Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια ανοδικά με το βλέμμα στο εξωτερικό – Ξεχωρίζει η Jumbo

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια ανοδικά με το βλέμμα στο εξωτερικό – Ξεχωρίζει η Jumbo
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Σταθεροποιητικό το ξεκίνημα στις αγορές της Ευρώπης και εμείς με βοήθειες από τη Jumbo συνεχίζουμε ανοδικά. Απίστευτη η κίνηση πάλι της μετοχής. Καλή και πάλι η εικόνα από τις τράπεζες. Το κλίμα παραμένει καλό στην εγχώρια αγορά και απουσιάζουν οι αξιόλογες διορθώσεις. Όποιες γίνονται είναι ήπιες και οι αγοραστές πρόθυμοι να αγοράσουν υψηλότερα.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Έδωσαν τέτοια μάχη για την πανεπιστημιακή αστυνομία και το παίρνουν πίσω. Μην περιμένετε τομές και μεταρρυθμίσεις. Πήρε 41% και δεν μπορεί να κάνει τα αυτονόητα. Τσάμπα η μάχη που έδιναν στα social media όσοι στήριζαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την απόφαση. Καλά για τα άλογα δεν θα το σχολιάσουμε…

ΑΚΡΙΒΕΙΑ: Τελικά είχε ένα μικρό αποτέλεσμα η συνάντηση της Κυβέρνησης με τις ακτοπλοϊκές και αυτό δείχνει πως δεν πρέπει να τα αφήνουμε όλα στην «ελεύθερη αγορά» ειδικά στην Ελλάδα όπου δεν λειτουργεί. Τα καρτέλ είναι παντού και οι Κυβερνήσεις έχουν «εργαλεία» πίεσης στα χέρια τους. Πρέπει να δοθεί μάχη κατά της ακρίβειας πριν μας πάει σε ύφεση. Τα ακτοπλοϊκά είναι ένα, τα αεροπορικά είναι άλλο ένα, το τρόφιμο είναι το πιο σημαντικό πάντως. Μην ξεχνάμε και τα επιτόκια, καθώς ο κόσμος που έχει χρήματα και παίρνει μηδενικό επιτόκιο, ουσιαστικά χάνει λόγω του πληθωρισμού, ενώ επιβαρύνεται με υψηλά επιτόκια δανεισμού.

JUMBO: Απίστευτη! Κοιτάζει τα 28 ευρώ στο άνοιγμα, χωρίς να υπολογίζουμε το μέρισμα που δόθηκε πρόσφατα ή και το δεύτερο που θα δοθεί και το τρίτο σύμφωνα με κάποιους αναλυτές. Στα 27,90 ευρώ και στο +1,82% με την αποτίμηση πλέον στα 3,8 δισ. ευρώ. Προφανώς και η αγορά προεξοφλεί υψηλότερη κερδοφορία από την εκτίμηση της διοίκησης. Αν επιβεβαιωθεί η προσδοκία τότε είναι λογική η κίνηση.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Συνεχίζουν υψηλότερα στο άνοιγμα αλλά ήπια. Μετά τα νέα υψηλά η Πειραιώς υποχωρεί οριακά. Ήπια ανοδικά οι άλλες συστημικές.

SPACE HELLAS: Μάλλον ήταν να μην ξεκινήσει η άνοδος. Στο +7% με χαμηλό όγκο και με την τιμή στα 9,78 ευρώ. Εμείς θα πούμε πάντως πως για τις ταυτότητες δε θεωρούμε ότι είναι τόσο εύκολα όλα. Ο διαγωνισμός έχει ακυρωθεί, άρα μάλλον θα πρέπει να γίνει νέος. Βέβια θα πούμε πως η κίνηση της μετοχής ίσως να προεξοφλεί κάτι άλλο. Αυτό μας δείχνει το ταμπλό, χωρίς να ξέρουμε κάτι συγκεκριμένο. 

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Βγήκε η ανακοίνωση για τη μεταβίβαση του 29,31% της εταιρείας στον Δημήτρη Κούτρα. Λέει πως έγινε με εξωχρηματιστηριακή συναλλαγή η μεταβίβαση 4,65 εκατ. μετοχών. Με όρεξη άνοιξε η μετοχή και με άνοδο 2,11%.

ΑΝΕΚ: Καθυστερεί διαβάζουμε η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το deal συγχώνευσης με την Attica Group. Περιμένουμε να δούμε αν θα προχωρήσει η δημόσια πρόταση της STRIX στην ΑΤΤΙΚΑ η οποία έπρεπε με βάση τη νομοθεσία να έχει υποβληθεί.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Περιμένουμε να δούμε πότε θα ρίξει καμία καμπάνα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ακόμα να βγάλει έκθεση αποτίμησης η Κύκλος, λες και δεν ξέρουμε πως γίνονται αυτές οι δουλειές. Καθυστερεί έτσι η Intracom να υποβάλει τη δημόσια πρόταση. Τρομερές καταστάσεις! Μόνο στην Ελλάδα…

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Έχει μείνει αρκετά πίσω. Δε βοηθάει η περιορισμένη διασπορά, αλλά το ταμείο και οι προοπτικές που αναπτύσσονται μετά το deal που έχει ανακοινωθεί δε νομίζουμε πως έχουν αποτυπωθεί στην τιμή της μετοχής. Στα 8,22 ευρώ και στο +1,99%.

ΓΕΒΚΑ: Με νέα άνοδο και στα 1,58 ευρώ άνοιξε η μετοχή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης