Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Γυροφέρνει τη διόρθωση – Κινητικότητα και πάλι στα μικρομεσαία

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Γυροφέρνει τη διόρθωση – Κινητικότητα και πάλι στα μικρομεσαία
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Για τρίτη μέρα συνεχίστηκε η συσσώρευση, αλλά με δόσεις διόρθωσης που βάσει των όσων παρατηρούμε στο ταμπλό, δεν αποκλείεται να συνεχιστούν οι κινήσεις κατοχύρωσης. Οι 1.100 μονάδες δεν μπόρεσαν ούτε σήμερα να ξεπεραστούν. Η άνοδος «κορδόνι» του Γενικού Δείκτη, δείχνει πως μία διορθωτική κίνηση πρέπει να γίνει. Θα πρόκειται για υγιέστατη εξέλιξη. Ίδωμεν…

Κλείσαμε πάντως με οριακές απώλειες, αν και στις ΗΠΑ οι αγορές υποχωρούσαν 1% και παρέσυραν κάπως και τον DAX στην Ευρώπη. Ο τζίρος ήταν αρκετά χαμηλός σήμερα και δεν ξεπέρασε τα 82 εκατ. ευρώ. Πιέστηκαν Coca Cola και Eurobank και ξεχώρισαν Τιτάν και όμιλος Στασινόπουλου.

ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ: Όταν κόβουν πίτες κρυφά από τους δημοσιογράφους καταλαβαίνετε ότι υπάρχει ένα μεγάλο θέμα. Προφανώς και δε ταιριάζει με μία κεφαλαιαγορά που θέλει να αναβαθμιστεί και να δείξει πως έχει διαφάνεια και δεν κρύβεται. Καλό θα είναι πάντως να το δούμε και εμείς οι δημοσιογράφοι αυτό πιο προσεκτικά, γιατί και εμείς μπορούμε να αγνοήσουμε στο μέλλον τα δελτία τύπου. Η δημοσιογραφία μέσω δελτίων τύπου θα πρέπει να σταματήσει.

Φανταστείτε πως παλαιότερα, πρόεδροι ΕΧΑΕ και πρόεδροι Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που τους «πυροβολούσαν» οι δημοσιογράφοι οργάνωναν μηνιαίες ενημερώσεις ή τριμηνιαίες, ακόμα και όταν δεν είχαν κάτι να πουν. Εδώ έχουν εξαφανιστεί οι πάντες…

CENERGY: Μεγάλοι αγοραστές σήμερα στη μετοχή και από νωρίς. Υπήρχαν και πληροφορίες για placement στη μετοχή, σημειώνοντας πως έγιναν κάποιες διανομές σήμερα στη μετοχή μέσα από το ταμπλό και πως στο Λονδίνο γίνονται επαφές. Ο όγκος πάντως στη μετοχή και η κίνηση δείχνουν κάτι. Στα 3,9550 ευρώ και στο +3,81% με 452 χιλ. τεμάχια.

MIG: Μέτοχος που λειτουργεί συντονισμένα με την πλευρά Ηλιόπουλου αγόρασε το προηγούμενο διάστημα και μέχρι 14 Φλεβάρη συνολικά 11 εκατ. μετοχές. Στις 14/2 που κλείδωσε η μετοχή από την Πειραιώς πήρε μόνο 481 χιλ. τεμάχια με μέση τιμή 0,1719 ευρώ. Δυνατό μεροκάματο τους βγάζει η Πειραιώς. Όλοι μαζί έχουν περίπου 12%, εκτός και αν έχουν αγοράσει και οι άλλοι, αλλά θα το μάθουμε αν ξεπεράσουν το 15% μάλλον. Στα 0,2350 ευρώ και στο +4,68%.Δείτε και το γράφημα. 
MIG.jpg
ΤΙΤΑΝ: Επιτέλους κίνηση σε υψηλά 17 μηνών και πάλι είναι τσάμπα. Στα 15,58 ευρώ με άνοδο 1,83%.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Έχει δώσει μία μικρή κίνηση μέσα στο 2023 αλλά και πάλι η αποτίμηση είναι αστεία, όταν πριν λίγα χρόνια γινόταν χαμός στον κλάδο με τις εξαγορές. Στα 1,7550 ευρώ με άνοδο 4,78%.

INTRALOT: Η τοποθέτηση του κ.Νικολακόπουλου στη θέση του CEO της αμερικανικής θυγατρικής ερμηνεύεται ως κίνηση για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εισαγωγής της εταιρείας στο Nasdaq. Η μετοχή έχει ακολουθήσει το ράλι της αγοράς και βρίσκεται σε υψηλό 13 μηνών. Στα 0,76 ευρώ και στο +4,11%.

REVOIL: Αστεία και εδώ η αποτίμηση των 32 εκατ. ευρώ όταν έχει βγάλει κέρδη προ φόρων 5,36 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο. Απίστευτα αποτελέσματα έχει φέρει η διοίκηση τα τελευταία χρόνια. Στα 1,45 ευρώ με όγκο 49 χιλ. τεμάχια.

ΑΦΟΙ ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Τέταρτη μέρα ανόδου σήμερα και μάλιστα η άνοδος από την αρχή του έτους είναι εξαιρετική. Και πάλι ο όγκος μεγάλος. Πάλι το 2% έγινε και η μετοχή ενισχύθηκε 3,68% κλείνοντας στα 0,6760 ευρώ.

UNIBIOS: Στις επάλξεις σήμερα και αυτή.

ΔΟΥΡΟΣ: Μόλις στις 990 χιλ. ευρώ είναι η αποτίμηση αν και ενδοσυνεδριακά έγραψε και 800 χιλ. ευρώ. Κρίμα, γιατί το ρούχο της εταιρείας μας αρέσει και θα θέλαμε να δούμε κάποια βελτίωση μεγεθών. Χρειάζεται να βάλουν λεφτά οι μέτοχοι εδώ και να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις αναδιάρθρωσης της εταιρείας.

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Έχει πέσει στα 4,6 εκατ. ευρώ η αποτίμηση και είναι σημαντικά χαμηλότερη από τα ίδια κεφάλαια, αλλά δυστυχώς εδώ και χρόνια «καίει λίπος» η εταιρεία. Διαθέτει βέβαια καλά περιουσιακά στοιχεία, ενώ άλλες χρεοκοπημένες έχουν υψηλότερη αποτίμηση.

SATO: Μεγάλη η άνοδος της μετοχής. Από τα 0,025 ευρώ στα 0,061 ευρώ και όλη η κίνηση μέσα στο Φλεβάρη. Χωρίς εξήγηση φυσικά η κίνηση.

ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ: Συνεχίζει στο limit up το προνόμιο γιατί θα μετατραπεί σε κοινό και είναι πιο υψηλή η τιμή του κοινού, αλλά ανεβαίνει και το κοινό με διάφορες φήμες να κυκλοφορούν.

ΚΡΕΚΑ: Αν και δεν κάνει μεγάλους όγκους από 3 Φλεβάρη δεν έχει κλείσει με απώλειες. Το στόρι εδώ είναι να σβηστούν δάνεια, αλλά χρειάζεται και κεφάλαια.

ΒΙΟΤΕΡ: Και εδώ το στόρι είναι να σβηστούν δάνεια και να πουλήσει τα ακίνητα. Έχει βέβαια περάσει αρκετός καιρός χωρίς να μας έχει ενημερώσει η εταιρεία για κάποια εξέλιξη. Με άνοδο 5% σήμερα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης