Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

XA: Δεν αποκλείεται αντίδραση μετά τις πρόσφατες ρευστοποιήσεις – Στο επίκεντρο η ΕΚΤ

XA: Δεν αποκλείεται αντίδραση μετά τις πρόσφατες ρευστοποιήσεις – Στο επίκεντρο η ΕΚΤ
Αύξηση 0,25% αναμένεται από την ΕΚΤ με το ενδιαφέρον να στρέφεται στις δηλώσεις για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές
Σχετικά Άρθρα

Υψηλότερα κινούνται τα ευρωπαϊκά παράγωγα σήμερα, με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στη συνεδρίαση της ΕΚΤ για το ύψος των επιτοκίων.
Οι αναλυτές προβλέπουν μία ακόμη αύξηση κατά 0,25%, αλλά το ενδιαφέρον θα είναι στις δηλώσεις και αν υπάρξουν αναφορές για κλείσιμο του κύκλου αυξήσεων των επιτοκίων.
Ανάλογες αναφορές περιμένουν οι επενδυτές και από τη FED.
Για την εγχώρια αγορά μετά την πίεση των προηγούμενων ημερών θα μπορούσαμε να δούμε μία αντίδραση, λόγω ελκυστικών επιπέδων, ενώ σημειώνεται πως αύριο η Moody’s δημοσιεύει την αξιολόγησή της για την ελληνική οικονομία και υπάρχει και τριπλή λήξη στο χρηματιστήριο παραγώγων.
Σήμερα οι μετοχές της Real Consulting διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,03 ευρώ ανά μετοχή ή καθαρό 0,0285 ευρώ μετά την αφαίρεση του φόρου.
Επίσης εισάγονται προς διαπραγμάτευση 5,8 εκατ. μετοχές της Eurobankοι οποίες προέκυψαν από την άσκηση δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών από 168 στελέχη με τιμή διάθεσης 0,23 ευρώ.

Eurobank Equities
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν ήπιο θετικό άνοιγμα λόγω αισιοδοξίας ότι η FED είναι κοντά στο να κλείσει το κύκλο αύξησης επιτοκίων, με τη μεταβλητότητα πιθανότατα να είναι αυξημένο ενόψει της ανακοίνωσης της ΕΚΤ για τα επιτόκια, αργότερα σήμερα.

Optima Bank
Περιμένουμε η μεταβλητότητα να συνεχιστεί σήμερα. Οι ανακοινώσεις τις ΕΚΤ θα είναι στο επίκεντρο.

Beta
Η απόφαση της ΕΚΤ για το ύψος των επιτοκίων και οι δηλώσεις για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές θα βρεθούν στο επίκεντρο σήμερα. Σημειώνεται πως η αγορά βρίσκεται σε τεχνικά υπερπουλημένα επίπεδα βραχυπρόθεσμα εξέλιξη που δικαιολογεί μία αντίδραση.

Κύκλος
Η ΕΚΤ αποφασίζει το μεσημέρι για το ύψος των παρεμβατικών επιτοκίων (στο 4,25% το βασικό επιτόκιο αναχρηματοδότησης) με ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα και διχασμένους τους τραπεζίτες σε σχέση με τη σκοπιμότητα περαιτέρω αυστηροποίησης της νομισματικής πολιτικής για την τιθάσευση του πληθωρισμού. Οι ελπίδες των αγοραστών εναποτίθενται πλέον στην στήριξη των 1.217 μονάδων του Γ.∆. Εκείνη των 1.235 μονάδων αποτελεί πλέον αντίσταση.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης