Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Νέο μέρισμα και πωλήσεις πενταμήνου ώθησαν ξανά τη Jumbo σε νέα ιστορικά υψηλά

tags :
Νέο μέρισμα και πωλήσεις πενταμήνου ώθησαν ξανά τη Jumbo σε νέα ιστορικά υψηλά
Ο όμιλος ανακοίνωσε πως θα δώσει 0,3220 ευρώ και η σχετική πρόταση θα πάει στη γενική συνέλευση για έγκριση
Σχετικά Άρθρα
Ακόμα πιο ψηλά σκαρφάλωσε η μετοχή της Jumbo σε μία εξαιρετική διαδρομή που έχει ξεκινήσει εδώ και 8 μήνες, τότε που η μετοχή ήταν στα 13 ευρώ.
Σήμερα πλησίασε τα 25 ευρώ καταγράφοντας ένα ακόμη νεότερο ιστορικό υψηλό.
Αφορμή για τη σημερινή κατά 2,98% άνοδο η ανακοίνωση της εταιρείας, όπου μετά το μέρισμα των 1,1550 ευρώ που έχει δώσει ήδη και ενώ η διοίκηση είχε πει πως δε θα δώσει άλλο, η εξαιρετική πορεία των πέντε μηνών φέτος την οδηγεί στην απόφαση για μία ακόμη διανομή.
Η μετοχή έκλεισε στα 24,92 ευρώ με υψηλό ημέρας τα 24,96 ευρώ και όγκο 228 χιλ. τεμάχια, ενώ η αποτίμηση ανήλθε στα 3,39 δισ. ευρώ.
Ο όμιλος ανακοίνωσε πως θα δώσει 0,3220 ευρώ και η σχετική πρόταση θα πάει στη γενική συνέλευση για έγκριση.
Το Μάιο οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 11,7% και στο πεντάμηνο 22%.
Υπενθυμίζεται πως παλαιότερη ενημέρωση από την εταιρεία είχε αναφέρει πως θα αποπλήρωνε και τα δάνεια που είχε προκειμένου να μην επιβαρύνεται με τόκους αφού δεν υπάρχει ανάγκη λόγω του ισχυρού ταμείου της.
Ένα ακόμη στοιχείο που δεν έχει επισημανθεί και αξίζει της προσοχής των επενδυτών, είναι οι αμοιβές της διοίκησης της Jumbο, οι οποίες είναι σημαντικά χαμηλότερες από δεκάδες άλλες εταιρείες, οι οποίες δεν έχουν τα μεγέθη της, την κερδοφορία της, το ταμείο της και φυσικά δεν έχουν δοθεί όπως σε άλλες εταιρείες τα πλουσιοπάροχα stock option.
O Απόστολος Βακάκης για το 2022 έλαβε 542 χιλ. ευρώ ως πρόεδρος, ενώ για παράδειγμα στη Φουρλής, ο Βασίλης Φουρλής πήρε 707 χιλ. ευρώ και άλλες 211 χιλ. ευρώ από την Trade Estates. Στα Πλαστικά Θράκης ο Κ.Χαλιορής πήρε 960 χιλ ευρώ και στην Intracom ο Σωκράτης Κόκκαλης 1,35 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης