Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπαθεί να μην ακολουθήσει τις ξένες αγορές – Ήπιες πιέσεις στα βαριά χαρτιά

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπαθεί να μην ακολουθήσει τις ξένες αγορές – Ήπιες πιέσεις στα βαριά χαρτιά
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με νέες απώλειες άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές. Ο DAX 40 υποχωρεί για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση και για τρίτη ο CAC 40. Λίγο πάνω από 1% υποχωρούν. Η δική μας αγορά ήπια χαμηλότερα καθώς με μικρό όγκο ενισχύεται 1,5% η Jumbo και υποχωρεί 2,4% η Alpha Bank. Παρατηρούνται και πάλι επιλεκτικές τοποθετήσεις στα μικρομεσαία, αλλά πιο συντηρητικές. Λίγο αργότερα και μόλις έκανε δυο-τρεις πράξεις ακόμα η Jumbo, αυξήθηκαν οι απώλειες. Οι 1.300 μονάδες δοκιμάζονται ξανά, αλλά στο ξεκίνημα πάμε καλύτερα από τις ξένες αγορές.

OTE: Σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg τα EBITDA αναμένονται στο δεύτερο τρίμηνο στα 330,8 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 113,5 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 6,3%. Ο Οργανισμός δημοσίευσε EBITDA 326,8 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 111,9 εκατ. ευρώ. Άρα είναι οριακά κάτω από τις μέσες εκτιμήσεις. Ο καθαρός δανεισμός υποχώρησε στα 390,6 εκατ. ευρώ στο τέλος του εξαμήνου και οι ελεύθερες ταμειακές ροές διαμορφώθηκαν στο εξάμηνο στα 370,1 εκατ. ευρώ. Σταθεροποιητικά ξεκίνησε η μετοχή.

ΔΕΗ: Μετά το κλείσιμο τα αποτελέσματα εξαμήνου. EBITDA 567 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 34% και καθαρά κέρδη 109 εκατ. ευρώ περιμένει η Piraeus Sec. Η Optima Bank περιμένει EBITDA 581 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 197 εκατ. ευρώ από ζημία 11 εκατ. ευρώ πέρυσι. H Eurobank Equities αναφέρει πως στο δεύτερο τρίμηνο περιμένει καθαρά κέρδη 180 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 140 εκατ. ευρώ είναι έκτακτα από τη μεταφορά λιγνιτικών μονάδων στο δημόσιο. Καθαρά κέρδη 120 εκατ. ευρώ αναφέρει η Euroxx πως είναι η μέση εκτίμηση των αναλυτών για το δεύτερο τρίμηνο. Οριακά χαμηλότερα στα πρώτα λεπτά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ξεχωρίζει η Alpha Bank καθώς υποχωρεί περισσότερο από τις άλλες συστημικές. Όλες όμως έχουν απώλειες.

ΕΧΑΕ: Έχει κάνει μία σημαντική διόρθωση η μετοχή στις τελευταίες συνεδριάσεις και από τα 6 ευρώ πήγε στα 5,42 χθες (κλείσιμο). Ενδοσυνεδριακά πήγε μέχρι και τα 5,27 ευρώ.

AS COMPANY: Νέες εκτάσεις αγόρασε στην Κρήτη, αυτή τη φορά στα Μάταλα. Τόσο η Ελούντα όσο και τα Μάταλα, είναι εξαιρετικές τουριστικές περιοχές. Μπαίνει δυνατά σε άλλο πεδίο η εταιρεία και μένει να δούμε αν θα της βγει. Ο τουρισμός κατά την άποψή μας στη χώρα έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης, αρκεί να γίνουν κάποια σημαντικά έργα υποδομών. Ειδικά στην Κρήτη ο ΒΟΑΚ και το αεροδρόμιο στο Καστέλι θα βοηθήσουν σημαντικά… όταν ολοκληρωθούν.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Απολύτως ικανοποιημένοι από την πορεία της μετοχής και διαγραμματικά μας έχει δώσει το στόχο που θέλαμε.

MEDICON: Στα 4 ευρώ η μετοχή και για τα δεδομένα της τα 3 χιλ. τεμάχια που έχει κάνει στα πρώτα 5 λεπτά, δεν είναι λίγα. Λίγα λεπτά αργότερα πήγε εύκολα στα 4,10 ευρώ.

ΓΕΒΚΑ: Και αυτή συνεχίζει ανοδικά και ενισχύεται 1,6% με χαμηλό όγκο.

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Στα 3 ευρώ άνοιξε και έβγαλαν 5 χιλ. τεμάχια αγορά στα 3,05 ευρώ. Τεράστια αλλαγή συμπεριφοράς από τη μετοχή που μέχρι πριν μερικές εβδομάδες δεν μπορούσε να κάνει δυο-τρεις πράξεις. Οι διαθέσεις μετοχών από τον βασικό μέτοχο βοήθησαν και φαίνεται πως έχουν μπει δυνατά χέρια στη μετοχή. Περιμένουμε εξάμηνο και φυσικά κάποιο νέο που να δικαιολογεί την κίνηση που έχει γίνει.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Στα ύψη η μεταβλητότητα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης