Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δυνατή διόρθωση σε επιλεγμένες μετοχές – Ποια μικρομεσαία ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δυνατή διόρθωση σε επιλεγμένες μετοχές – Ποια μικρομεσαία ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Αν και ξεκίνησε με άνοδο η υποχώρηση των ευρωπαϊκών αγορών σε συνδυασμό με τα μεγάλα κέρδη που υπάρχουν στην αγορά μας, οδήγησε σε δυνατή διόρθωση. Θα πούμε ότι η αγορά μπορεί να δώσει και ακόμα μεγαλύτερη διόρθωση, καθώς το ράλι των τελευταίων μηνών είναι «κορδόνι». Από τα χαμηλά του περασμένου Σεπτέμβρη και τις 800 μονάδες έχουμε πάει πάνω από τις 1.300 μονάδες με μόνο μία διόρθωση από τις 1.100 μονάδες στις 1.000 μονάδες. Το κλείσιμο του Γ.Δ. είναι στις 1.324,28 μονάδες με απώλειες 0,84% και καλό τζίρο 103,5 εκατ. ευρώ.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Δυνατή η διόρθωση για αρκετά. Η ΕΛΧΑ έχασε 3,76%, η Μυτιληναίος 3,49%, η Viohalco 2,72%, η Aegean 2,14%, η Alpha Bank 2,11% και η Quest 2%. Δεν είχαν βέβαια όλες την ίδια πορεία μέχρι σήμερα. Από τις ανοδικές ξεχώρισε η Πειραιώς και λόγω αποτελεσμάτων αλλά και γιατί έχουμε σε λίγες μέρες την αναδιάρθρωση του MSCI και εδώ και καιρό η μετοχή είναι στο επίκεντρο γιατί προεξοφλεί η αγορά την είσοδό της. Από την άλλη συνεχίζει να υποχωρεί η ΤΕΝΕΡΓ, λόγω πιθανής εξόδου. Για το deal δεν έχουμε κάτι να γράψουμε, θεωρούμε πως έχει κουράσει το σήριαλ αυτό. Καλή εικόνα σήμερα και από Ελλάκτωρ αλλά και από ΕΛΠΕ.

ΕΥΔΑΠ: Τι άνοδο έκανε αυτή η μετοχή για να υποχωρήσει 1,45%; Παρατηρούμε σε αρκετές που δεν έχουν ακολουθήσει ότι βγαίνουν πωλητές και προφανώς πρόκειται για απογοητευμένους επενδυτές, οι οποίοι δε ρευστοποιούν γιατί δεν πιστεύουν στην εταιρεία, ρευστοποιούν για να πάνε αλλού προσδοκώντας καλύτερο κέρδος. Αρκετά τα παραδείγματα, δεν είναι μόνο η συγκεκριμένη.

INTERTECH: Ισχυρή άνοδος για τη μετοχή μετά και το δημοσίευμα για τις επιχειρηματικές εξελίξεις. Η εταιρεία έβγαλε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως ο βασικός μέτοχος της CD Media είναι σε αρχικές επαφές με τον βασικό μέτοχο της εισηγμένης για εξαγορά. Aν γίνει θα ακολουθήσει δημόσια πρόταση, όπως γράφαμε το πρωί σε σχετικό θέμα. Η μετοχή ενισχύθηκε 23,17% και έκλεισε στα 1,5950 ευρώ. Θα πούμε επίσης πως οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για τίμημα λίγο κάτω από το κλείσιμο της μετοχής.

CENTRIC: Έχει 16,2% στη CD Media, επομένως αν μπει έμμεσα στο Χρηματιστήριο, θα πρέπει να γίνει αποτίμηση. Άρα αυτή η αποτίμηση που έχει στα βιβλία της θα ξεπεραστεί και θα φανεί η κρυμμένη αξία. Αν θυμόμαστε καλά το ποσοστό που έχει το έχει αποτίμηση κάτω από 2 εκατ. ευρώ. Αστεία δηλαδή αποτίμηση. Στα 0,41 ευρώ και στο +7,89% με 663 χιλ. τεμάχια όγκο.

ΓΕΒΚΑ: Δυνατή κίνηση και με καλό όγκο. Στα 1,75 ευρώ και στο +10,41%.

REVOIL: Για να ανέβει μία μετοχή, ειδικά στη μικρή κεφαλαιοποίηση, θα πρέπει να δοθούν κάποιες μετοχές χαμηλά. Ο βασικός μέτοχος εδώ ανακοίνωσε πως πούλησε 150 χιλ. μετοχές. Η οικογένεια κατέχει επίσημα 75% περίπου. Επομένως, θεωρούμε σωστή την κίνηση. Αρκεί να δούμε και άνοδο βέβαια… Στα 1,93 ευρώ και στο +0,26%.

ΜERMEREN: Στο δικό της εξάμηνο, σταθερότητα είδαμε, με μειωμένα λίγο κέρδη στα 6,19 εκατ. ευρώ από 6,37 εκατ. ευρώ, με το τζίρο να υποχωρεί στα 13,1 εκατ. ευρώ από 14,2 εκατ. ευρώ. Σημειώνουμε πως είναι αδάνειστη.

MEDICON: Έχει σηκώσει όγκο εσχάτως και έχει μείνει και αρκετά πίσω η μετοχή. Δικαιολογεί σημαντικά υψηλότερα επίπεδα. Στα 3,75 ευρώ και στο +4,75% με 33 χιλ. τεμάχια.

REAL CONS.: Πήρε και αυτή το δρόμο της. Είχε μείνει πίσω, ενώ τα μεγέθη θα είναι καλύτερα των εκτιμήσεων που έχουν δοθεί. Πρόσφατες οι αναφορές μας σε χαμηλότερα επίπεδα. Θεωρούμε πως μέχρι τα 3 ευρώ περίπου θα μπορούσαμε να τη δούμε, αν παραμείνει καλό το κλίμα στην αγορά και κυρίως αν βοηθήσουν οι ξένες αγορές.

ΕΚΤΕΡ: Έπιασε δυνατό τεχνικό στόχο η μετοχή. Στα 2,64 ευρώ και στο +5,60% με υψηλό ημέρας τα 2,73 ευρώ.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Δυνατή κίνηση και κλείσιμο στα 3,43 ευρώ.

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Ακολουθεί και αυτή και έκλεισε στα 2,93 ευρώ.

ΚΛΜ: Λόγω της εξαγοράς από την Intracom και της μελλοντικής απόσχισης της εμπορικής δραστηριότητας (Mothercare) θα προκύψουν κάποιες αλλαγές και δεν αποκλείεται να επηρεαστούν κάποιοι εργαζόμενοι. Όπως αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο: Το προσωπικό που απασχολείται με διοικητικά καθήκοντα στην Εταιρεία θα διαμοιραστεί μεταξύ της νέας θυγατρικής εταιρείας και της Εταιρείας, όπως απαιτείται για τη συνέχιση της δραστηριότητας. Τα καταστήματα της Εταιρείας (Mothercare και ELC) θα παραμείνουν ως έχουν, όπως και το προσωπικό που απασχολείται σε αυτά και θα γίνουν αλλαγές όπως απαιτείται για την ανάπτυξη - βελτιστοποίηση του δικτύου.

Οι κεντρικές αποθήκες στον Ταύρο Αττικής θα χρησιμοποιηθούν ως ακίνητο προς μίσθωση και για τον λόγο αυτό θα αναζητηθεί χώρος που να εξυπηρετεί με βέλτιστο τρόπο τη διανομή προϊόντων και το ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop). Στο πλαίσιο αυτό, θα συνταχθεί σχετική οικονομοτεχνική μελέτη για την κατά το δυνατόν καλύτερη οργάνωση του δικτύου διανομής και αποθήκευσης. Η Εταιρεία θα εξαντλήσει κάθε δυνατό περιθώριο για τη διατήρηση του απασχολούμενου στις αποθήκες προσωπικού, διερευνώντας επισταμένως όλες τις δυνατότητες τοποθέτησής του ακόμη και σε άλλες συναφείς θέσεις εργασίας. Εφόσον και στον βαθμό που αυτό δεν καταστεί δυνατό, ενδέχεται να υπάρξει μείωση του προσωπικού.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Στα ύψη η μεταβλητότητα. Υψηλό ημέρας στο +2,11% και χαμηλό στο -10,21%. Τελικά έκλεισε αμετάβλητη στα 2,84 ευρώ με μεγάλο πάλι όγκο.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Βαριά υποχώρηση 5%.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Και εδώ δυνατή υποχώρηση κατά 4,60%.

ΕΧΑΕ: Λογική και εδώ η υποχώρηση κατά 3,81%, λόγω αποτελεσμάτων. Πιστεύουμε βέβαια πως ο στόχος για ακόμα πιο ψηλά παραμένει, λόγω επενδυτικής βαθμίδας.

ΑΒΑΞ: Τρίτη μέρα υποχώρησης, αλλά από την αρχή του έτους κρατάει άνοδο 100%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης