και 12 χιλ. τεμάχια στους πωλητές.

PHOENIX VEGA MEZZ: Να έχεις ανακοινώσει τέτοια επιστροφή κεφαλαίου και να πιέζεται τόσο η μετοχή. Έχει ξεπεράσει το 25% η απόδοση. Προφανώς και βρίσκεται ακόμα σε άμεση «εξάρτηση» με την Πειραιώς, καθώς είναι κομμάτι της και είχε δοθεί δωρεάν στους μετόχους της τράπεζας. Δεν εξηγείται αλλιώς η συμπεριφορά της μετοχής. Μεγάλος ο όγκος στη μετοχή και προσέγγισε τα 10 εκατ. τεμάχια, ενώ έμειναν και πολλά ανεκτέλεστα στους πωλητές. Στα 0,0553 ευρώ και στο -7,68%.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Στα πρώτα έξι λεπτά έκανε 12 χιλ. τεμάχια όγκο συναλλαγών και μετά έκανε άλλα 1.000 τεμάχια!!

ΕΚΤΕΡ: Δεν είναι και καμία αντίσταση τρομερή τα 1,15 ευρώ, αλλά έχουμε δει αρκετές φορές στο παρελθόν να βγαίνουν χαρτιά εκεί. Δεν αποκτά και καμιά τρομερή αποτίμηση αν πάει εκεί η μετοχή. Αλλά τι να πούμε… Έχουν πάει άλλες κι άλλες και στη συγκεκριμένη βγαίνουν χαρτιά.

MEDICON: Στις τελικές δημοπρασίες την πήγαν στο -5,46% και στα 2,77 ευρώ. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών στο εξάμηνο καταγράφει αύξηση κατά 5,62% με τις πωλήσεις να διαμορφώνονται σε 10,1 εκατ. ευρώ έναντι 9,7 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2021.

ΚΕΚΡΟΨ: Στα 0,93 ευρώ πλέον η μετοχή.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Με καλό αγοραστή στα 0,63 ευρώ.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Άντε να δούμε πότε θα τελειώσει εδώ ο πωλητής. Με 523 τεμάχια σήμερα και κλείσιμο στα 252 ευρώ (+0,80%).

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Δε χρειάστηκε να βάλουν πολλά λεφτά οι αγοραστές και την πήγαν στο +2,31% και στα 3,76 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης