Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Βγήκαν αγοραστές στις τράπεζες – Στα ύψη η μεταβλητότητα

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Βγήκαν αγοραστές στις τράπεζες – Στα ύψη η μεταβλητότητα
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Η στρατηγική να αυξάνεις ρευστότητα στις ανοδικές μέρες, αποδίδει. Όσοι δεν είχαν απληστία και αύξαναν σταδιακά ρευστότητα, δίνοντας και ίσως πριν από λίγες μέρες μετανιώνοντας, αφού οι τιμές συνέχιζαν να ανεβαίνουν, τώρα μπορούν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία. Αν θεωρούν ευκαιρία την πορεία των αγορών τις τελευταίες μέρες. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει πως θα εξελιχθεί όλο αυτό που συμβαίνει στις ΗΠΑ. Βλέπουμε όμως ότι οι αγορές ανησυχούν. Και ανησυχεί και η FED για να τρέξει να σώσει μία μικρή κατά τα λοιπά τραπεζούλα.

Βλέπουμε επίσης σήμερα μεγάλη υποχώρηση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων, καθώς βλέπουν οι επενδυτές ότι λόγω της Silicon Valley Bank δε θα αυξηθούν τα επιτόκια. Το γερμανικό δεκαετές υποχωρούσε 13%, το βρετανικό 10%, το γαλλικό 10%, το αμερικάνικο 7% και το ελληνικό μόλις 2%. Η διετία στις ΗΠΑ έχανε 12%. Είδαμε παράλληλα νέα ανοδική κίνηση στο χρυσό και μεγάλη βουτιά στις τιμές του πετρελαίου.

Εμείς θα έχουμε διάφορα αποτελέσματα αυτήν την εβδομάδα και νομίζουμε πως η ποιότητα των αποτελεσμάτων θα βοηθήσει ώστε να υπάρξει μία βελτίωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος. Αύριο δημοσιεύει η Εθνική και η Autohellas. Την Τετάρτη ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Aegean και Lavipharm και την Παρασκευή ο ΟΛΠ. Ο Γ.Δ. έκλεισε με μικρές απώλειες 0,64% αν και ενδοσυνεδριακά έχανε περίπου 3%. Ο τζίρος θα λέγαμε πολύ μεγάλος (152,5 εκατ. ευρώ), αλλά το μεγαλύτερο μέρος του έγινε από τα χαμηλά της αγοράς και κατά την προσπάθεια αντίδρασης.

ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ: Συνεχίζεται η υποχώρηση και το Φεβρουάριο έπεσε στο 6,1%, αλλά ακόμα να δούμε στα τρόφιμα αποκλιμάκωση. Αντιθέτως βλέπουμε ακόμα μεγάλες αυξήσεις, επομένως το καλάθι του νοικοκυριού επιβαρύνεται συνεχώς και προφανώς οι προσπάθειες του υπουργού Ανάπτυξης πήγαν άπατες. Από την άλλη στο ρεύμα βλέπουν μία σημαντική μείωση τα νοικοκυριά. Κάτι είναι και αυτό.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Τρομερή μεταβλητότητα. Έφτασε να χάνει 5,26% ο τραπεζικός δείκτης και μετά να γυρίσει θετικός και μάλιστα και με μεγάλη άνοδο. Τελικά έκλεισε στο +0,97%. Αντίστοιχη εικόνα στις συστημικές. Ξεχώρισε η Εθνική η οποία από το -5,33% που ήταν χαμηλό ημέρας έκλεισε στο υψηλό και με άνοδο 3,73%. Με άνοδο 0,71% η Πειραιώς, οριακά κατά 0,04% χαμηλότερα η ΑΛΦΑ που έχανε έως και 5% και στο -0,27% η Eurobank που έχανε έως και 6,08%.

JUMBO: Πολύ καλή σήμερα σχεδόν από το ξεκίνημα. Το καλό μέρισμα σε συνδυασμό με την ανάπτυξη και την ποιότητα του ισολογισμού, νομίζουμε ότι κρατάει ζωντανό το επενδυτικό ενδιαφέρον. Στο +0,67% και στα 21,14 ευρώ.

ΟΠΑΠ: Τα αποτελέσματα θα είναι ισχυρά αλλά θα έχουν και έκτακτα από την πώληση της Betano. Νομίζουμε πως και εδώ η μερισματική απόδοση θα δημιουργήσει ένα πρόσθετο επενδυτικό ενδιαφέρον και θα αναδείξει το discount που έχει η μετοχή έναντι του ιστορικού μέσου όρου του δείκτη EV/EBITDA. Την Πέμπτη έχει τηλεδιάσκεψη και ίσως μας δώσει κάποια εκτίμηση η διοίκηση για το 2023. Στα 14,42 ευρώ και στο -2,1%.

TITAN: Οριακά αύξησε την τιμή στόχο στα 18,40 ευρώ από 18,20 ευρώ η Optima Bank διατηρώντας σύσταση αγοράς. Σε βραχυ-μεσοπρόθεσμο ορίζοντα οι προοπτικές είναι θετικές λένε οι αναλυτές οδηγούμενες από την υγιή ζήτηση και την κανονικοποίηση του ενεργειακού κόστους. Για το 2023 περιμένει καθαρά κέρδη 128,3 εκατ. ευρώ και μέρισμα 0,50 ευρώ ανά μετοχή. Στα 14,09 ευρώ και στο -1,26%.

ΕΧΑΕ: Μία μετοχή βγαίνει κερδισμένη από την υψηλή μεταβλητότητα και τα πάνω-κάτω της αγοράς! Η προμήθεια «πέφτει» ό,τι και να γίνει. Με χαμηλό στα 3,90 ευρώ η μετοχή έκλεισε στα 4,19 ευρώ και με άνοδο 2,70%.

INTRAKAT: Στα 1,54 ευρώ και στο -3,75% με όγκο 402 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης