Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Ισχυρό παραμένει το momentum – Τάση από τις αγορές του εξωτερικού με τις τράπεζες στο επίκεντρο

ΧΑ: Ισχυρό παραμένει το momentum – Τάση από τις αγορές του εξωτερικού με τις τράπεζες στο επίκεντρο
Ομόλογα και μετοχές είχαν χθες την τιμητική τους και σήμερα αναμένεται διατήρηση του ανοδικού momentum, χωρίς να αποκλείονται κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, από τους αναλυτές
Σχετικά Άρθρα
Το διεθνές κλίμα είναι υποστηρικτικό και σήμερα οι αγορές του εξωτερικού αναμένεται να κινηθούν ανοδικά καθώς υπάρχει αυξημένη διάθεση για ανάληψη ρίσκου, ενώ οι επενδυτές περιμένουν ότι θα επιβεβαιωθεί και η υποχώρηση των πληθωριστικών πιέσεων από τα στοιχεία που θα δημοσιευτούν αργότερα σήμερα για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ τον Ιούνιο.
Στην εγχώρια αγορά, η προσδοκία επενδυτικής βαθμίδας, η πορεία της οικονομίας και των εταιρικών κερδών συνεχίζει να δίνει ώθηση στα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία.
Ομόλογα και μετοχές είχαν χθες την τιμητική τους και σήμερα αναμένεται διατήρηση του ανοδικού momentum, χωρίς να αποκλείονται κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, από τους αναλυτές.

Eurobank Equities
Οι αγορές του εξωτερικού αναμένεται να ανοίξουν σε θετικό έδαφος σήμερα λόγω του υψηλού momentum ανάληψης ρίσκου και εν αναμονή της επιβεβαίωσης της υποχώρησης των πληθωριστικών πιέσεων στα σημερινά στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ τον Ιούνιο.

Optima Bank
Περιμένουμε το θετικό momentum να συνεχιστεί, υποστηριζόμενο επίσης από τη θετική ψυχολογία στις αγορές του εξωτερικού.

Euroxx
Περιμένουμε πως το θετικό momentum θα συνεχιστεί ενώ κάποιες ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών δεν μπορούν να αποκλειστούν.

Beta
Ο τραπεζικός κλάδος θα παραμείνει στο επίκεντρο καθώς τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αναθεώρηση των εκτιμήσεων για το δεύτερο εξάμηνο. Ωστόσο, αναλογιζόμενοι τα σημαντικά βραχυπρόθεσμα κέρδη θα μπορούσαμε θα δούμε κινήσεις κατοχύρωσης κερδών που να περιορίζουν το momentum στη σημερινή συνεδρίαση.

Κύκλος
Το μεσημέρι, ανακοινώνεται στις ΗΠΑ ο πληθωρισμός Ιουνίου, με το ύψος του να είναι κρίσιμο για τις επόμενες αποφάσεις της Federal για τα παρεμβατικά της επιτόκια. Πάτησαν τέρμα το γκάζι οι επενδυτές και η τάση ανέβασε στροφές. Ο Γ.∆. με ένα εντυπωσιακό άλμα δρασκέλισε τις 1.300 μονάδες. ∆εν υπάρχει πλέον αξιόλογη αντίσταση πριν από τις 1.341 μονάδες. Στήριξη στις 1.240 μονάδες.

Depolas
Επικράτησαν και χθες τα θετικά πρόσημα στους βασικούς διεθνείς δείκτες, ενώ ο ΓΔΧΑ εξέπληξε κλείνοντας με κέρδη μεγαλύτερα των 2 ποσοστιαίων μονάδων με αισθητή αύξηση τζίρου. Η χθεσινή ανοδική εκτόνωση θα μπορούσε να οδηγήσει υψηλότερα το ΧΑ με δεδομένο ότι και το διεθνές κλίμα δεν θα διαφοροποιηθεί .Έτσι, τα σημερινά μεγέθη του πληθωρισμού Ιουνίου στις ΗΠΑ αποκτούν αυξημένη βαρύτητα καθώς αναμένεται αποκλιμάκωση της αύξησης των τιμών στο 3,1% (ετήσια βάση) από 4% που ήταν η προηγούμενη μέτρηση και αν αυτό δεν επιτευχθεί ενδεχομένως να υπάρξουν πιέσεις στις μετοχές. Κατά τα άλλα, η εγχώρια ανοδική τάση παραμένει αναλλοίωτη προς το παρόν με τον ΓΔΧΑ να προσεγγίζει ήδη το επόμενο δύσκολο επίπεδο, εκείνο της κορυφής του Απριλίου 2014, ήτοι την ζώνη των 1350 μονάδων.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 1029 μονάδες. Σημεία στήριξης 1272 και 1300 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 1339 και 1459 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης