Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Εύκολη ήττα των long – Τρεις μετοχές που απογοητεύουν και μία που ξεχώρισε

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Εύκολη ήττα των long – Τρεις μετοχές που απογοητεύουν και μία που ξεχώρισε
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Χθες αγόραζαν τα πάντα με την αγορά κοντά στο +2% και σήμερα πουλούσαν με ευκολία σημαντικά χαμηλότερα. Εύκολη βουτιά για την αγορά, πλήγμα στην επενδυτική ψυχολογία. Βοήθησαν και τα ξένα. Απογοητευτική η εικόνα του FTSE 25. Να βλέπεις δηλαδή όλες τις μετοχές να υποχωρούν λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης. Ευτυχώς, λίγο πριν τις τελικές δημοπρασίες είδαμε κάποιες κινήσεις ωραιοποίησης στα βαριά χαρτιά, με αποτέλεσμα να δούμε μερικά να γυρίζουν στο συν.

Αρκετά πάντως έκλεισαν σε χαμηλό ημέρας και λίγες μετοχές κατάφεραν και διασώθηκαν. Ο τζίρος χαμηλός. Υποχώρησαν: Cenergy, Sarantis, Viohalco, ΕΥΔΑΠ, Lamda και αρκετές ακόμα. Απογοήτευσαν: ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ και ΑΔΜΗΕ. Καλύτερη εικόνα από Jumbo και Motor Oil. Μαζί με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ήταν οι μόνες με θετικό πρόσημο στον FTSE 25.

ΟΛΠ: Η μετοχή που ξεχώρισε σήμερα. Με την κερδοφορία που ανακοίνωσε θα πρέπει να κατατάξουμε μεταξύ των φθηνότερων του Χ.Α. Η στήλη έχει δώσει καιρό τώρα δίκαιη τιμή τα 30 ευρώ. Η κερδοφορία πέρυσι αν βάλουμε τις έκτακτες επιβαρύνσεις που ήταν πολλές (17 εκατ. ευρώ) θα προσέγγιζε τα 70 εκατ. ευρώ. Πλέον το νούμερο αυτό φαίνεται πως μπορεί εύκολα να το ξεπεράσει για το 2023, αφού στους 9 μήνες είχε καθαρά 65,9 εκατ. ευρώ. Βάλτε τώρα, το ταμείο που έχει και πείτε μας εσείς μία δίκαιη τιμή. Και κάθονται τόσο καιρό και την κοιτάνε επενδυτές και αναλυτές. Και μας λένε για άλλες κι άλλες που ούτε τα κέρδη της θα δουν ποτέ ούτε τα μερίσματά της. Στα 20,75 ευρώ και στο +5,33%.

ΕΥΔΑΠ: Πλέον έχει καταλάβει και ο πιο αδαής, γιατί η μετοχή έχει τέτοια απαράδεκτη συμπεριφορά. Τα φώναζε η στήλη, τα είπε και στις ενημερώσεις, αλλά κάποιοι νομίζουν ότι οι μέτοχοι είναι «κουτάβια» και δεν καταλαβαίνουν. Στα 5,46 ευρώ και στο -3,36%.

ΑΔΜΗΕ: Πραγματικά τη δική της περίπτωση πρέπει να την εξετάσει η … επιστήμη. Αδυνατούμε να καταλάβουμε γιατί τέτοια πίεση, τη στιγμή που έχει δημοσιεύσει τέτοια αποτελέσματα. Έχουμε την εντύπωση πως οι διοικήσεις των εταιρειών (ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών και ΑΔΜΗΕ Α.Ε.) πρέπει να συνεργαστούν και να βελτιώσουν την ορατότητα στη μετοχή. Πρέπει να αρχίσουν να ασχολούνται λίγο παραπάνω με τους μετόχους. Κάτω από τα 450 εκατ. ευρώ η αποτίμηση και υπενθυμίζουμε πως στο πρώτο εξάμηνο είχε καθαρά κέρδη 29,2 εκατ. ευρώ από 11,9 εκατ. ευρώ. Στα 1,9160 ευρώ και στο -2,84% με υψηλό όγκο 303 χιλ. τεμάχια. 

ΟΤΕ: Κατάντια και η δική του πορεία. Κάτω από τα 13 ευρώ πήγε πάλι σήμερα η μετοχή, αλλά θα πούμε πως για τη στήλη η στήριξη είναι λίγο πιο κάτω. Πραγματικά απογοητευτική η εικόνα για ένα τέτοιο όμιλο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Εθνική είχε την καλύτερη συμπεριφορά και ήταν η συστημική με τη μικρότερη πτώση. Δικαιολογούμε το -3,33% της Alpha λόγω της χθεσινής πορείας. Στο -2,61% η Πειραιώς και στο -1,11% η Eurobank.

ΟΠΑΠ: Αν και κόβει το προμέρισμα σε λίγες μέρες και είδαμε στο ξεκίνημα δυνατούς αγοραστές, προς το τέλος βγήκαν σημαντικοί πωλητές. Μάλιστα στις τελικές δημοπρασίες έκανε και μεγάλο όγκο.

ΑΝΕΚ: Προκαλεί εντύπωση η άνοδος της μετοχής, αλλά μάλλον έχει να κάνει με το discount έναντι της ΑΤΤΙΚΑ. Δεν ξέρουμε όμως πως θα κινηθεί η μετοχή της ΑΤΤΙΚΑ όταν φύγει η εντολή αγοράς. Εκτός και αν οι αγοραστές ξέρουν κάτι παραπάνω… Στην πρώτη δημοπρασία πήγε στο +5,88% και στη δεύτερη στο +0,74% και εκεί έκλεισε (0,274 ευρώ).

LAVIPHARM: Σε μία τέτοια μέρα να κλείνεις με άνοδο έστω και κατά 0,97% είναι θετική εξέλιξη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης