Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με Coca Cola και ΟΤΕ προσπαθεί να κρατηθεί κοντά στις 800 μονάδες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με Coca Cola και ΟΤΕ προσπαθεί να κρατηθεί κοντά στις 800 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ήπια ανοδικά ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης αν και στην Ευρώπη η τάση είναι πτωτική. Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στις ανακοινώσεις για το ύψος του πληθωρισμού σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Θα λέγαμε πάντως πως το θετικό πρόσημο του Γ.Δ. οφείλεται στην Coca Cola και τον ΟΤΕ, ενώ τα περισσότερα βαριά χαρτιά έχουν απώλειες. Ο τζίρος και πάλι χαμηλός με το σενάριο της συσσώρευσης να είναι το επικρατέστερο σύμφωνα με αναλυτές. Οι ανησυχίες για το ενεργειακό παραμένουν.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Απώλειες για Πειραιώς και Εθνική και ήπια ανοδικά κινούνται οι δύο άλλες συστημικές, αν και βλέπουμε εναλλαγές στο πρόσημο.

JUMBO: Χθες είχε καλή άνοδο, σήμερα υποχωρεί με ελάχιστες συναλλαγές.

LAMDA: Ξεκίνησε καλά το ομόλογο σήμερα και είναι στις 100 μονάδες βάσης με αγοραστές. Η μετοχή επειδή χθες έκλεισε με δυνατή άνοδο, σήμερα άνοιξε κάπως χαμηλότερα και στα 5,50 ευρώ.

PRODEA: Ενημέρωσε για μία εσωτερική αναδιοργάνωση και κάποιες μεταφορές ποσοστών, αλλά σε ενημέρωση που είχε προς τους δημοσιογράφους επανέλαβε την πρόθεση να μειώσει το ποσοστό της από το 95,3% κατά 10-15% και να πουλήσει σε τιμές ΝΑV. Είναι μία κίνηση που την έχει ανακοινώσει αρκετές φορές χωρίς να έχει προχωρήσει και είναι σημαντική, καθώς θα βελτιωθεί η εμπορευσιμότητα.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Λόγω της πίεσης που έχει δεχθεί στις τελευταίες συνεδριάσεις και των πληροφοριών που κυκλοφορούν παραμένει στο επίκεντρο. Το deal είναι αυτό που καθορίζει την πορεία της. Στα 16,33 ευρώ, αμετάβλητη σήμερα.

ΔΕΗ: Στα 4,8420 ευρώ με μικρές απώλειες 0,21%. Στις 3 Αυγούστου η Γενική Συνέλευση για την αγορά ιδίων μετοχών και θα πάει για το 10% του συνόλου, αλλά μαζί με αυτές που έχει αγοράσει ήδη. Τώρα η διοίκηση κατέβασε το κάτω όριο στα 2,48 ευρώ που είναι η ονομαστική αξία και διατήρησε το ανώτατο στα 17 ευρώ. Θυμίζουμε πως το προηγούμενο πρόγραμμα είχε κατώτατο όριο τα 5 ευρώ. Οι μετοχές θα αγοραστούν από κεφάλαια των ταμειακών ροών και δεν θα χρησιμοποιηθούν τα κεφάλαια της αύξησης.

ΕΛΤΟΝ: Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως ο τζίρος του ομίλου στο εξάμηνο ανήλθε στα 97 εκατ. ευρώ αυξημένος κατά 37%. Παράλληλα ανέφερε πως η θυγατρική στην Ουκρανία ξεκίνησε ξανά μέσα Απριλίου και έχει ανακτήσει το 66% των περσινών πωλήσεων. Με άνοδο 1,72% η μετοχή και στα 1,7750 ευρώ. Η αποτίμηση των 47 εκατ. ευρώ με αυτά που ανακοινώνονται και με τα μεγέθη του 2021 κρίνεται ως αρκετά χαμηλή.

ΕΚΤΕΡ: Με 2 τεμάχια το άνοιγμα της μετοχής στο -3,60% και στα 1,07 ευρώ. Η αποτίμηση στα 12 εκατ. ευρώ.

PHOENIX VEGA MEZZ: Σήμερα η Γενική Συνέλευση για την επιστροφή κεφαλαίου των 0,0144 ευρώ ανά μετοχή.

EPSILON NET: Με απώλειες 1,79% η μετοχή και στα 5,50 ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Κάπως καλύτερη η συμπεριφορά της μετοχής στις τελευταίες συνεδριάσεις, προσπαθεί να βγάλει αντίδραση και να κινηθεί προς τα 4 ευρώ ξανά, αν και θα περιμέναμε πιο επιθετική κίνηση στις καλές μέρες. Στα 3,7950 ευρώ και στο +0,53% με όγκο μόλις 813 τεμάχια στα πρώτα 10 λεπτά.

ΑΒΑΞ: Ξεχωρίζει κάπως από τις ανοδικές καθώς έχει καλύτερο όγκο. Στα 0,6910 ευρώ με άνοδο 1,92% και συναλλαγές περίπου 10 χιλ. τεμαχίων.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης