Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

XA: Ώθηση από τη διπλή αναβάθμιση της Moody’s – Στο επίκεντρο οι επικείμενες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων

XA: Ώθηση από τη διπλή αναβάθμιση της Moody’s – Στο επίκεντρο οι επικείμενες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων
Οι επενδυτές θα στραφούν σε όσες εταιρείες αναμένεται να ανακοινώσουν καλή κερδοφορία στις επόμενες μέρες
Σχετικά Άρθρα
Η διπλή αναβάθμιση από τη Moody’s το βράδυ της Παρασκευής αποτελεί μία ακόμη θετική εξέλιξη, έστω και αν οι επενδυτές τους προηγούμενους μήνες έχουν με τις τοποθετήσεις τους προεξοφλήσει σε σημαντικό βαθμό την επενδυτική βαθμίδα.
Θετική εξέλιξη και από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, για μείωση του φόρου των χρηματιστηριακών συναλλαγών.
Οδεύουμε προς την ολοκλήρωση της περιόδου δημοσιεύσεων εταιρικών αποτελεσμάτων και οι επενδυτές θα στραφούν σε όσες αναμένεται να ανακοινώσουν καλή κερδοφορία στις επόμενες μέρες.

Eurobank Equities
Σήμερα πιστεύουμε ότι η αγορά μπορεί να προσπαθήσει να κινηθεί ανοδικά ως απάντηση στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τη Moody’s, αν και προειδοποιούμε ότι οι διεθνείς αγορές δείχνουν ένα μικτό άνοιγμα, καθώς οι επενδυτές φαίνονται νευρικοί ενόψει των πολιτικών αποφάσεων αυτής της εβδομάδας.

Optima Bank
Περιμένουμε από την αγορά να κινηθεί υψηλότερα σήμερα, λόγω της διπλής αναβάθμισης της χώρας από τη Moody’s.

Piraeus Securities
Η νέα αναβάθμιση από τον οίκο Moody's και η θετική γεύση από την ομιλία του πρωθυπουργού στην έκθεση της Θεσσαλονίκης αναμένεται να στηρίξουν την ελληνική αγορά σε ένα μάλλον επιφυλακτικό εξωτερικό περιβάλλον ενόψει των βασικών αποφάσεων των Κεντρικών Τραπεζών.

Beta
Περιμένουμε οι επενδυτές να καλωσορίσουν την ετυμηγορία της Moody’s για την πιστοληπτική αξιολόγηση (ωστόσο σε κάποιο βαθμό είναι μέσα στις τιμές), ενώ το επιλεκτικό ενδιαφέρων ενόψει των ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων (Jumbo, Viohalco, Τέρνα Ενεργειακή) θα διατηρήσει τους όγκους ενεργούς.

Κύκλος
Η διπλή αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τη Moody’s είναι πλέον ένα σκαλοπάτι πριν την επενδυτική βαθμίδα. Σειρά εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων εισηγμένων αυτή την εβδομάδα (Cenergy, Βιοχάλκο, Jumbo και Τενέργα ανάμεσά τους). Η Federal αποφασίζει, εκτός απροόπτου, να διατηρήσει αμετάβλητα την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου τα παρεμβατικά της επιτόκια. Η συνέχιση της ανοδικής κίνησης είναι το πιθανότερο σενάριο για το Χ.Α.

Depolas
Η αναβάθμιση της χώρας κατά 2 βαθμίδες από την Moody’s αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας από S&P και την Fitch και προσφέρει άλλη μία καλή αφορμή για αγορές. Θετικά βλέπουμε, επίσης, και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Από την άλλη, η διεθνής επενδυτική κοινότητα αναμένει διακαώς την απόφαση της FED την Τετάρτη με το βασικό σενάριο να μην βλέπει αύξηση επιτοκίων σε αυτήν την συνεδρίαση. Για τον ΓΔΧΑ, ενδέχεται να συνεχιστεί η ανοδική αντίδραση που ξεκίνησε την Πέμπτη, με τις 1280 μονάδες να αποτελούν σημείο ισορροπίας μεν, αλλά στα επίπεδα των 1300-1320 μονάδων εντοπίζονται οι μεγαλύτερες αντιστάσεις.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης