Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ήπια υψηλότερα, αλλά οι επιλεκτικές κινήσεις έφεραν πάλι αξιόλογες αποδόσεις

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ήπια υψηλότερα, αλλά οι επιλεκτικές κινήσεις έφεραν πάλι αξιόλογες αποδόσεις
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Πτωτική ήταν η εβδομάδα, αλλά πάλι είδαμε εξαιρετικές αποδόσεις σε συγκεκριμένες μετοχές. Ανοδική ήταν η σημερινή συνεδρίαση. Το bull market είναι σε πλήρη εξέλιξη. Προσέχουμε, και βάζουμε κάτι και στην τσέπη. Κυρίως όμως βάζουμε στόχους και τους ακολουθούμε. Πλέον βλέπουμε μετοχές με δίκαιες (και όχι μόνο) αποτιμήσεις, αλλά συνεχίζουμε να βλέπουμε και φθηνές. Υπάρχουν και οι μετοχές που ακόμα δεν έχουν δώσει κίνηση. Ασφάλειά μας τα θεμελιώδη και σε αυτά παραμένουμε προσηλωμένοι.

ΔΕΗ: Βλέπουν αναβαθμίσεις οι αναλυτές. H Piraeus Sec. σημειώνει πως τα αποτελέσματα ήταν σύμφωνα με τις προσδοκίες της και της αγοράς. Επισημαίνει τη μεγάλη πρόοδο στις ΑΠΕ όπου σύντομα θα φτάσει στο 1 GW, την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Εnel Ρουμανίας στο τρίτο τρίμηνο και επιχειρηματικό σχέδιο με επικαιροποιημένους στόχους και την επαναφορά του μερίσματος από το 2024 ως βασικούς καταλύτες για την περαιτέρω επαναξιολόγηση της μετοχής, η οποία πιστεύει ότι στα τρέχοντα επίπεδα προσφέρει ελκυστικό περιθώριο ανόδου. Επιπλέον σημειώνει πως η ΔΕΗ θα πρέπει να είναι μεταξύ των κορυφαίων ωφελημένων από το καθεστώς επενδυτικής βαθμίδας στη χώρα και γι΄ αυτό επαναλαμβάνει τη σύσταση αγοράς για τη μετοχή. Στα 10,54 ευρώ και στο +0,57%.

ΕΛΧΑ: Δυνατή κίνηση σήμερα και για τη στήλη πλησιάζει το στόχο που έχουμε θέσει από παλιά. Στα 2,30 ευρώ και στο +5,26%. Θα θέλαμε κάτι παραπάνω από 2,50 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δυνατή κίνηση από Εθνική και έκλεισε με άνοδο 2,55% ενώ η Eurobank στο κλείσιμο βρέθηκε στο υψηλό ημέρας και στο +2,61%. Οριακά υψηλότερα οι άλλες δύο συστημικές.

ΜΕΤΟΧΕΣ (απάντηση): Ναι, μπορεί κάποιες μετοχές να κάνουν ράλι και να είναι φθηνές και η στήλη να μη δίνει τη δέουσα προσοχή και να τις παρουσιάζει. Υπάρχει όμως και η ιστορία και η στήλη δεν ξεχνάει. Εταιρείες όπου ο βασικός μέτοχος χρωστούσε δεκάδες εκατομμύρια στην εισηγμένη μέσω άλλων εταιρειών που είχε (προσωπικές) και πήγε και διέγραψε τα χρέη και μετά ζητούσε να τον «σώσουν» οι τράπεζες, εμείς δε μπορούμε να το αφήσουμε έτσι. Άρα την παρακολουθούμε όπως όλες, κάνουμε τα σχόλιά μας, αλλά όχι, δεν την έχουμε στις επιλογές μας. Γενική αρχή, δεν ξεχνάμε…

REVOIL: Αυτά τα ξεσπάσματα θέλουμε! Μας αρέσει που οι επενδυτές στρέφονται στις φθηνές και όχι στα σαπάκια. Αυτή είναι τσάμπα και έχει δώσει μία καλή κίνηση το τελευταίο διάστημα, αλλά μας είχε βγάλει την… ψυχή μήνες τώρα. Επιτέλους, την ανακάλυψαν. Βοήθησαν και τα πακετάκια που έγιναν. Με βάση τα κέρδη του 2022 παίζει ακόμα με μονοψήφιο p/e. Τα κέρδη του 2021 ήταν χαμηλότερα, αλλά και με αυτά τώρα έπιασε p/e 10x. Επομένως ακόμα και κάπου μεταξύ κερδών 5,77-4,77 εκατ. ευρώ να παίξει το 2023 πάλι φθηνή είναι ακόμα και μετά το σημερινό. Στα 2,16 ευρώ και στο +8,82%.

INTRACOM: Άντε να δούμε πότε θα τελειώσει αυτός ο πωλητής. Φάνηκε σήμερα μικρότερη πίεση και έγιναν κάτι «ανιχνευτικές» για υψηλότερα. Στα 2,12 ευρώ και στο +6,11%.

EPSILON NET: Έχει ξεπεράσει η αποτίμηση το μισό δισ. ευρώ και από τις εντολές που είδαμε σήμερα, αν θέλουν την πάνε ακόμα πιο ψηλά. Δε θα αποκλείαμε να τη δούμε και στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, εδώ που έχει φτάσει. Στα 10,18 ευρώ και στο +5,18%

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Κίνηση και από τη συγκεκριμένη και μάλιστα δυνατή. Στο +19,34%.

ΑΝΕΚ: Έδωσε το πράσινο φως η Επιτροπή Ανταγωνισμού και πήγε δυνατά υψηλότερα η μετοχή και με μεγάλο όγκο συναλλαγών. Βέβαια, το κόστος αναμονής ήταν μεγάλο για όσους έμειναν περιμένοντας τη μετατροπή των μετοχών και στη συνέχεια τη δημόσια πρόταση. Και ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο. Με βάση την τιμή της ΑΤΤΙΚΑ πρέπει να πάει 0,32 ευρώ, άρα ίσως γι’ αυτό σήμερα είδαμε τόσο μεγάλο όγκο στα 0,30 ευρώ. Τελικά η μετοχή έκλεισε στα 0,2940 ευρώ και στο +7,30% και έμειναν πολλά στους πωλητές.

ΓΕΒΚΑ: Αν φέρει τα ίδια νούμερα με το 2022 το p/e της θα είναι 12 φορές. Αν τα βελτιώσει λίγο, τότε θα έχει περαιτέρω περιθώριο ανόδου.

PERFORMANCE: Η πιο φθηνή του κλάδου, κατά την άποψή μας και έχει αδικηθεί με τη μέχρι σήμερα πορεία της στο ταμπλό. Ήρθε όμως όπως φαίνεται και η δική της σειρά.

CENTRIC: Πολύ καλή πλέον η αποτίμησή της. Δίκαιη.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Και νέα υψηλά. Στα 3,66 ευρώ και στο +3,68%.

UNIBIOS (απάντηση): Ναι, το έχει γράψει η στήλη, ότι έχει μπει άλλη στο εξωτερικό με τα μισά της μεγέθη και ότι έχει πολλαπλάσια αποτίμηση. Η στήλη όμως θέλει νούμερα από κάθε εισηγμένη. Με βάση αυτά προχωράει και όχι με συγκρίσεις. Αν μία μετοχή είναι ακριβή δεν σημαίνει πως πρέπει να γίνουν όλες ακριβές. Εδώ βλέπουμε βελτίωση, αλλά θα περιμένουμε το εξάμηνο. Γίνεται πάντως δουλίτσα από τη διοίκηση.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Με μικρό όγκο πάνω από τα 0,71 ευρώ. Θα είναι σα να πυροβολεί τα πόδια της η Ελένη Κορδέλλου αν συνεχίσει να πουλάει σε τέτοια αγορά.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης