Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις κράτησαν το Γ.Δ. πάνω από τις 960 μονάδες

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις κράτησαν το Γ.Δ. πάνω από τις 960 μονάδες
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Μέσω επιλεκτικών τοποθετήσεων συνεχίζει να επιδεικνύει εξαιρετική συμπεριφορά. Οι τράπεζες βρίσκονται στο επίκεντρο, ενώ η επενδυτική ψυχολογία θα λέγαμε πως είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα. Έτσι αν και υπήρχαν έξι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και πολλές μετοχές που δικαιολογούσαν profit taking, οι επιλεκτικές τοποθετήσεις μας κράτησαν. Μάλιστα πριν μπει στις τελικές δημοπρασίες η αγορά γύρισε σε θετικό έδαφος και σε υψηλό ημέρας, αλλά στις τελικές δημοπρασίες έκλεισε με οριακές απώλειες. Έτσι έσπασε και το σερί των 6 ανοδικών συνεδριάσεων.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η ανάπτυξη της χώρας φέρνει νέα δάνεια. Τα επιτόκια αυξάνονται αλλά μόνο στα δάνεια και όχι στις καταθέσεις. Αυτό δημιουργεί μεγάλα κέρδη στις τράπεζες. Επιπλέον βελτιώνονται τα ίδια κεφάλαια κι η σχέση p/bv παρά την άνοδο των μετοχών παραμένει χαμηλή. Στελέχη που γνωρίζουν τον κλάδο αναφέρουν πως μπορούν να παραμείνουν για καιρό ακόμα στο επίκεντρο, αφού ήταν και παραμένουν φθηνές. Θεωρούν πως οι τραπεζίτες κάνουν καλή δουλειά και δεν ανησυχούν για την αναβαλλόμενη φορολογία και πως θα μπορούσε να επηρεάσει τα κεφάλαια, αφού λένε πως το θέμα έχει λήξει πριν χρόνια.

Τώρα το αξιόχρεο της χώρας είναι αναβαθμισμένο, και όσο βελτιώνονται τα μεγέθη τόσο απομακρύνεται ο κίνδυνος νέας αύξησης για κάποιες και να βάλει δηλαδή λεφτά το κράτος από πιθανές ζημιές. Αποδίδουν επίσης την κίνηση στην Πειραιώς στο γεγονός ότι είχε μείνει πολύ πίσω, γιατί κάποιοι πίστευαν ότι ίσως να χρειαζόταν νέα αύξηση, αλλά αυτό το σενάριο απομακρύνεται. Εντυπωσιακή και πάλι η Πειραιώς έκλεισε με άνοδο 3,46%, ενώ παρά τα σημαντικά κέρδη οι άλλες συστημικές έκλεισαν με οριακές απώλειες.

ΤΙΤΑΝ: Επιτέλους κίνηση. Στο +4,54% και στα 13,36 ευρώ με όγκο 132 χιλ. τεμάχια. Εξαιρετικά φθηνή η μετοχή και όλο το προηγούμενο διάστημα η εταιρεία αλλά και insiders αγόραζαν. Τα νούμερα που έχει δημοσιεύσει είναι καλύτερα από αυτά που περίμεναν οι αναλυτές. Έχει καταφέρει να περάσει το αυξημένο κόστος στον καταναλωτή χωρίς να επηρεαστεί η ζήτηση.

ΟΤΕ: Θα έρθει και η δική του σειρά. Απλά το παιχνίδι και στην Ευρώπη είναι στην ενέργεια και εδώ έχουν οι επενδυτές εστιάσει στις τράπεζες. Όταν όμως θα πάρουν τα κέρδη τους και θα αναζητήσουν φθηνό χαρτί στα βαριά, σίγουρα θα δουν πως είναι από τα πιο φθηνά.

CENERGY: Με τιμή στόχο 4,30 ευρώ και σύσταση αγοράς ξεκίνησε την κάλυψη της μετοχής η Ambrosia Capital και περιμένει καθαρά κέρδη το 202265,8 εκατ. ευρώ και 76,4 εκατ. ευρώ το 2023.

ΜΠΗΤΡΟΣ: Ξαφνική αφύπνιση της μετοχής. Φαίνεται πως κάποιοι θέλουν να χτίσουν θέσεις περιμένοντας το κλείσιμο της συμφωνίας με τις τράπεζες το οποίο για λόγους που δεν έχουν γίνει γνωστοί έχει αργήσει υπερβολικά. Στα 0,5850 ευρώ και στο +17,94% με όγκο 35 χιλ. τεμάχια.

ΚΕΚΡΟΨ: Συνεχίζεται η άνοδος και με καλές συναλλαγές.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Με μεγάλο όγκο σήμερα η μετοχή και με μεγάλο πωλητή. Με την αποτίμηση στα 150 εκατ. ευρώ και το καθαρό ταμείο στα 190 εκατ. ευρώ, ενώ έχει επίσης την Defence, ακίνητα 55 εκατ. ευρώ, το 5% της Intrakat και μερικά ακόμα, μάλλον δεν δικαιολογείται η αποτίμηση να είναι τόσο χαμηλή.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Μας έκανε εντύπωση η ατζέντα της γενικής συνέλευσης που θα γίνει 30 Ιανουαρίου καθώς έχει θέματα που σπάνια βλέπουμε να απασχολούν γενικές συνελεύσεις. Δηλαδή δεν καταλαβαίνουμε γιατί θέλει απόφαση γενικής συνέλευσης για να διαχειριστεί ανοικτά υπόλοιπα πελατών ή για το πως θα διαχειριστεί εγγυητική προς πιστωτικά ιδρύματα για την εταιρεία Ήλιος. Τη συνέλευση έχει συγκαλέσει μέτοχος μειοψηφίας.

REDS: Ενώ η δημόσια πρόταση έχει λήξει εδώ και μήνες και η μετοχή παραμένει στο Χ.Α. παρά την υπέρβαση του 90%, λόγω απόφασης του βασικού μετόχου, η εντολή αγοράς στα 2,48 ευρώ (3,3 εκατ. τεμάχια) παραμένει στο ταμπλό.

MIG: Ξαναβλέπει τα 0,05 ευρώ μετά το σημερινό +10%.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Με άνοδο 1,91% και υψηλό όγκο. Συνεχίζεται η προσπάθεια απομάκρυνσης από τα 0,50 ευρώ.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Με απώλειες 4,41% και στα 0,78 ευρώ. Καθυστερεί όπως φαίνεται το deal με τον κ.Κούτρα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης