Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές – Rebalancing, τριπλή λήξη και Moody’s στο επίκεντρο

ΧΑ: Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές – Rebalancing, τριπλή λήξη και Moody’s στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα
Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές λόγω του καλού κλίματος που επικρατεί στο εξωτερικό.
Οι επενδυτές αισιοδοξούν πως πλησιάζουμε στο τέλος του κύκλου αύξησης των επιτοκίων, ενώ θετικά στοιχεία από την Κίνα στηρίζουν την επενδυτική ψυχολογία.
Σήμερα στις τελικές δημοπρασίες θα γίνει το rebalancing των δεικτών FTSE Russell με βασική αλλαγή στους δείκτες την είσοδο της Viohalco στον FTSE Emerging Europe Large Cap και την προσθήκη των Cenergy και ΟΛΠ στον FTSE All World και FTSE Emerging Europe Mid Cap και έτσι οι ελληνικές μετοχές στον FTSE All World αυξάνονται στις 25.
Επίσης σήμερα έχουμε τριπλή λήξη στο χρηματιστήριο παραγώγων και αργά το βράδυ την αξιολόγηση της Ελληνικής Οικονομίας από τη Moody’s.
Άρα η μεταβλητότητα θα αυξηθεί όπως και ο τζίρος στην εγχώρια αγορά.

Eurobank Equities
Σήμερα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στην Ε.Ε. δείχνουν θετικό άνοιγμα μετά τα ανώτερα των εκτιμήσεων στοιχεία στην Κίνα και τις προσδοκίες ότι οι κεντρικές τράπεζες πλησιάζουν στο τέλος του κύκλου αύξησης των επιτοκίων.

Optima Bank
Περιμένουμε πως οι επενδυτές θα τηρήσουν στάση αναμονής ενόψει των ανακοινώσεων της Moody’s και της αναδιάρθρωσης των δεικτών FTSE Russell στο κλείσιμο της συνεδρίασης.

Beta
Πολυάσχολη μέρα η σημερινή: Λήγουν οι σειρές Σεπτεμβρίου στο χρηματιστήριο παραγώγων. Στις τελικές δημοπρασίες θα λάβει χώρα το rebalancing των δεικτών FTSE Russell και η Moody’s ανακοινώνει την αξιολόγηση της Ελλάδας. Περιμένουμε ότι οι επενδυτές θα τηρήσουν επιλεκτική στάση και θα επανεξετάσουν τις αποτιμήσεις μετά το πρόσφατο sell off.

Depolas
Με κέρδη έκλεισαν οι βασικοί διεθνείς μετοχικοί δείκτες χθες τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ. Ανοδικά κινήθηκε και ο ΓΔΧΑ ευρισκόμενος στην κρίσιμη για την βραχυπρόθεσμη κατεύθυνση του περιοχή των 1230 μονάδων. Σήμερα, πέραν της λήξης των παραγώγων έχουμε την ολοκλήρωση των μετοχικών αλλαγών στους δείκτες FTSE/Russell και φυσικά την αξιολόγηση της οικονομίας από την Moody’s το βράδυ. Δεν αποκλείουμε μια ανοδική αντίδραση από τα τρέχοντα επίπεδα για τον ΓΔΧΑ, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί και από το διεθνές περιβάλλον μεταξύ άλλων. Αξίζει να αναφερθούμε στα πρώτα καλά μάκρο που ανακοινώθηκαν στην Κίνα, εδώ και καιρό, σήμερα το πρωί και αφορούν τις λιανικές πωλήσεις και τη βιομηχανική παραγωγή. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων στοιχεία για την μεταποίηση (Empire) Σεπτεμβρίου και την βιομηχανική παραγωγή Αυγούστου για τις ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης