Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζεται η συσσώρευση – Παιχνίδι κέντρου μέχρι τις εκλογές

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζεται η συσσώρευση – Παιχνίδι κέντρου μέχρι τις εκλογές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Δεν περιμένουμε σημαντικές διαφοροποιήσεις ειδικά μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Η επόμενη Δευτέρα, είναι πιο κρίσιμη, αφού θα έχουμε το αποτέλεσμα των εκλογών. Αν αυτό αρέσει στους επενδυτές θα δούμε καλή κίνηση. Σήμερα άνοιξε με διαθέσεις συσσώρευσης ακολουθώντας την τάση των ξένων αγορών. Επιλεκτικά έχουμε κάποιες κινήσεις που βοηθούν το Γενικό Δείκτη.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Eurobank θα είναι στο επίκεντρο αφού αύριο θα δημοσιεύσει αποτελέσματα. Η Piraeus Sec. περιμένει κέρδη ανά μετοχή 0,06 ευρώ και εκτιμά πως θα μπορέσει να πετύχει το στόχο των 0,22 ευρώ που έχει θέσει για φέτος η τράπεζα. Περιμένει επίσης προσαρμοσμένη αποδοτικότητα ενσώματων κεφαλαίων 14% το 2023 με τη διοίκηση να έχει δώσει εκτίμηση για 13%. Η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η μετοχή παίζει με δείκτη P/TBV 0,74 φορές που είναι περίπου 25% χαμηλότερα από τη δίκαιη τιμή. Με άνοδο και καλό όγκο ξεκίνησε σήμερα αλλά βγήκαν κάποιες πιέσεις. Λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα όλες οι συστημικές έχουν ήπιες απώλειες και ο δείκτης 0,23%.

AEGEAN AIRLINES: Ανώτερα αποτελέσματα και από αυτά του πρώτου τριμήνου 2019 που ήταν μία κανονική χρονιά αναμένεται να εμφανίσει. Μετά το κλείσιμο η δημοσίευση ενημέρωσης και η Eurobank Equities περιμένει ισχυρό τρίμηνο λόγω της μείωσης του κόστους και της διατήρησης των τιμών με τα EBITDA να ανέρχονται στα 4 εκατ. ευρώ από -8 εκατ. ευρώ που ήταν στο πρώτο τρίμηνο του 2019, ενώ τα έσοδα αναμένονται στα 229 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 33% έναντι πάλι του πρώτου τριμήνου του 2019. Η τελική γραμμή αναμένεται να έχει ζημία 26 εκατ. ευρώ από -35 εκατ. ευρώ.

FOURLIS: Οι ανατιμήσεις που έγιναν, η ισχυρή ζήτηση, αλλά και η μείωση των ελλείψεων που είχε παρατηρηθεί ειδικά στα προϊόντα ΙΚΕΑ στα προηγούμενα τρίμηνα αναμένεται να βελτιώσουν την πορεία των εσόδων και των EBITDA. Σήμερα δημοσιεύει και η συγκεκριμένη αποτελέσματα.

ΕΥΔΑΠ: Η απαξίωση της μετοχής είναι τεράστια. Φυσικά και υπάρχουν ευθύνες. Νομίζουμε όμως πως θα δούμε αλλαγές μετά τις εκλογές. Τώρα προφανώς η κυβέρνηση θα θέλει να «εμπλακεί» γιατί ήδη έχει ακούσει τόσα για την ιδιωτικοποίηση. Ποια ιδιωτικοποίηση, τώρα θα μας πείτε, εδώ «έφαγε» όλο το ενεργειακό κόστος πάνω της και δεν είπε κουβέντα η διοίκηση. Αντιθέτως μας είπε ότι θέλει χαμηλά τα τιμολόγια.

AUTOHELLAS: Συνεχίζει ανοδικά και βρίσκεται και πάλι σε νέα ιστορικά υψηλά.

ΟΛΠ: Άνοιγμα με 1 τεμάχιο στο +1,78%. Μετοχή του FTSE 25 κατά τα λοιπά.

INTERCONTINENTAL INTERNATIONAL: Εδώ νομίζουμε πως υπάρχει θέμα, γιατί από τη συμφωνία και όσα ανακοινώθηκαν στη γενική συνέλευση που προσδιορίζουν το τίμημα ακριβώς, ο βασικός μέτοχος πουλάει μέρος του ποσοστού του 10% υψηλότερα από τους άλλους μετόχους. Δεν μπορείς να διαπραγματεύεσαι για το σύνολο των μετοχών και να πετυχαίνεις καλύτερη συμφωνία για τον εαυτό σου. Στα 6,68 ευρώ η τιμή για τους υπόλοιπους μετόχους και στα 7,37 ευρώ πουλάει το 25,92% ο κ.Χαλικιάς. Διαβάστε περισσότερα σε άλλο θέμα που έχουμε στη στήλη. Σημειώνουμε επίσης πως σήμερα οι μετοχές διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,30 ευρώ ανά μετοχή.

MIG: Με απώλειες 4,19% και την τιμή στα 3,66 ευρώ. Η αποτίμηση στα 114 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης