Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Πώς έμειναν χωρίς χαρτιά θεσμικοί στην Intralot – Η έξοδος από την επιτήρηση και η αλλαγή σελίδας

Πώς έμειναν χωρίς χαρτιά θεσμικοί στην Intralot – Η έξοδος από την επιτήρηση και η αλλαγή σελίδας
Πλέον με θετικά ίδια κεφάλαια, το επόμενο βήμα είναι η έκδοση του ομολογιακού δανείου που θα διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Σχετικά Άρθρα
Μετά και την ανακοίνωση της ίδιας της εταιρείας για πλήρη κάλυψη της αύξησης κεφαλαίου (135 εκατ. ευρώ), την περασμένη Παρασκευή (30/10/2023), η διαδικασία του βιβλίου προσφορών όπως ήταν επόμενο, δεν προχώρησε αφού δεν έμειναν αδιάθετα.
Από το ρεπορτάζ προκύπτει πως αρκετοί θεσμικοί έμειναν εκτός και το ερώτημα είναι τι θα κάνουν μετά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω της υψηλής τιμής που είχε το δικαίωμα, κάποιοι αποφάσισαν να περιμένουν να υποχωρήσει πριν τοποθετηθούν, όπως έχει γίνει με άλλες αυξήσεις κεφαλαίου.
Από την άλλη και λόγω των ανακοινώσεων για τις πωλήσεις δικαιωμάτων από βασικούς μετόχους προκειμένου να βελτιωθεί και η διασπορά, περίμεναν κάποιοι θεσμικοί πως θα μείνουν αρκετά αδιάθετα και έτσι θα αγόραζαν πιο φθηνά.

Όμως, τόσο η πορεία του δικαιώματος, όσο και της μετοχής έδειχναν πως το ενδιαφέρον ήταν ισχυρό.
Έτσι δεν έμειναν αδιάθετες μετοχές και οι επενδυτές έμειναν χωρίς μετοχές.
Στελέχη της αγοράς σημειώνουν πως θα περιμένουν την είσοδο των νέων μετοχών, για να πάρουν μία θέση, αφού οι περισσότεροι πλέον βλέπουν πως το equity story έχει μέλλον.
Το ενδιαφέρον επομένως, στρέφεται στις 7 Νοεμβρίου, όπου θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών από την αύξηση κεφαλαίου και μάλιστα η διαπραγμάτευση θα γίνει στην Κύρια Αγορά και όχι στην Επιτήρηση, όπως είχαμε δει και στο παρελθόν με την αύξηση της Lavipharm.

Θα είναι ισχυρή η ζήτηση ώστε να μην υποχωρήσει η μετοχή, ή θα έχουν μείνει ικανοποιημένοι οι νέοι επενδυτές από την απόδοση και θα κάνουν κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών;
Με τη μετοχή στα 0,76 ευρώ και τις νέες μετοχές στα 0,58 ευρώ (χωρίς την τιμή του δικαιώματος) η απόδοση είναι της τάξης του 29%.
Με τις νέες μετοχές η αποτίμηση ανέρχεται στα 460 εκατ. ευρώ.
Πλέον με θετικά ίδια κεφάλαια, το επόμενο βήμα είναι η έκδοση του ομολογιακού δανείου που θα διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών και μάλλον θα το δούμε από τη νέα χρονιά.
Η έκδοση θα είναι ανάλογη της αύξησης κεφαλαίου.
Μαζί με ένα τραπεζικό δάνειο (έχουν γίνει συζητήσεις με πέντε τράπεζες) και τα λεφτά της αύξησης κεφαλαίου θα αποπληρώσει το ομόλογο που λήγει το Σεπτέμβριο του 2024.
Όπως έχει πει η εταιρεία ο καθαρός δανεισμός θα υποχωρήσει στα 340 εκατ. ευρώ δημιουργώντας μία σχέση καθαρού δανεισμού προς EBITDA 2,6 φορές και η προοπτική είναι να υποχωρήσει στις 2 φορές.
Οι ταμειακές ροές έχουν βελτιωθεί και επιτρέπουν περαιτέρω μείωση του δανεισμού.

Γιώργος Κατικάς
George.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης