Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Συνεχίζουν επιλεκτικά οι επενδυτές – Επηρεάζει η αποκοπή της Jumbo

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Συνεχίζουν επιλεκτικά οι επενδυτές – Επηρεάζει η αποκοπή της Jumbo
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Αργία σήμερα στις ΗΠΑ και ίσως επηρεάσει τη διάθεση και το τζίρο μας, λένε οι αναλυτές. Ήπια ανοδικά το άνοιγμα στην Ευρώπη, οριακά χαμηλότερα το δικό μας. Τα αποτελέσματα και οι τηλεδιασκέψεις που έγιναν και γίνονται αυτές τις μέρες θα δημιουργήσουν ίσως κάποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις. Υπάρχει αποκοπή μερίσματος σημαντικού από τη Jumbo και επηρεάζει.

JUMBO: Οι μετοχές διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο έκτακτο μέρισμα ύψους 1,47 ευρώ μικτό ή καθαρό 1,3965 ευρώ που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 5,4%. Στο -4% στα πρώτα λεπτά η μετοχή.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Σήμερα μετά το κλείσιμο δημοσιεύει το δικό της εννεάμηνο.

LAMDA: Ιστορικά υψηλό το EBITDA, ζημιές στην τελική γραμμή και αν δεν υπήρχε όφελος από τη φορολογία θα ήταν μεγαλύτερες. Δυνατές οι εισπράξεις από το Ελληνικό και κρατάνε χαμηλά το δανεισμό. Ο υπάρχον όμως δανεισμός έστειλε στα ύψη τα χρηματοοικονομικά. Οριακά υψηλότερα στο ξεκίνημα.

MOTOR OIL: Υποχωρούν από τα υψηλά επίπεδα του τρίτου τριμήνου τα περιθώρια διύλισης στο τέταρτο τρίμηνο. Η μονάδα νάφθας, η οποία ξεκίνησε να λειτουργεί τον περσινό Νοέμβριο πάει καλύτερα από τις προσδοκίες αυξάνοντας το περιθώριο κέρδους. Μετά τη χθεσινή δυναμική κίνηση, σήμερα συνεχίζει οριακά υψηλότερα.

QUEST: Στα 32 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη στο εννεάμηνο και στα ίδια με τα περσινά επίπεδα. Αυξημένα ήταν τα EBITDA, όπως και οι πωλήσεις, αλλά ήταν σημαντικά αυξημένες και οι αποσβέσεις και οι τόκοι.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει καθώς σημειώνει άνοδο σχεδόν 2% και προσπαθεί να ξεπεράσει τα 1,80 ευρώ. Μας άρεσε η πορεία των ταμειακών ροών και η μείωση του δανεισμού στο εννεάμηνο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Οριακά χαμηλότερα η Εθνική, άρα διατηρεί την εξαιρετική της συμπεριφορά και όσοι έλαβαν μετοχές από το placement έχουν αξιόλογα κέρδη.

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Μετά το κλείσιμο δημοσιεύει αποτελέσματα και αναμένονται ισχυρά.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Πωλήσεις μετοχών από insiders ανακοινώθηκαν χθες. Πρόκειται για μετοχές που έλαβαν από το πρόγραμμα διάθεσης μετοχών (stock option).

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Στις αντιπαροχές το έχει ρίξει η εταιρεία και ανακοίνωσε και άλλη δουλειά με την Εκκλησία. Στη Βουλιαγμένη αυτή τη φορά θα προχωρήσει σε ανέγερση οικοδομής σε ακίνητο 970 τ.μ.

INTRALOT: Τα πρόσφατα υψηλά της φαίνεται πως θέλει να δοκιμάσει η μετοχή σήμερα και στα πρώτα λεπτά έκανε όγκο πάνω από 100 χιλ. τεμάχια και ενισχύεται άνω του 3%. Εξαιρετική και η συμπεριφορά της εισηγμένης, αφού η τελευταία αύξηση έγινε στα 0,58 ευρώ και η μετοχή είναι στα 0,9540 ευρώ.

PREMIA: Με αρκετό όγκο στο ξεκίνημα και προσπαθεί να κινηθεί υψηλότερα. Μαζί με την BriQ τη θεωρούμε ότι έχει υπερβολικό discount και αξίζει καλύτερης αποτίμησης.

FOURLIS: Ισχυρή είναι η πορεία του κλάδου λιανικής στο τέταρτο τρίμηνο, ενώ αναμένεται για την Trade Estates έκτακτο κέρδος 15-20 εκατ. ευρώ από την αγορά του Smart Park. Αυτό ανέφερε χθες ο κ.Φουρλής στην τηλεδιάσκεψη, αλλά φαινόταν από τις σχετικές ανακοινώσεις.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Στα 3,11 ευρώ η μετοχή έχει μία καλή ανάκαμψη από τα χαμηλά της, καθώς στη διόρθωση μάλλον είχαν υπερβάλει οι πωλητές. Στα τρέχοντα επίπεδα υπάρχει καλή αντίσταση και χρειάζεται πιο δυνατούς αγοραστές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης