Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνέχισαν επιλεκτικά οι επενδυτές – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνέχισαν επιλεκτικά οι επενδυτές – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Προφανώς και η αγορά εδώ και καιρό προεξοφλούσε επενδυτική βαθμίδα. Αυτή ήρθε από τη Scope έστω και δεν την αποδέχεται η ΕΚΤ. Θα το κάνει όμως σύντομα. Συσσώρευση σήμερα και πάλι στην αγορά και είδαμε ωραίες επιλεκτικές τοποθετήσεις, ειδικά σε μετοχές με καλά θεμελιώδη και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Από ‘κει και πέρα νομίζουμε πως το ενδιαφέρον στρέφεται σε Alpha Bank και Coca Cola, οι οποίες δημοσιεύουν αποτελέσματα την Τετάρτη, αλλά και στην αναδιάρθρωση του MSCI την Πέμπτη. Είμαστε πλέον στην καρδιά των καλοκαιρινών διακοπών και αυτό αποτυπώθηκε στο τζίρο. Όλα πάνε καλά! Ο Γ.Δ. έκλεισε στις 1.320,65 μονάδες με άνοδο μόλις 0,09% και τζίρο 80 εκατ. ευρώ περίπου αλλά πάνω από 20 εκατ. ευρώ έγιναν μέσω πακέτων…

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ξεχώρισε σήμερα η Πειραιώς καθώς η Morgan Stanley την τοποθέτησε στις κορυφαίες της επιλογές, ενώ αναμένουμε και την αναδιάρθρωση του MSCI για να δούμε αν θα μπει στη μεγάλη κατηγορία. Δυνατό κλείσιμο από τη μετοχή στο υψηλό ημέρας και στα 3,57 ευρώ με άνοδο 2,29%. Όλες οι άλλες συστημικές με απώλειες. Μικρές για Eurobank και Εθνική και -1,46% για Alpha Bank.

JUMBO: Στα 32,80 ευρώ αύξησε την τιμή στόχο η Piraeus Securities από 27 ευρώ λόγω των νέων καταστημάτων που άνοιξε και ανοίγει το επόμενο διάστημα. Η χρηματιστηριακή επαναλαμβάνει πως εκτός από τα μερίσματα που έχουν αποφασιστεί περιμένει και τρίτο για φέτος ώστε η συνολική διανομή να πάει στα 2 ευρώ. Για το 2023 περιμένει καθαρά κέρδη 287,4 εκατ. ευρώ.

ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ: Καλά πάει ο τουρισμός, καλά πάνε και οι πωλήσεις και οι τιμές είναι τσιμπημένες πάντως. Υπήρχαν και δημοσιεύματα σήμερα για πώληση πακέτου στα ΕΛΠΕ με αποτέλεσμα να δούμε άνοδο 1,90% στη ΜΟΗ και 1,59% στα ΕΛΠΕ.

AEGEAN: Στα 13,26 ευρώ με άνοδο 1,22% η μετοχή και υψηλό όγκο συναλλαγών. Είχε βέβαια και πακέτα και μάλιστα αρκετά.

AUSTRIACARD (απάντηση): Λυπούμαστε για την καθυστέρηση της απάντησης στο ερώτημά σας. Συμφωνούμε πως η μετοχή σε σύγκριση με άλλες του κλάδου έχει μείνει πίσω. Λογικά το split θα βοηθήσει, αλλά σήμερα είδαμε και μία καλύτερη εικόνα. Στα 14,60 ευρώ και στο +3,55% με πάνω από 20 χιλ. τεμάχια όγκο.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Πάνω πλέον και από τα 4 ευρώ και μάλιστα σημαντικά. Στα 4,12 ευρώ και στο +8,14%.

FLEXOPACK: Επιτέλους κίνηση! Στα 8,50 ευρώ και στο +4,94%. Έμεινε με αγοραστές στο κλείσιμο.

INTRACOM: Μάλλον επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που μεταδώσαμε για ολοκλήρωση του πωλητή και η μετοχή ανέπνευσε. Στα 2,28 ευρώ και στο +7,55% με όγκο 880 χιλ. τεμάχια.

ΕΚΤΕΡ: Αν και διαπραγματευόταν χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα κινήθηκε ανοδικά. Και άνοδος δηλαδή και μέρισμα. Στα 2,54 ευρώ ή σχεδόν 2,62 ευρώ αν βάλουμε και το μέρισμα.

ΚΕΚΡΟΨ: Ανοδικά και με όγκο.

ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Κλείδωσαν από νωρίς και με σημαντικό για τα δεδομένα της μετοχής όγκο ανεκτέλεστο στους αγοραστές. Στα 0,3140 ευρώ και στο +9,03% με 3 χιλ. τεμάχια και 28 χιλ. ανεκτέλεστο στους αγοραστές.

MEDICON: Στα 4,27 ευρώ και με νέα άνοδο 4,91%. Ο όγκος πάνω από 54 χιλ. τεμάχια.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ Συνέχισε ανοδικά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης