Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Έρχεται δεκαπενθήμερο «φωτιά» για τράπεζες και Χρηματιστήριο – Τι περιμένουμε τις επόμενες μέρες

Έρχεται δεκαπενθήμερο «φωτιά» για τράπεζες και Χρηματιστήριο – Τι περιμένουμε τις επόμενες μέρες
Γενικές Συνελεύσεις, αναδιάρθρωση MSCI και ανακοινώσεις αποτελεσμάτων θα κρατήσουν ψηλά το επενδυτικό ενδιαφέρον
Σχετικά Άρθρα
Από τις επόμενες μέρες ξεκινάει ένα γεμάτο πρόγραμμα κυρίως για τις ελληνικές τράπεζες.
Παρά την καλοκαιρινή περίοδο και τη σταδιακή αύξηση του κόσμου που πηγαίνει διακοπές, οι επενδυτές στο ελληνικό χρηματιστήριο, ίσως θα πρέπει να κρατήσουν επαφή ακόμα και στις διακοπές τους με τις μετοχές.
Δεν είναι μόνο οι γενικές συνελεύσεις, όπου οι επενδυτές περιμένουν νέα από την πορεία υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδιασμού των τραπεζών, υπάρχουν και τα αποτελέσματα , αλλά και η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCΙ και φυσικά, λίγο αργότερα, οι αξιολογήσεις των μεγάλων οίκων.
Η Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Πειραιώς που είχε γίνει στις 27 Ιουνίου, είχε βγάλει ειδήσεις και οδήγησε σε αύξηση της τιμής της μετοχής συμπαρασύροντας και τις άλλες συστημικές, αλλά και όλο το χρηματιστήριο υψηλότερα.
Οι επενδυτές περιμένουν ανάλογες ειδήσεις και από τις άλλες τρεις.
Στις 20 Ιουλίου είναι η γενική συνέλευση της Eurobank, ενώ η τράπεζα θα δημοσιεύσει αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου την 31η Ιουλίου και την ίδια μέρα θα ενημερώσει τους αναλυτές.
Στα θέματα της ατζέντας η αγορά ιδίων μετοχών καθώς όπως έχει πει θέλει να επαναγοράσει το 1,4% των μετοχών που κατέχει το ΤΧΣ.
Σημειώνεται πως την ίδια μέρα (31 Ιουλίου) θα ανακοινώσει αποτελέσματα και η Τράπεζα Πειραιώς.
Η Alpha Bank έχει στις 27 Ιουλίου γενική συνέλευση και στις 9 Αυγούστου θα δημοσιεύσει αποτελέσματα δευτέρου τρίμηνου.
Και εδώ, πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών αλλά και αναφορές για την πορεία υλοποίησης του business plan θα τραβήξουν τα επενδυτικά βλέμματα.
Την επόμενη μέρα στις 28 Ιουλίου θα κάνει η Εθνική Τράπεζα τη δική της γενική συνέλευση και την 1η Αυγούστου θα δημοσιεύσει αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου.
Πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών περιλαμβάνεται στα θέματα της ατζέντας.
Εκτός τραπεζών, στις 27 Ιουλίου δημοσιεύουν αποτελέσματα Τιτάν και Μυτιληναίος.
Μία σημαντική εξέλιξη θα γίνει στις 10 Αυγούστου, και δεν είναι άλλη από την αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI.
Η αγορά περιμένει πως η Τράπεζα Πειραιώς θα μπει στον MSCI Greece Standard και εκτιμά ότι θα αφαιρεθεί η Τέρνα Ενεργειακή.
Πλέον η Πειραιώς έχει την απαιτούμενη αποτίμηση και σύμφωνα με τα κριτήρια η επιλογή γίνεται σε τυχαίες μέρες πριν την ανακοίνωση.
Η αγορά επίσης περιμένει την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας αλλά οι προγραμματισμένες αξιολογήσεις ξεκινούν το Σεπτέμβριο (8/9 DBRS, 15/9 Moody’s).

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης