Το Παρασκήνιο της Αγοράς

XA: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Στο επίκεντρο τα αποτελέσματα που δημοσιεύονται

XA: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Στο επίκεντρο τα αποτελέσματα που δημοσιεύονται
Η ΔΕΗ ανακοίνωσε εντυπωσιακά, σύμφωνα με τους αναλυτές αποτελέσματα, με τα EBITDA να ανέρχονται στα 954 εκατ. ευρώ σε επαναλαμβανόμενο επίπεδο
Σχετικά Άρθρα
Σε πτωτικό άνοιγμα παραπέμπουν τα ευρωπαϊκά παράγωγα για τις μετοχές και οι αναλυτές περιμένουν ότι και σήμερα το Χ.Α. θα επηρεαστεί από την τάση των ξένων αγορών.
Οι ανησυχίες για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος έχουν αυξηθεί επηρεάζοντας τις αγορές.
Από την άλλη στο εσωτερικό τα καλά εταιρικά αποτελέσματα, αναμένεται να φέρουν επιλεκτικές τοποθετήσεις και να μετριάσουν τις απώλειες.
Η ΔΕΗ ανακοίνωσε εντυπωσιακά, σύμφωνα με τους αναλυτές αποτελέσματα, με τα EBITDA να ανέρχονται στα 954 εκατ. ευρώ σε επαναλαμβανόμενο επίπεδο και τον καθαρό δανεισμό να υποχωρεί στις 1,46 φορές τα EBITDA. Η διοίκηση έδωσε εκτίμηση για EBITDA 1,1 δισ. ευρώ το 2023 και διανομή μερίσματος από τα κέρδη της τρέχουσας χρήσης το 2024.
Η ΕΧΑΕ θα δημοσιεύσει αποτελέσματα τη Δευτέρα μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Eurobank Equities
Σήμερα, τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν αρνητικό άνοιγμα για τις αγορές καθώς οι ανησυχίες για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος παγκοσμίως απειλούν τις αγορές μετοχών.

Optima Bank
Περιμένουμε η μεταβλητότητα να διατηρηθεί και στη σημερινή συνεδρίαση με συνέχιση των επιλεκτικών τοποθετήσεων. Η ΔΕΗ θα είναι στο επίκεντρο .

Euroxx
Περιμένουμε μία ακόμα μικτή συνεδρίαση με διατήρηση των επιλεκτικών κινήσεων.

Beta
Οι επενδυτές μπορεί να τηρήσουν στάση αναμονής καθώς η εβδομάδα δείχνει θετικό κλείσιμο (+3,2%) ανακάμπτοντας μετά από δύο εβδομάδες σημαντικών απωλειών.
Η σημαντική μείωση του όγκου των συναλλαγών στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις υποδεικνύει περιορισμένο εύρος διακύμανσης.

Depolas
Μετά τις συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών και την διαφαινόμενη εκτόνωση της τραπεζικής κρίσης φαίνεται ότι διεθνώς, η συσσώρευση θα είναι το βασικό σενάριο για το επόμενο διάστημα, καθώς η επενδυτική κοινότητα θα επικεντρωθεί εκ νέου στην πορεία των οικονομικών δεδομένων. Στο εσωτερικό, τα αποτελέσματα της ΔΕΗ κινήθηκαν πάνω στις εκτιμήσεις για το Δ΄τρίμηνο με τα EBITDA (επαναλαμβανόμενα) να ανέρχονται στα 309εκ ευρώ και στα 954εκ ευρώ για το έτος. Το σημαντικότερο ωστόσο, είναι ότι η σημαντική επιβάρυνση του κεφαλαίου κίνησης κατά την διάρκεια του 2022 αντιστράφηκε σχεδόν στο σύνολό της το τελευταίο τρίμηνο, μειώνοντας τον καθαρό δανεισμό (1,39 δις ευρώ) της επιχείρησης και το πτωτικό ρίσκο για την μετοχή. Για τον ΓΔΧΑ, αναβαθμίζουμε ελαφρώς το εκτιμώμενο εύρος τιμών για την περίοδο μεταξύ των 980 και 1100 μονάδων. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αρχική μέτρηση των κλάδων μεταποίησης και υπηρεσιών Μαρτίου από την S&P Global για Γαλλία, Γερμανία, Ευρωζώνη και ΗΠΑ, ενώ για την τελευταία βαρύτητα θα δοθεί και στις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών Φεβρουαρίου.

Κύκλος
Συγχορδία αυξητικών κινήσεων στα παρεµβατικά επιτόκια καθώς την ίδια ηµέρα η Ελβετική, η Νορβηγική και η Βρετανική Κεντρική Τράπεζα αύξησαν τα επιτόκιά τους θεωρώντας ότι πρέπει να συνεχιστεί η αντιπληθωριστική πολιτική τους. Τα ικανοποιητικά λειτουργικά αποτελέσµατα της ∆ΕΗ (σχεδόν €1δις. τα επαναλαµβανόµενα) για το δύσκολο 2022 είναι πιθανό να αποτελέσουν ένα θετικό καταλύτη για το ξεκίνηµα της τελευταίας συνεδρίασης
της εβδοµάδος, µε την τεχνική εικόνα να παραµένει αµετάβλητη (στις 1.027 η εγγύτερη στήριξη, στις 1.060 η εγγύτερη αντίσταση του Γ.∆.).

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης