Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέα δυνατή κίνηση από τράπεζες – Το βλέμμα στα αποτελέσματα

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέα δυνατή κίνηση από τράπεζες – Το βλέμμα στα αποτελέσματα
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Νευρικότητα περιμένουν και σήμερα οι αναλυτές. Οι ευρωπαϊκές αγορές κατέγραψαν μεγάλες απώλειες χθες, ενώ το Χ.Α. μάζεψε αρκετά από το χαμηλό ημέρας λόγω των τραπεζών. Στη Wall Street επικράτησαν σταθεροποιητικές τάσεις. Σήμερα, οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν ήπια ανοδικά και ακολουθεί και η δική μας αγορά. Οι τραπεζικές μετοχές έχουν και σήμερα καλούς αγοραστές.

Στα κρυπτονομίσματα είδαμε μεγάλη κίνηση στις τελευταίες συνεδριάσεις. Ενώ ο Γ.Δ. λίγο μετά το άνοιγμα είχε άνοδο 0,5% ο τραπεζικός δείκτης είχε 1,30%. Έχουμε αρκετά αποτελέσματα σήμερα και αύριο και θα μας δώσουν την ευκαιρία να περιορίσουμε την εξάρτηση από το εξωτερικό. Το μεσημέρι έχουμε πληθωρισμό Φεβρουαρίου στις ΗΠΑ που θα διαμορφώσει την τάση.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΡΙΣΚΟ: Θα βάλουμε στην εξίσωση και στα όσα έχουμε δει και διαβάσει τις τελευταίες μέρες, τη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος είπε ότι θέλει κυβερνήσεις συνεργασίας για τί είναι εμπόδιο στην αλαζονεία των ισχυρών. Ξεκαθάρισε ότι θέλει πραγματικές συνεργασίες με βάση και την ευρωπαϊκή εμπειρία. Είναι μία καλή δήλωση για το χρηματιστήριο, κατά την ταπεινή μας άποψη.

AUTOHELLAS: Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ήταν ισχυρά και ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών. Επιστρέφει η εταιρεία στις ισχυρές επιδόσεις, έχοντας ξεπεράσει τις επιπτώσεις της πανδημίας. Θα δώσει μέρισμα 0,65 ευρώ ανά μετοχή που είναι σημαντικά υψηλότερο του περσινού (0,46 ευρώ). Τα καθαρά κέρδη στη χρήση στα 82,55 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 57% (μέση εκτίμηση για 70,1 εκατ. ευρώ) με τις πωλήσεις στα 765,5 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 19,3%. Με άνοδο 3% αλλά και χαμηλό όγκο η μετοχή στο άνοιγμα.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Μετά το κλείσιμο τα δικά της αποτελέσματα και η ενημέρωση των αναλυτών. Έχουμε ξεχωριστό θέμα στη στήλη για τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Πάνω από τα 4,80 ευρώ κινείται η μετοχή, συμβάλλοντας στην ανάκαμψη της αγοράς. Μεγάλη η κίνηση από τα χθεσινά χαμηλά της.

ALPHA BANK: Αύριο πριν το άνοιγμα τα αποτελέσματα και η Euroxx αναφέρει πως οι μέσες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κέρδη προ φόρων 87,2 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 135 εκατ. ευρώ στο τέταρτο τρίμηνο. Με άνοδο 2% η συγκεκριμένη και πάνω από τα 1,20 ευρώ.

AEGEAN AIRLINES: Αύριο και τα δικά της αποτελέσματα, μετά το κλείσιμο της αγοράς. Οι μέσες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πωλήσεις το 2022 1,31 δισ. ευρώ, EBITDA 261,3 εκατ. ευρώ από 180,3 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 84 εκατ. ευρώ από 5,1 εκατ. ευρώ.

ΟΠΑΠ: Αύριο και τα δικά του αποτελέσματα. Στα 417,9 εκατ. ευρώ από 251 εκατ. ευρώ η μέση εκτίμηση για τα καθαρά κέρδη με τα EBITDA στα 724,2 εκατ. ευρώ. Με καλή άνοδο πάνω από 1% στο ξεκίνημα.

ATTICA BANK: Δε μπορούμε να καταλάβουμε γιατί αν και εδώ και τόσα χρόνια έχει τεράστιο πρόβλημα, δεν έχει σπάσει σε good και bad. Έσπασαν άλλες κι άλλες και αυτή εδώ προσπαθούν με κάθε τρόπο, κάθε χρόνο σχεδόν να την κρατούν στη ζωή. Χρειάζεται νέα κεφάλαια 0,5 δισ. ευρώ. Πού να τα βρει… Και πάλι κλειδωμένη στο -10%.

INFORM ΛΥΚΟΣ: Πλησιάζει η μέρα που θα σταματήσει η διαπραγμάτευση και οι μέτοχοι θα αποκτήσουν μετοχές της AustriaCards. Βλέπουμε μία σημαντική διαφορά στην τιμή της μετοχής με την τιμή που θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση της νέας εταιρείας. Στα 13,42 ευρώ η τιμή εκκίνησης και 1 μετοχή AustriaCards για κάθε 4,5710 μετοχές Λύκος. Στις 20 Μαρτίου θα διαπραγματευτεί για τελευταία φορά η Λύκος και στις 27 Μαρτίου θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση της AustriaCards και θα είναι διπλή (ΧΑ και Αυστριακό Χρηματιστήριο). Στα 2,59 ευρώ και στο +1,57% στο ξεκίνημα, αλλά και χαμηλό όγκο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης