Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Διόρθωση αποφόρτισης μετά το πρόσφατο ράλι – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Διόρθωση αποφόρτισης μετά το πρόσφατο ράλι – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα


ΑΓΟΡΑ: Κατοχυρώθηκαν κέρδη, αν και για μεγάλο διάστημα, ήταν με οριακές απώλειες ο Γ.Δ. Πήγαν όμως χαμηλότερα οι ευρωπαϊκές αγορές και ακολουθήσαμε. Μάλιστα κλείσαμε στο χαμηλό ημέρας και με απώλειες 0,71%. Ο ΟΠΑΠ βρέθηκε στο επίκεντρο, καθώς διαπραγματευόταν με κομμένο το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου των 0,45 ευρώ και έχασε σημαντικό έδαφος. Βέβαια είχε κόψει και μέρισμα πριν μερικές μέρες και δεν το είχε χάσει. Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα και η Viohalco και η Cenergy από την υψηλή κεφαλαιοποίηση. Καλά πήγε η Avax, ενώ η έξοδος του ΟΛΠ από τον FTSE 25 δεν του έκανε κακό. Εξαιρετική η Aegean

AEGEAΝ: Το 1 δισ. ευρώ (αποτίμηση) πρέπει να το περάσει έτσι στο χαλαρό… Στα 10,26 ευρώ και στο +3,64% με όγκο 177 χιλ. τεμάχια.

ΟΠΑΠ: Μάλλον διόρθωσε και για το μέρισμα σήμερα που δεν είχε χάσει όταν το έκοψε. Στα 16 ευρώ και στο -2,38%.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Λες και έκανε καμία μεγάλη κίνηση και άρχισαν να κατοχυρώνουν κέρδη. Πλάκα μας κάνουν.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Υποχώρησε ο δείκτης και δε νομίζουμε πως ανησύχησε κάποιος. Ίσα-ίσα που κάποιοι περιμένουν να αγοράσουν. Νομίζουμε πως πλέον δεν κοιτάνε οι επενδυτές τις δικές μας σε σύγκριση με τις τράπεζες άλλων αναδυόμενων αγορών, αλλά και με κάποιες αναπτυγμένων αγορών, αφού σε λίγους μήνες και εμείς ανεπτυγμένη θα είμαστε. Στο -2,13% η Πειραιώς, στο -1,78% η Eurobank, στο -1,30% η Alpha Bank και στο -0,20% η Εθνική.

ΑΔΜΗΕ: Με καλύτερη συμπεριφορά η συγκεκριμένη και επιτέλους! Στα 2,17 ευρώ, τιμή που είχαμε να δούμε 12 μήνες.

ΟΛΠ: Εκτός FTSE 25 από σήμερα, αλλά όπως έχουμε ξαναγράψει και πιστεύουμε ο FTSE 25 δε παίζει και κάποιο ιδιαίτερο ρόλο. Φάνηκε και σήμερα. Η μετοχή έκλεισε στα 20,70 ευρώ με άνοδο 1,72%. Υψηλό 2 ετών.

INTRAKAT: Πολύ καλή η συμπεριφορά της. Τεράστιος και πάλι ο όγκος συναλλαγών αν και η μέρα δεν υποστήριζε τέτοιους όγκους. Στα 2,10 ευρώ και στο +4,48% με 811 χιλ. τεμάχια.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Όπως έχουμε ξαναγράψει μας αρέσει να βλέπουμε τη μετοχή υψηλότερα, γιατί οι βασικοί μέτοχοι έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη πριν μερικές εβδομάδες για να μη σπάσει τα 0,50 ευρώ. Απόδοση 20% έχουν από τότε.

ΓΕΒΚΑ: Αυτές είναι αποδόσεις! Τρομερά κέρδη οι μακροπρόθεσμοι, αυτοί δηλαδή που αγόραζαν όταν συσσώρευε και έκανε ελάχιστους όγκους. Στα 1,46 ευρώ και στο +4,29%

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Λογικά φτάνει η ώρα των ανακοινώσεων. Στα 0,9660 ευρώ με άνοδο 7,81% και όγκο 50 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Τόσο τα θεμελιώδη, όσο και το διάγραμμα δε μας αφήνει να πάρουμε το «κέρδος». Μένουμε μαζί της, μακροπρόθεσμη άλλωστε η επιλογή της από τότε που συσσώρευσε στα Τάρταρα. Στα 3,16 ευρώ με άνοδο 1,28%.

CENTRIC: Από νωρίς με καλή συμπεριφορά και φαίνεται πως μπήκε μεγάλη «σκούπα» στη μετοχή. Πήγε μέχρι τα 0,3450 ευρώ και έκλεισε στα 0,3370 ευρώ με άνοδο 4,98% και 467 χιλ. τεμάχια όγκο.

REVOIL: Η τελευταία μισή ώρα ήταν όλα τα λεφτά. Μέχρι τότε ο όγκος ελάχιστος και λαμβάνουμε μηνύματα απογοήτευσης από τους πιστούς της φίλους, αφού αν και έτοιμη διαγραμματικά, δεν κάνει το ξέσπασμα. Είχε κάνει ελάχιστο όγκο όλη μέρα και ξαφνικά με δύο δυνατές εντολές αγοράς έκανε 15 χιλ. τεμάχια και έκλεισε στα 1,58 ευρώ με άνοδο 2,27%. Απέχει πραγματικά λίγο από το να γράψει υψηλά 15 ετών και το δικαιούται λόγω θεμελιωδών. Σε κλείσιμο είναι υψηλό 15 ετών, αλλά ενδοσυνεδριακά έχει δει υψηλότερες τιμές πριν κάποιους μήνες.

ΒΙΣ: Έχει να δει αρνητικό πρόσημο από 6 Ιουνίου, ενώ συμπλήρωσε 4 συνεχόμενες ανοδικές. Στα 0,2660 ευρώ και στο +9,92% και οι αγοραστές στην τιμή κλεισίματος ζητούσαν άλλες 60 χιλ. τεμάχια.

ΚΛ.ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Μάλλον κάποιοι δε θέλουν να πάει υψηλότερα, ακόμα. Έτσι ενώ πριν λίγες μέρες πήγε έντονα ανοδικά, είδαμε να βγαίνουν πωλήσεις και σήμερα με το κλίμα να είναι διορθωτικό, την έκλεισαν χαμηλότερα, χωρίς να χρειαστεί να ξοδευτούν.

Η στήλη επιστρέφει Παρασκευή 23 Ιουνίου

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης