Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Το βλέμμα στο Λονδίνο – Τάση από τις αγορές του εξωτερικού περιμένουν οι αναλυτές

Χρηματιστήριο: Το βλέμμα στο Λονδίνο – Τάση από τις αγορές του εξωτερικού περιμένουν οι αναλυτές
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται εκεί να αναλύσει τις οικονομικές προοπτικές της χώρας αλλά και τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για αναβάθμιση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου
Σχετικά Άρθρα
Στο road show στο Λονδίνο στρέφονται τα βλέμματα των επενδυτών και στις παρουσιάσεις περισσότερων από 30 εταιρειών που θα βρίσκονται εκεί.
Το συνέδριο που διοργανώνει ξανά η Morgan Stanley και η ΕΧΑΕ έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς γίνεται σε μία περίοδο όπου η χώρα έχει επενδυτική βαθμίδα, η ανάπτυξη είναι καλύτερη των άλλων ευρωπαϊκών αγορών και έχουν γίνει πετυχημένα placements από τις τράπεζες.
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται εκεί να αναλύσει τις οικονομικές προοπτικές της χώρας αλλά και τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για αναβάθμιση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου.
Σε ό,τι αφορά στη σημερινή συνεδρίαση δεν αποκλείεται ένα πτωτικό άνοιγμα, ανάλογο των ξένων αγορών.
Τηλεδιασκέψεις και αποτελέσματα θα συνεχίσουν αν δίνουν τον τόνο.

Eurobank Equities
Για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα υποδεικνύουν ένα αρνητικό άνοιγμα για την αγορά, ακολουθώντας τους δείκτες στην Ασία.


Optima Bank
Περιμένουμε το θετικό momentum να συνεχιστεί και σήμερα

Βeta
Το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον ίσως διατηρήσει τον Γ.Δ. στα τρέχοντα επίπεδα τιμών καθώς οι επενδυτές ρίχνουν μία δεύτερη ματιά στα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου.

Κύκλος
Με τη συμμετοχή 37 εισηγμένων εταιρειών διενεργείται σήμερα και αύριο Road Show στο Λονδίνο με διοργανωτή τους ΕΧΑΕ και Morgan Stanley και παρόντα τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ενώ η ΤτΕ ανακοινώνει καταθέσεις και δάνεια Οκτωβρίου. Την Πέμπτη θα γίνει το rebalancing των δεικτών του MSCI ενώ την Παρασκευή η Fitch θα είναι πιθανότατα ο 4ος οίκος που θα δώσει την επενδυτική βαθμίδα στην ελληνική οικονομία.

Depolas
Με μικρά κέρδη τελείωσε η προηγούμενη εβδομάδα για τον ΓΔΧΑ, ενώ υποτονικός ήταν και ο τζίρος την Παρασκευή. Από την άλλη, οι βασικοί μετοχικοί δείκτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ κατέγραψαν την 4η συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα υποστηριζόμενοι και από την υποχώρηση στις κρατικές ομολογιακές αποδόσεις τον τελευταίο . Βέβαια, την προηγούμενη εβδομάδα παρατηρήθηκε μια ανακοπή της πτωτικής τάσης των αποδόσεων. Η τρέχουσα εβδομάδα περιλαμβάνει μεγέθη πληθωρισμού για Ευρωζώνη και ΗΠΑ (Πέμπτη), αλλά και την πορεία του ΑΕΠ Γ΄ τριμήνου για την τελευταία (Τετάρτη). Στο εσωτερικό, ο στόχος είναι για υψηλότερα επίπεδα με το βλέμμα στραμμένο, ωστόσο, στο εξωτερικό. Το εκτιμώμενο εύρος διακύμανσης για τον ΓΔΧΑ το επόμενο διάστημα τοποθετείται μεταξύ των 1320 και 1180 μονάδων. Υπενθυμίζουμε ότι την Παρασκευή αναμένουμε και την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης