Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου – Τι προκάλεσε το νέο sell off σε τράπεζες και βαριά χαρτιά

Μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου – Τι προκάλεσε το νέο sell off σε τράπεζες και βαριά χαρτιά
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Το επικείμενο placement στην Εθνική, το σπάσιμο σημαντικής στήριξης και η απουσία αγοραστών, έφεραν νέο sell off σήμερα. Οι πωλήσεις από emerging funds θα μπορούσαν να επηρεάσουν, αλλά αν υπήρχαν σήμερα ήταν αμελητέες, λένε πηγές της στήλης. Παρά τη στήριξη δύο μεγάλων οίκων του εξωτερικού στις τράπεζες, με νέες εκθέσεις δεν ήρθαν αγοραστές. Πάντως, λες και τις έχουν στο συρτάρι έτοιμες τις εκθέσεις και τις βγάζουν μόλις δουν πίεση.

Ο Γενικός Δείκτης έγραψε χαμηλό 4 μηνών σήμερα. Σπάσαμε το προηγούμενο χαμηλό και τη στήριξη των 1.217 μονάδων και πήγαμε «σφαίρα» στις 1.200 μονάδες. Οι επενδυτές πουλούσαν όπου είχαν μεγάλα κέρδη, όπως Jumbo, Aegean, Πειραιώς, Μυτιληναίο κ.α. Αυτές είχαν και τις μεγαλύτερες απώλειες, ενώ τα υπόλοιπα βαριά χαρτιά ακολούθησαν με μικρότερες. Όλα αυτά την ώρα που οι αγορές του εξωτερικού κατέγραφαν αξιόλογη άνοδο.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Η αγορά είχε ξεκινήσει την άνοδο λόγο εκλογών από τις 1.135 μονάδες. Ο εκθετικός κινητός μέσος των 200 ημερών είναι στις 1.159 μονάδες και ο απλός στις 1.139 μονάδες. Το σημερινό κλείσιμο είναι στις 1.200 μονάδες (-2,24%).

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Επιμένουν οι πωλητές στις τράπεζες και σύμφωνα με πληροφορίες οι πωλήσεις έχουν να κάνουν και με το επικείμενο placement από το ΤΧΣ. Μάλιστα ο τρόπος που θα γίνει ενδέχεται να φέρει πλημμύρα χαρτιών και να προκαλέσει περαιτέρω πιέσεις. Προφανώς και οι ξένοι δε θα τις αγοράσουν στα υψηλά έτους… Στο -3,13% και στα 5,3220 ευρώ η Εθνική.

ALPHA BANK: Σε εξέλιξη λόγω της ραγδαίας πτώση το κλείσιμο του χάσματος που είχε αφήσει το ράλι των μετοχών μετά το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών. Είναι ένα χάσμα που κάποια στιγμή θα το έκλεινε. Καλύτερα τώρα ώστε να είναι ο δρόμος μπροστά ανοικτός και χωρίς άλλα εμπόδια. Στα 1,2835 ευρώ και στο -4,36%. Το χάσμα κλείνει στα 1,22 ευρώ περίπου.

ΤΡ.ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Δεν αποχωρεί το γνωστό fund που είχε ακουστεί και πριν λίγο καιρό ότι πουλούσε, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης. Έχει και η συγκεκριμένη ένα χάσμα από τη μέρα των εκλογών, αλλά απέχει ακόμα. Είναι μεταξύ 2,40 ευρώ και 2,58 ευρώ περίπου. Στα 2,70 ευρώ έκλεισε σήμερα με απώλειες 6,12% και ήταν οι μεγαλύτερες στον FTSE 25.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Αύριο τα αποτελέσματα, αλλά η μετοχή και σήμερα πιέστηκε δυνατά και προσεγγίζει πλέον τα 15 ευρώ.

JUMBO: Πίεση και εδώ αν και νομίζουμε ότι τα αποτελέσματα θα είναι πολύ καλά και δεν αποκλείεται να έχουμε και άλλη διανομή μετρητών στο τέλος του έτους. Η μερισματική απόδοση δε χαλάει και συμφωνούμε με την Piraeus Securities που σήμερα επέμενε ότι είναι ελκυστική η αποτίμηση και σύστηνε αγορά. Περιμένει και άλλο μέρισμα στο τέλος του έτους η χρηματιστηριακή. Έχει όμως μεγάλη άνοδο η μετοχή και ίσως γι΄αυτό βγήκαν μεγάλες πωλήσεις. Στα 24,80 ευρώ και στο -5,05%.

AEGEAN: Μεγάλες απώλειες και εδώ, αφού η ποσοστιαία άνοδος από την αρχή του έτους είναι ακόμα τεράστια. Στα 10,90 ευρώ και στο -5,05%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Ούτε η συγκεκριμένη κράτησε. Απώλειες 4,40%.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Όταν σπάνε οι άμυνες στα βαριά μην περιμένετε ότι θα κρατήσουν αυτά. Mermeren, Minerva, Μαθιος, ΕΚΤΕΡ, Unibios, ΣΙΔΜΑ, CPI, Δομική Κρήτης, Τζιρακιάν και Ικτίνος έκλεισαν με μεγάλες απώλειες.

MIG: Όπως φάνηκε από τη σημερινή πορεία, δεν υπάρχει κάτι που να έχει να παίρνει από Κύπρο μεριά, όπως γράψαμε και χθες. Στα 4,10 ευρώ και στο -11,83%. Γι΄αυτό δεν πρέπει να παρασύρετε ο επενδυτής από ό,τι διαβάζει ή κάποια κίνηση που βλέπει.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Ήταν η μετοχή με τη μεγαλύτερη άνοδο σήμερα 5,36%.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Μετά από δύο μέρες ξεπουλήματος ενισχύθηκε σήμερα 4,89%.

FOURLIS: Θα πήγαινε και καλύτερα σήμερα, αλλά το κλίμα δε βοήθησε. Στα θετικά πάντως το κλείσιμο με άνοδο 2,44% μετά την πρόσφατη μεγάλη υποχώρηση από τα υψηλά της.

MODA BAGNO: Και με άνοδο και με όγκο και σε τέτοια μέρα. Αξιοπρόσεκτη η κίνηση της μετοχής. Με 25 χιλ. τεμάχια στα 0,86 ευρώ και στο +3,61%

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης