Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Νέα ανοδική κίνηση περιμένουν οι αναλυτές λόγω της πορείας των ξένων αγορών

ΧΑ: Νέα ανοδική κίνηση περιμένουν οι αναλυτές λόγω της πορείας των ξένων αγορών
Η υποχώρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ οδήγησε σε ανοδική κίνηση τη Wall Street
Σχετικά Άρθρα
Η επενδυτική ψυχολογία στο εξωτερικό είναι θετική, μετά και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τα οποία έδειξαν αποκλιμάκωση.
Παράλληλα οι ελληνικές μετοχές παραμένουν λόγω των προοπτικών της χώρας και της αναμενόμενης επενδυτικής βαθμίδας στο επίκεντρο και οι αναλυτές εκτιμούν πως και σήμερα η επενδυτική ψυχολογία θα είναι ενισχυμένη.
Οι αγορές της Ευρώπης μετά τη χθεσινή άνοδο, ετοιμάζονται για μία ήπια ανοδική κίνηση σήμερα, σύμφωνα με την εικόνα από τα παράγωγα.
Σημειώνεται πως και οι αγορές των ΗΠΑ λόγω των στοιχείων για τον πληθωρισμό κατέγραψαν άνοδο χθες (στο 3% ο πληθωρισμός Ιουνίου με εκτίμηση για 3,1%).

Eurobank Equities
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ε.Ε. δείχνουν ελαφρώς θετικό άνοιγμα σήμερα, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Piraeus Securities
Περιμένουμε πως η συνεχιζόμενη θετική ψυχολογία στις ξένες αγορές θα οδηγήσει την αγορά υψηλότερα σήμερα.

Optima Bank
Περιμένουμε το Χ.Α. να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών με κάποιες ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών να εκδηλώνονται μετά το πρόσφατο ράλι.

Euroxx
Περιμένουμε η ψυχολογία των επενδυτών για τις ελληνικές μετοχές να παραμείνει ενισχυμένη.

Beta
Το ράλι στη Wall Street θα επηρεάσει την επενδυτική ψυχολογία καθώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που ήταν ηπιότερα των εκτιμήσεων τροφοδότησαν στοιχήματα για μία λιγότερο επιθετική πολιτική από τη FED φέτος. Ως εκ τούτου αναμένουμε πως η βραχυπρόθεσμη πίεση από τα σημαντικά κέρδη της εβδομάδας ίσως απορροφηθεί και ο δείκτης να παραμείνει ανοδικός στη σημερινή συνεδρίαση.

Κύκλος
Ο Γ.∆. συνέχισε την ανοδική του πορεία, αλλά με εμφανή τα σημάδια κόπωσης μετά την ξέφρενη πορεία των τελευταίων ημερών. Πλησιέστερη στήριξη η τοπική κορυφή των 1.300 μονάδων. Σε κλίμα αισιοδοξίας η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στο Βίλνιους προϊδεάζει για «ήρεμα νερά» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Δεπόλας
Ο χαμηλότερος των εκτιμήσεων πληθωρισμός Ιουνίου στις ΗΠΑ αφαίρεσε από τους επενδυτές την δικαιολογία των πωλήσεων και οδήγησε σε κέρδη τους βασικούς διεθνείς μετοχικούς δείκτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Ομοίως, με κέρδη έκλεισε και ο ΓΔΧΑ με τον τραπεζικό δείκτη να πρωταγωνιστεί. Αν συνεχιστεί η αποκλιμάκωση των τιμών σε αυτή την τροχιά είναι σχεδόν βέβαιο ότι πλησιάζουμε προς το τέλος των αυξήσεων στα επιτόκια στις ΗΠΑ, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι διαφαίνεται η υποχώρηση αυτών στο κοντινό μέλλον. Αντίστοιχα για την Ευρωζώνη, η πορεία των επιτοκίων ενδέχεται να είναι ελαφρώς διαφορετική και αντίστοιχη φυσικά με τα ευρωπαϊκά οικονομικά δεδομένα. Άλλωστε, σήμερα το πρωί, ο πληθωρισμός Ιουνίου (τελική μέτρηση) στη Γαλλία κινήθηκε ακριβώς πάνω στις εκτιμήσεις. Στο εσωτερικό, πίεση δέχονται οι επενδυτές που έμειναν εκτός αγοράς ή εξήλθαν αυτής αρκετά νωρίς και ενδεχομένως αυτός να είναι ένας από τους λόγους που το ελληνικό ράλι τιμών ανατροφοδοτείται. Πάραυτα, εκτιμούμε ότι πρέπει να επικεντρωνόμαστε σε πολύ επιλεκτικές αγορές και όχι σε συνολική αύξηση των θέσεων μας στα τρέχοντα επίπεδα. Υπενθυμίζουμε ότι το επόμενο διάστημα θα τεθούν υπό αξιολόγηση και τα εταιρικά αποτελέσματα Β΄τριμήνου τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Ωστόσο, αυξημένη βαρύτητα θα δοθεί στην καθοδήγηση των διοικήσεων, τουλάχιστον για το υπόλοιπο τους έτους, καθώς το βάρος των επιτοκίων θα λειτουργήσει αρνητικά στην οικονομική δραστηριότητα το Β΄εξάμηνο. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την βιομηχανική παραγωγή Μαΐου της Ευρωζώνης, τα εβδομαδιαία στοιχεία της αγοράς εργασίας και τον πολύ σημαντικό δείκτη τιμών παραγωγού Ιουνίου στις ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης