Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Επιφυλακτικό ξεκίνημα εβδομάδας περιμένουν οι αναλυτές αλλά με διατήρηση επιλεκτικών τοποθετήσεων

ΧΑ: Επιφυλακτικό ξεκίνημα εβδομάδας περιμένουν οι αναλυτές αλλά με διατήρηση επιλεκτικών τοποθετήσεων
Σταδιακά το επενδυτικό ενδιαφέρον θα στραφεί και στα εγχώρια αποτελέσματα.
Σχετικά Άρθρα
Επιφυλακτικό ξεκίνημα περιμένουν οι αναλυτές για τη σημερινή συνεδρίαση καθώς πτωτικά εκτιμούν ότι θα κινηθούν και οι αγορές του εξωτερικού.
Τα μικτά αποτελέσματα από εταιρείες του εξωτερικού και οι ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας στην Κίνα θα επηρεάσουν την επενδυτική ψυχολογία.
Από την άλλη το επιλεκτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για τις ελληνικές μετοχές, αναμένεται να περιορίσει τα περιθώρια υποχώρησης.
Σταδιακά το επενδυτικό ενδιαφέρον θα στραφεί και στα εγχώρια αποτελέσματα και αναμένεται να ξεκινήσουν οι δημοσιεύσεις εξαμήνου από αυτήν την εβδομάδα.
Σήμερα, δημοσιεύει αποτελέσματα η Entersoft και έχει προγραμματιστεί ενημέρωση αναλυτών στο τέλος της συνεδρίασης.
Στις 27 Ιουλίου δημοσιεύει αποτελέσματα εξαμήνου η Τιτάν και η Μυτιληναίος.

Eurobank Equities
Περιμένουμε ένα κάπως επιφυλακτικό ξεκίνημα της εβδομάδας στις αγορές καθώς η διάθεση για ανάληψη ρίσκου είναι κάπως μειωμένη υπό το φως των μικτών εταιρικών αποτελεσμάτων διεθνώς και των ανησυχιών για την επιβράδυνση της οικονομίας της Κίνας.

Piraeus Securities
Για τη σημερινή συνεδρίαση περιμένουμε πως η αγορά θα κινηθεί μεταξύ συν και πλην 0,5%. Το ενδιαφέρον αυτήν την εβδομάδα θα εστιαστεί στη Μυτιληναίος και στην Τιτάν, οι οποίες δημοσιεύουν αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου στις 27 Ιουλίου και αναμένονται ισχυρά.

Optima Bank
Περιμένουμε από το ΧΑ να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Η Entersoft θα είναι στο επίκεντρο.

Beta
Το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον θα στηρίξει τα τρέχοντα επίπεδα παρά τον εποχικά χαμηλότερο όγκο συναλλαγών.

Depolas
Η τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται να είναι ενδιαφέρουσα καθώς συνεδριάζουν οι ΕΚΤ και FED, αλλά και η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας. Η αύξηση των επιτοκίων κατά 25μβ είναι μάλλον πολυαναμενόμενη, οπότε βαρύτητα θα δοθεί περισσότερο στις ομιλίες των διοικητών σχετικά με την ακολουθούμενη νομισματική πολιτική από Σεπτέμβριο. Παράλληλα, υπενθυμίζουμε ότι δημοσιεύουν αποτελέσματα Β ΄τριμήνου και οι Microsoft (αύριο μ.σ.), Alphabet (αύριο μ.σ.), Meta (Τετάρτη μ.σ.). Ομοίως, και στο εσωτερικό αναμένουμε τα αποτελέσματα των Μυτιλ και Τιταν την Πέμπτη πριν την συνεδρίαση. Το εκτιμώμενο εύρος για τον ΓΔΧΑ το επόμενο διάστημα εντοπίζεται στα 1370 με 1280 μονάδες. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους δείκτες μεταποίησης και υπηρεσιών PMI Ιουλίου της S&P Global για Γαλλία, Γερμανία, Ευρωζώνη και ΗΠΑ.

Κύκλος
Προηγουμένως, την Τετάρτη 26/7 και την Πέμπτη 27/7 η Federal και η ΕΚΤ θα αναγγείλουν τις αυξήσεις των παρεμβατικών επιτοκίων τους και τις προθέσεις τους για τη συνέχεια. H πλησιέστερη στήριξη εντοπίζεται στις 1.240 μονάδες και η πλησιέστερη αντίσταση στην τοπική κορυφή των 1341 μονάδων ενώ ακολουθούν οι 1.379 μονάδες.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 1050 μονάδες. Σημεία στήριξης 1278 και 1326 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 1353 και 1489 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης