Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Διατήρηση του θετικού κλίματος περιμένουν οι αναλυτές – Τράπεζες και ΔΕΗ στο επίκεντρο

ΧΑ: Διατήρηση του θετικού κλίματος περιμένουν οι αναλυτές – Τράπεζες και ΔΕΗ στο επίκεντρο
Ο γενικός δείκτης είναι αρκετά κοντά στα πρόσφατα υψηλά 9 ετών που έχει καταγράψει.
Σχετικά Άρθρα
Λήξη εξαμήνου σήμερα με την πορεία της αγοράς να είναι εντυπωσιακή όλο αυτό το διάστημα και το γενικό δείκτη να έχει απόδοση πάνω από 37% και τον τραπεζικό 52%.
Οι εκτιμήσεις για τη συνέχεια είναι θετικές με τους αναλυτές να δικαιολογούν και περαιτέρω άνοδο, αλλά να σημειώνουν πως τα εύκολα κέρδη δε θα είναι το χαρακτηριστικό του δευτέρου εξαμήνου.
Για σήμερα οι αγορές του εξωτερικού ετοιμάζονται για μικτό άνοιγμα με τους επενδυτές να αξιολογούν την προοπτική περαιτέρω αύξησης των επιτοκίων και να περιμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό.
Οι τραπεζικές μετοχές θα παραμείνουν στο επίκεντρο καθώς οι αναλυτές συνεχίζουν να αναθεωρούν πως τα πάνω τις εκτιμήσεις τους, αλλά και η ΔΕΗ μετά τα όσα ειπώθηκαν χθες στη γενική συνέλευση για EBITDA και μέρισμα.
Σημειώνεται πως ο γενικός δείκτης είναι αρκετά κοντά στα πρόσφατα υψηλά 9 ετών που έχει καταγράψει.

Piraeus Securities
Θα περιμέναμε ότι η αγορά θα διατηρήσει τη θετική δυναμική που υποστηρίζεται από την προοπτική της επενδυτικής βαθμίδας.

Eurobank Equities

Σήμερα πιστεύουμε πως η ελληνική αγορά θα προσπαθήσει να σημειώσει περαιτέρω άνοδο εν μέσω μικτού διεθνούς κλίματος, καθώς οι επενδυτές σταθμίζουν τις προοπτικές περαιτέρω σύσφιξης της πολιτικής και αναμένουν τα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Optima Bank
Περιμένουμε αυξημένους όγκους συναλλαγών λόγω λήξης πρώτου εξαμήνου και window dressing.

Euroxx
Περιμένουμε οι αυξημένοι όγκοι συναλλαγών να συνεχιστούν και η ελληνική αγορά να διατηρήσει την ανοδική της τάση κατά την τελευταία συνεδρίαση του πρώτου εξαμήνου.

Beta
Το πρώτο εξάμηνο ολοκληρώνεται σήμερα, ο δείκτης σημειώνει εντυπωσιακή άνοδο 37,2%, την τρίτη καλύτερη απόδοση 6 μηνών από το 1998 (1999: 47,3%, 2019: 41,6%). Η αγορά διαπραγματεύεται σε στενή επαφή με τα υψηλά έτους, ενδεικτικό της αισιοδοξίας για τις μακροοικονομικές προοπτικές, τα εταιρικά κέρδη και τις εταιρικές συμφωνίες που θα ακολουθήσουν. Σε αυτό το πλαίσιο αναμένουμε άλλη μια συνεδρίαση με ανοδική δυναμική, καθώς οι επενδυτές θα προβούν σε πιο αποφασιστικές ενέργειες ενόψει ενός περιπετειώδους Ιουλίου.

Depolas
Κοντά στα υψηλότερα επίπεδα φαίνεται ότι θα κλείσει ο ΓΔΧΑ το Α΄ εξάμηνο του έτους, καθώς χθες κάλυψε με το παραπάνω τις μετεκλογικές απώλειες με πρωταγωνιστή τον τραπεζικό δείκτη, την Jumbo, και τα ‘’utilities’’. Αντιθέτως, μικτή ήταν η εικόνα σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Τα χθεσινά στοιχεία ανέδειξαν και πάλι την ανθεκτικότητα της αμερικανικής οικονομίας, ενώ υψηλότερα των εκτιμήσεων κινήθηκε ο πληθωρισμός σε Γερμανία και Ισπανία. Αναμένουμε και σήμερα καλές διαθέσεις για τον ΓΔΧΑ με λίγη δόση ‘’window dressing’’. Πάραυτα, υπερτονίζουμε ότι δεν προβαίνουμε σε αγορές στην παρούσα φάση με το ανοδικό εκτιμώμενο όριο για τον ΓΔΧΑ να εντοπίζεται στην περιοχή των 1290 μονάδων. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον πληθωρισμό Ιουνίου για Γαλλία και Ευρωζώνη, ενώ βαρύτητα θα δοθεί και στα στοιχεία προσωπικής κατανάλωσης και εισοδήματος Μαΐου στις ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης