Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κατοχυρώθηκαν κέρδη στις τράπεζες – Μικρές απώλειες μετά από 7 ανοδικές

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κατοχυρώθηκαν κέρδη στις τράπεζες – Μικρές απώλειες μετά από 7 ανοδικές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με ήπιες απώλειες έκλεισε τελικά η συνεδρίαση καθώς οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στις τράπεζες επικράτησαν των τοποθετήσεων. Ήταν μεγάλα βέβαια τα κέρδη του τραπεζικού δείκτη το τελευταίο διάστημα. Από την άλλη η Coca Cola βοήθησε στο να μην έχουμε μεγαλύτερες απώλειες και να μην περάσει ξανά κάτω από τον εκθετικό των 200 ημερών ο Γενικός Δείκτης.

COCA COLA: Χωρίς ιδιαίτερο όγκο, βοήθησε σημαντικά σήμερα την αγορά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μόνο η Πειραιώς ανοδική. Η ΕΤΕ είχε τις μεγαλύτερες απώλειες και έχασε 3,75%, ενώ οι άλλες δύο συστημικές έχασαν περίπου 1,5%.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ξεχώρισε από την υψηλή κεφαλαιοποίηση καθώς είχε τη μεγαλύτερη άνοδο στον FTSE 25 κατά 1,68% ενώ έκλεισε στα 1,69 ευρώ φτάνοντας και πάλι κοντά στην τιμή της δημόσιας πρότασης.

MOTOR OIL: Με άνοδο 1,35%.

ΕΥΔΑΠ: Δεύτερη μέρα απωλειών κατά 2,92% αυτή τη φορά και με καλό όγκο 74 χιλ. τεμάχια. Φαίνεται πως δε θα πάει για τις 30 Αυγούστου η επιστροφή κεφαλαίου, αλλά μόνο το μέρισμα θα αποφασιστεί τότε. Δεν αλλάζει πάντως τον σχεδιασμό της η διοίκηση, λόγω των αντιδράσεων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι δεύτερες σκέψεις μάλλον είναι γεγονός.

OTE: Το έχουμε γράψει πολλές φορές. Ο ισολογισμός είναι διαμάντι και γίνονται κάθε χρόνο τεράστιες επενδύσεις. Δεν υπάρχουν τα νούμερά του. Αν δεν είχε τις αγορές ιδίων μετοχών θα ήταν με αρνητικό καθαρό δανεισμό. Αλλά η αμοιβή των μετόχων τα τελευταία χρόνια είναι υψηλή, γι΄ αυτό και η μετοχή βρίσκεται στην αποτίμηση των 7,4 δισ. ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Από τα μικρομεσαία που θα έπρεπε να είναι ήδη υψηλότερα, αλλά κάποιος φαίνεται πως δεν θέλει. Δοκίμασε τα 4,05 ευρώ σήμερα αλλά βγήκαν κομμάτια. Έτσι έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και στα 3,96 ευρώ με απώλειες 0,75% και όγκο 47 χιλ. τεμάχια.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Με στρωμένη χρηματιστηριακή συμπεριφορά το τελευταίο διάστημα, δοκιμάζει να σπάσει για υψηλότερα. Βοηθούν και οι αγορές ιδίων μετοχών. Έχει χάσει βέβαια πολύτιμο χρόνο, καθώς το Χ.Α. κινείται ανοδικά εδώ και μέρες, ενώ αυτή ψάχνει αφορμή, λες και δεν έχει. Τα καράβια αναμένεται να δώσουν μεγάλες υπεραξίες. Στα 1,82 ευρώ και στο +1,11%

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Τα καθαρά κέρδη στα 2,47 εκατ. ευρώ από 2,58 εκατ. ευρώ με τα προ φόρων βέβαια στα 3,28 εκατ. ευρώ από 3,018 εκατ. ευρώ.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Και δεύτερη μέρα υψηλού όγκου συναλλαγών και ανόδου.

PHOENIX VEGA MEZZ: Δείχνει πως ξεκολλάει από τα χαμηλά και πιάνει πιο λογικές, αν και ακόμα φθηνές, τιμές. Με όγκο άνω των 6 εκατ. τεμαχίων σήμερα και με άνοδο 5,52%.

SATO: Μπορεί σε τζίρο να μην είναι πολλά λεφτά, αλλά ο όγκος που έκανε δεν περνάει απαρατήρητος. Για τα δεδομένα της μετοχής πάντα. Στα 0,026 ευρώ με άνοδο 18,18% και όγκο 44 χιλ. τεμάχια.

FIERATEX: Μια-δυο εντολές έφταναν ώστε με όγκο 11 χιλ. τεμάχια να πάει η μετοχή στο -5,53%.

CPI: Χωρίς ιδιαίτερο όγκο στο -4,09% και στα 0,61 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης