Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με δυνατή κίνηση σε νέα υψηλά 8 ετών και με πολλούς πρωταγωνιστές

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με δυνατή κίνηση σε νέα υψηλά 8 ετών και με πολλούς πρωταγωνιστές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Χωρίς να προκαλεί αλλά και με εμφανέστατα σημάδια βελτίωσης το μικρό μας ελληνικό χρηματιστήριο βλέπει ξανά τις 1.000 μονάδες. Αν δεν υπήρχαν βέβαια οι τεράστιες ζημιές στις τραπεζικές μετοχές θα είχαμε δει πολύ υψηλότερα επίπεδα αλλά ας είναι… Θεαματική κίνηση σήμερα σε μία συνεδρίαση όπου αναμέναμε περιορισμένο τζίρο καθώς είναι κλειστή η Wall Street. Στις 981,26 μονάδες και στο +1,33% με 91 εκατ. ευρώ συναλλαγές (σε πακέτα 22,6 εκατ. ευρώ).

Δυνατή κίνηση από Πειραιώς, Μυτιληναίο, ΔΕΗ, ενώ προς το κλείσιμο πήγε σε υψηλό ημέρας και πολλών ετών η Eurobank. «Μαστίγωμα» στο τέλος και στη Jumbo, ενώ και οι άλλες συστημικές ακολούθησαν. Το καλό είναι πως υπήρξαν και αρκετά μικρομεσαία που είχαν όγκο και κέρδη.

ΧΙΛΙΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ: Τον περασμένο Απρίλη έφτασε στις 950 και γύρισε, τον περασμένο Φλεβάρη είχε πάει καλύτερη γράφοντας 973 μονάδες. Κάπου στις 950 μονάδες είχε σταματήσει και το Γενάρη του 2020. Τώρα είναι η ώρα; Να πάμε σε εκλογές με τετραψήφιο; Έχει πάντως πολύ καλό εξωτερικό περιβάλλον αλλά και καλό κλίμα στο εξωτερικό με θετικές επιχειρηματικές ειδήσεις. Ίδωμεν… Βάζουμε βέβαια κάτι και στην τσέπη, δεν αφήνουμε τα κέρδη να περνάνε από μπροστά μας μόνο…

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μάιος του 2016 ήταν η τελευταία φορά που είχε δει η Eurobank τα 1,18 ευρώ που έκλεισε σήμερα. Στο υψηλό ημέρας στο τέλος και με ένα μεγάλο πακέτο 15 εκατ. τεμαχίων. Τρομερή κίνηση και πάλι από Πειραιώς που ήταν και η μετοχή με τα μεγαλύτερη κέρδη στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Από κοντά η ΑΛΦΑ και η ΕΤΕ, αλλά με μικρότερη άνοδο.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Νέα ιστορικά υψηλά για τη μετοχή! Απίστευτη κίνηση και ακόμα με βάση τις προοπτικές της και αν συγκριθεί με κάποιες άλλες παραμένει φθηνή. Στα 21,08 ευρώ και στο +3,64% με όγκο 412 χιλ. τεμάχια.

ΔΕΗ: Στις επάλξεις και αυτή και στο +2,81% με την τιμή να είναι πλέον στα 7,32 ευρώ.

ΕΧΑΕ: Έκανε μεγάλο όγκο την περασμένη Παρασκευή και σήμερα η εντολή που υπήρχε από τότε ήταν εκεί και στα 3,40 ευρώ. Όμως οι αγοραστές μάζεψαν όλοι την προσφορά και στο τέλος την έκλεισαν στο υψηλό ημέρας και στα 3,4550 ευρώ με όγκο 720 χιλ. τεμάχια.

INTRACOM: Έγινε η γενική συνέλευση που είχε αναβληθεί λόγω απαρτίας και η διοίκηση υπό τον κ.Κλώνη εμφανίστηκε αισιόδοξη για το μέλλον της μετοχής λέγοντας «θα ευχαριστηθούμε από την πορεία της». Σημειώνουμε και πάλι πως η αποτίμηση των 160 εκατ. ευρώ περίπου δεν αποτυπώνει ούτε το καθαρό ταμείο που στο εννεάμηνο ήταν 193 εκατ. ευρώ, αλλά ούτε και τα ακίνητα ή τη θυγατρική Defence. Άρα μάλλον κάπου η διπλή τιμή από εδώ είναι η δίκαιη.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Με αυξημένη μεταβλητότητα και υψηλό όγκο σήμερα που οδήγησε τη μετοχή σημαντικά υψηλότερα. Ενισχύθηκε 8,37% και έκλεισε στα 0,57 ευρώ με όγκο 115 χιλ. τεμάχια. Επιτέλους είδαμε άνοδο…

LAVIPHARM: Μεγάλες υπεραξίες για όσους μπήκαν στην αύξηση και αγόρασαν στα 0,34 ευρώ. Τρένο πάει η μετοχή και μπαίνεις και βγαίνεις άνετα. Στα 0,4650 ευρώ και στο +8,64% με όγκο 482 χιλ. τεμάχια.

PERFORMANCE: Με υψηλό όγκο και αυτή (96 χιλ. τεμάχια) και στα 3,87 ευρώ.

MIG: Έκτακτη γενική συνέλευση στις 6 Φεβρουαρίου για έγκριση της πώλησης της Attica Group αλλά και reverse split. Ίσως επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες του ΒΝ για αύξηση κεφαλαίου. Άλλωστε ή θα πρέπει να βρει κεφάλαια για να αποκτήσει δραστηριότητα ή θα μείνει στα ελάχιστα που θα έχει, και χωρίς καταλύτη. Συνήθως όταν κάνεις reverse split πας και για αύξηση πλην ελαχίστων περιπτώσεων. Προφανώς αυτός ο λόγος την οδήγησε σήμερα στο -13,66%.

ΑΝΕΚ: Για να δούμε αν εδώ θα προλάβει να γίνει η συγχώνευση με την Attica πριν τη δημόσια πρόταση. Το ταμπλό δείχνει πως οι επενδυτές το αξιολογούν ακόμα. Η τιμή της μετοχής έχει discount έναντι της τιμής της ΑΤΤΙΚΑ. Μπορεί στη γενική συνέλευση της MIG να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

IDEAL: Η Pantelakis ξεκίνησε την κάλυψη της μετοχής δίνοντας δίκαιη τιμή τα 5,30 ευρώ και σημειώνοντας τις επιτυχίες της διοίκησης να αγοράζει χαμηλά και να πουλάει ψηλά.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Μαζεύει ο βασικός μέτοχος, αγοράζει η εταιρεία και βγαίνουν δεκάδες χιλιάδες προς πώληση. Σήμερα έκανε 81 χιλ. τεμάχια και μάλλον θα δούμε ανακοίνωση και πάλι από το βασικό μέτοχο με αγορές. Ανεβαίνει βέβαια ψηλότερα η τιμή της μετοχής και αυτό είναι καλό. Στα 1,96 ευρώ και στο +2,62%.

FOURLIS: Αξιοσημείωτη η βελτίωση της αποτίμησης τους τελευταίους μήνες. Κλείσιμο σήμερα στα 3,5050 ευρώ. Πριν τρεις μήνες ήταν 1 ευρώ χαμηλότερα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης