Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Στάση αναμονής με το βλέμμα στον πληθωρισμό στις ΗΠΑ – Στο επίκεντρο η HelleniQ Energy

Χρηματιστήριο: Στάση αναμονής με το βλέμμα στον πληθωρισμό στις ΗΠΑ – Στο επίκεντρο η HelleniQ Energy
Το ανοδικό momentum θα επηρεαστεί σήμερα και από την αποκοπή του προμερίσματος της HelleniQ Energy ύψους 0,30 ευρώ ανά μετοχή (μικτό)
Σχετικά Άρθρα
Στάση αναμονής αναμένουν οι αναλυτές πως θα τηρήσουν σήμερα οι επενδυτές περιμένοντας τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού που ανακοινώνονται αύριο στις ΗΠΑ.
Επιπλέον, αναλυτές σημειώνουν πως τεχνικά η αγορά βρίσκεται σε υπεραγορασμένα επίπεδα, επομένως θα μπορούσαμε να δούμε μία υποχώρηση του ανοδικού momentum.
Το ανοδικό momentum θα επηρεαστεί σήμερα και από την αποκοπή του προμερίσματος της HelleniQ Energy ύψους 0,30 ευρώ ανά μετοχή (μικτό).
Σημειώνεται πως ο γενικός δείκτης έχει άνοδο 3,71% το 2024 και έχει συμπληρώσει 4 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις.
Ο τραπεζικός δείκτης στις πρώτες συνεδριάσεις του έτους έχει άνοδο 5,26%.

Eurobank Equities
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ε.Ε. δείχνουν αρνητικό άνοιγμα σήμερα, καθώς οι επενδυτές τηρούν αμυντική στάση εν αναμονή των αυριανών στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Optima Bank
Περιμένουμε κάποιες ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σήμερα μετά την πρόσφατη άνοδο.

Βeta
Οι επενδυτές αναμένεται να τηρήσουν στάση αναμονής ενόψει των σημαντικών επικείμενων ανακοινώσεων για τον πληθωρισμό. Η τεχνική βραχυπρόθεσμη υπεραγορασμένη εικόνα δικαιολογεί επίσης μία κίνηση κατοχύρωσης κερδών που θα μπορούσε να περιορίσει το ανοδικό περιθώριο σήμερα.

Depolas
Συνέχισε χθες ανοδικά ο ΓΔΧΑ εν αντιθέσει με τους διεθνείς βασικούς μετοχικούς δείκτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Βασικός πρωταγωνιστής ήταν ο τραπεζικός δείκτης και πάλι με τον τίτλο της ΕΤΕ να ηγείται των αποδόσεων. Πάραυτα, είναι σημαντικό η χθεσινή κίνηση να συνεχιστεί καθώς προσεγγίσαμε την προηγούμενη τοπική κορυφή. Εκτιμούμε ότι αυτό δεν μοιάζει εύκολο στην παρούσα φάση, αλλά θα εξαρτηθεί εν πολλοίς και από το πόσο ευνοϊκό θα είναι το διεθνές περιβάλλον τις επόμενες ημέρες. Σημειώνουμε ότι πέραν των μάκρο την Παρασκευή αναμένουμε και αποτελέσματα 4ου τριμήνου 2023 των μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων των ΗΠΑ και συγκεκριμένα Blackrock, Bank of America, Wells Fargo και JP Morgan. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την εγχώρια βιομηχανική παραγωγή καθώς και τις εβδομαδιαίες αιτήσεις ενυπόθηκων δανείων και αποθέματα χονδρικής (Νοεμβρίου) στις ΗΠΑ.

Κύκλος
Παρά το κακό διεθνές κλίμα, ο Γ.∆. συνέχισε απτόητος την ανοδική του πορεία, αναρριχώμενος μέχρι τις παρυφές της τοπικής κορυφής των 1350 μονάδων. Για την υπέρβασή της ίσως χρειαστεί να οπισθοχωρήσει προηγουμένως μέχρι την πλησιέστερη στήριξη των 1323 μονάδων. Στις 12μμ, η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει το δείκτη βιομηχανικής παραγωγής του ∆εκεμβρίου.

Merit
Σημεία στήριξης 1302 και 1287 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 1346 και 1352 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης