Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Διατήρηση της συσσώρευσης με το βλέμμα στα αποτελέσματα και στις αγορές του εξωτερικού

ΧΑ: Διατήρηση της συσσώρευσης με το βλέμμα στα αποτελέσματα και στις αγορές του εξωτερικού
Aegean Airlines και Fourlis δημοσιεύουν αποτελέσματα πρώτου τριμήνου μετά το κλείσιμο της αγοράς.
Σχετικά Άρθρα
Με τις συνομιλίες στις ΗΠΑ αναφορικά με το ύψος του χρέους να μην έχουν καταλήξει σε συμφωνία, οι αγορές αναμένεται να διατηρήσουν την επιφυλακτική τους στάση καθώς οι επενδυτές αναμένεται να έχουν μειωμένη διάθεση για ανάληψη ρίσκου.
Το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών αναμένεται ήπια πτωτικό και η εγχώρια αγορά εκτιμάται ότι θα ακολουθήσει.
Η συσσώρευση παραμένει το επικρατέστερο σενάριο μέχρι τις εκλογές της Κυριακής και οι τζίροι θα είναι μειωμένοι.
Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις λόγω αποτελεσμάτων θα μπορούσαν να στηρίξουν τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.
Η Aegean ανακοινώνει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της αγοράς με τη Eurobank Equities να περιμένει θετικό EBITDA στα 4 εκατ. ευρώ από -8 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2019 και τζίρο 229 εκατ. ευρώ αυξημένο 33% από το τζίρο που είχε προ πανδημίας δηλαδή στο πρώτο τρίμηνο του 2019.
Η Fourlis επίσης δημοσιεύει μετά το κλείσιμο αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο με τη Eurobank Equities να περιμένει EBITDA μετά τις μισθώσεις 1,4 εκατ. ευρώ από ζημία 0,7 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Eurobank Equities
Για σήμερα, οι αγορές της Ευρώπης φαίνεται να οδεύουν προς ένα ελαφρώς αρνητικό άνοιγμα, καθώς η διαμάχη για το ανώτατο όριο χρέους στις ΗΠΑ συνεχίζει να μειώνει τη διάθεση για ανάληψη ρίσκου.

Optima Bank
Περιμένουμε η συσσώρευση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών και οι επιλεκτικές τοποθετήσεις να συνεχιστούν.

Εuroxx
Περιμένουμε να επικρατήσει νευρικότητα λόγω των επικείμενων εκλογών.

Beta
Περιμένουμε ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στη σημερινή συνεδρίαση με τη συσσώρευση πάνω από τις 1.100 μονάδες να συνεχίζεται.

Κύκλος
Ο Φουρλής και η Aegean ανακοινώνουν σήµερα τα µεγέθη τους για το 1ο τρίµηνο. Η µείωση της καθαρής αξίας των συναλλαγών συνέβαλε στη εξασθένηση των αγοραστών και οδήγησε στην αποτυχηµένη απόπειρα ανακατάληψης των 1.125 µονάδων
του Γ.∆. και στο κλείσιµο στο χαµηλό ηµέρας, καθώς τα δηµοσκοπικά δεδοµένα δεν έχουν ακόµη πείσει την επενδυτική κοινότητα για την εξάλειψη του πολιτικού κινδύνου ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης