Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Νέες πιέσεις στις τράπεζες – Ποιες μετοχές διαφοροποιήθηκαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Νέες πιέσεις στις τράπεζες – Ποιες μετοχές διαφοροποιήθηκαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Πέμπτη συνεχόμενη πτωτική αν και με μικρές απώλειες σήμερα. Η ψυχολογία δείχνει να έχει επηρεαστεί σημαντικά από την άνοδο του πολιτικού ρίσκου. Προφανώς και κάποιοι επενδυτές γνωρίζουν και τις μυστικές δημοσκοπήσεις. Αν και τα στοιχεία για το ΑΕΠ παρείχαν κάποια στήριξη, όπως και η εκτίμηση που έδωσε η Jumbo, δεν μπόρεσε η αγορά να βγάλει αντίδραση. Από την άλλη και το κλίμα έξω είναι κάπως επιφυλακτικό και επηρεάζει. Κάποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις μας κράτησαν και δεν είδαμε μεγαλύτερες απώλειες. Στις τράπεζες που βέβαια έγραψαν και την καλύτερη πορεία το προηγούμενο διάστημα είδαμε πιέσεις. Ο τζίρος υψηλός αν βάλουμε και τα πακέτα που ήταν αρκετά.

JUMBO: Είχαμε γράψει με αφορμή την πορεία της μετοχής λίγες μέρες πριν πως μάλλον κάποιοι προεξοφλούν καλή πορεία το Φεβρουάριο, αλλά και κάτι θετικό από τη διοίκηση στη γενική συνέλευση για την έκτακτη διανομή. Σήμερα η διοίκηση με ανακοίνωση μας είπε για την εξαιρετική πορεία του διμήνου, αλλά και έδωσε εκτίμηση για αύξηση πωλήσεων 15% το 2023 και καθαρά κέρδη 270-275 εκατ. ευρώ. Μιλάμε για εξαιρετικά χαμηλό p/e μετά την εκτίμηση αυτή και παρά τα νέα ιστορικά υψηλά. Σημειώστε επίσης το άνοιγμα της Κίνας και τη μείωση του μεταφορικού κόστους. Στα 20,98 ευρώ και στο +4,90% με υψηλό ημέρας 21,10 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ο τραπεζικός στο -2,72% με την Εθνική να υποχωρεί 4,04% και να κλείνει στα 4,8460 ευρώ. Απώλειες 3,11% για Alpha Bank, 3,05% για Πειραιώς και 1,22% για Eurobank.

ΔΕΗ: Οι πληροφορίες για το deal στη Ρουμανία έβαλαν στην άκρη σήμερα το πολιτικό ρίσκο και οδήγησαν τη μετοχή σημαντικά υψηλότερα. Φαίνεται πως είναι πολύ κοντά στην ανακοίνωση. Στα 7,98 ευρώ και στο +4,38%.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Καλή εικόνα σήμερα από Μυτιληναίο, Motor Oil και ΟΠΑΠ και κράτησαν την αγορά.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Καθαρά κέρδη 159,2 εκατ. ευρώ το 2022 και μέρισμα 0,06 ευρώ ανά μετοχή. Το 2021 είχε καθαρά κέρδη 111,7 εκατ. ευρώ. Η μετοχή σήμερα υποχώρησε και η αποτίμηση κινείται πέριξ των 645 εκατ. ευρώ. Μας δίνεται η εντύπωση ότι οι επενδυτές κοιτάνε το 2023 και βλέπουν χαμηλότερη κερδοφορία. Ειδικά για το πρώτο τρίμηνο είναι δύσκολο να δούμε τα περσινά. Θα πούμε επίσης πως το τέταρτο τρίμηνο δεν έδωσε κέρδη.

Η διοίκηση είπε πως το δεύτερο εξάμηνο υπήρξε μείωση της ζήτησης και ειδικά στον κλάδο. χαλκού όπου παρατηρήθηκε μεγάλη επιβράδυνση. Όμως και τα κέρδη να πέσουν το 2023 πάλι πιστεύουμε ότι το p/e μπορεί να διαμορφωθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Η διοίκηση δεν έδωσε κάποια εκτίμηση, καθώς δεν ξέρει πως θα διαμορφωθούν τα επιτόκια και αν θα υπάρξει ύφεση στις οικονομίες ή ανάπτυξη. Στα 1,7180 ευρώ και στο -1,26%.

ΟΤΕ: Πέμπτη συνεχόμενη πτωτική και τιμή 13,70 ευρώ πλέον.

FRIGOGLASS: Σε συνέχεια των όσων έχουμε γράψει, στις 28 Μαρτίου η Γ.Σ. και θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης. Από το σχέδιο αποφάσεων προκύπτει πως θα πουληθούν όλα τα μεταβιβάσιμα με κανόνες ελληνικού δικαίου περιουσιακά στοιχεία και υποχρεώσεις αλλά και θα γίνει προσπάθεια να πουληθεί το πρώην εργοστάσιο παραγωγής στην Κάτω Αχαΐα και το τίμημα θα πάει στους ομολογιούχους. Νέο limit down και αποτίμηση 22,4 εκατ. ευρώ. Περίπου 5 εκατ. τεμάχια έμειναν στους πωλητές στο τέλος.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Με σημαντική άνοδο σήμερα η μετοχή παρά το κακό κλίμα στην αγορά. Η εταιρεία μας έχει συνηθίσει να βγάζει νωρίς αποτελέσματα και μάλλον θα πρέπει να υποθέσουμε πως θα είναι εξαιρετικά. Το εννεάμηνο είχε δείξει το δρόμο. Στα 6,46 ευρώ καις το +3,19%.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Με μια μάρκετ εντολή την πήγαν μέχρι τα 2,02 ευρώ (-6,05%). Τελικά έκλεισε στα 2,12 ευρώ με απώλειες 1,40%.

EPSILON NET: Σε νέα ιστορικά υψηλά μετά τα αποτελέσματα.

MEZZ: Με άνοδο 8% το Galaxy και μια ανάσα από τα 0,33 ευρώ που είναι και νέα υψηλά, ενώ το Sunrise ενισχύθηκε 4,75%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης