Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

OTE: Με προσφορές επιχειρεί να αυξήσει μερίδια στη σταθερή – Οφέλη από τουρισμό

tags :
OTE: Με προσφορές επιχειρεί να αυξήσει μερίδια στη σταθερή – Οφέλη από τουρισμό
Η απόδοση στους μετόχους θα αυξηθεί στα 500 εκατ. ευρώ και θα είναι ισόποσα μοιρασμένη σε μέρισμα και αγορές ιδίων μετοχών
Σχετικά Άρθρα

H πορεία του τουρισμού έφερε στο εννεάμηνο έσοδα περιαγωγής περισσότερα από την χρήση του 2019, ήτοι αρκετά πάνω από τα προ πανδημίας επίπεδα στον ΟΤΕ, ενώ στη σταθερή όπου καταγράφθηκε μείωση εσόδων, στην τηλεδιάσκεψη ειπώθηκε πως η διοίκηση εφαρμόζει μία πιο επιθετική πολιτική προκειμένου να αυξήσει τα μερίδιά της.
Η διοίκηση τόνισε πως αυτό θα συνεχίζεται και στο τέταρτο τρίμηνο αλλά και στο 2023. Ο ανταγωνισμός είναι έντονος σημείωσε η διοίκηση αλλά ο ΟΤΕ ενισχύει την παρουσία του και επενδύει στην αναβάθμιση των υποδομών του.
Η διοίκηση επανέλαβε τον στόχο για ελεύθερες ταμειακές ροές 600 εκατ. ευρώ το 2022 και προσαρμοσμένες επενδύσεις 640 εκατ. ευρώ.
Η απόδοση στους μετόχους θα αυξηθεί στα 500 εκατ. ευρώ και θα είναι ισόποσα μοιρασμένη σε μέρισμα και αγορές ιδίων μετοχών.
Αναφορικά με τη νέα δραστηριότητα στις ηλεκτρονικές πληρωμές αν και ειπώθηκε πως είναι νωρίς για εκτιμήσεις τονίστηκε πως ο στόχος που είχε τεθεί για τα νέα iban επιτεύχθηκε κατά τον πρώτο μήνα λειτουργίας.
Υπενθυμίζεται πως ο όμιλος στο εννεάμηνο εμφάνισε πωλήσεις 2,57 δισ. ευρώ αυξημένες κατά 4,4%, προσαρμοσμένο EBITDA μετά τις μισθώσεις 1,01 δισ. ευρώ αυξημένο κατά 5,4% και καθαρά κέρδη 424,1 εκατ. ευρώ από 366,6 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 15,7%.
Ο προσαρμοσμένος καθαρός δανεισμός μαζί με τις μισθώσεις ήταν στα 769,1 εκατ. ευρώ σημαντικά χαμηλότερος από το EBITDA της περιόδου.
Η σταθερή είχε μείωση πωλήσεων 4,6% για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω, η κινητή είχε αύξηση 5,2% στο τρίτο τρίμηνο, ενώ οι συνδρομητές τηλεόρασης συνέχισαν να αυξάνονται αγγίζοντας τις 644 χιλ. αυξημένοι κατά 7,3% σε ετήσια βάση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης