Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ακολουθεί τις ξένες αγορές και διορθώνει μετά από 8 ανοδικές

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ακολουθεί τις ξένες αγορές και διορθώνει μετά από 8 ανοδικές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με απώλειες, ενώ η αγορά περιμένει και την εικόνα από τα παράγωγα της Wall Street προκειμένου να βγάλει συμπεράσματα. Η δική μας αγορά έχει συμπληρώσει 8 συνεχόμενες ανοδικές και για κάμποσες μέρες είναι σε τεχνικά υπεραγορασμένα επίπεδα. Θα μπορούσαμε να δούμε κάποιες νέες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, οι οποίες θα οδηγήσουν λίγο χαμηλότερα το βασικό χρηματιστηριακό δείκτη. Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης βλέπουμε ήπιες απώλειες. Οι τράπεζες θα καθορίσουν την τάση.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Οι εκθέσεις των εγχώριων και ξένων αναλυτών δίνουν τον τόνο εδώ και μέρες και διατηρούν ένα καλό κλίμα στις συστημικές. Έτσι είδαμε την Εθνική να πιάνει τα 7 ευρώ αλλά να έχουν πολύ καλή συμπεριφορά και οι άλλες. Σήμερα, ξεκίνησαν πτωτικά αλλά δε βλέπουμε και πάλι μεγάλες διαθέσεις. Η Alpha Bank έχει απώλειες 1% και κάπου εκεί κινούνται οι απώλειες και στις άλλες 3 συστημικές.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Έγραψε χθες νέο ιστορικό υψηλό και είναι φανερή η διάθεση για υψηλότερα. Έχει αρκετά νέα μπροστά με το βασικότερο που περιμένει η αγορά, την είσοδο στο Λονδίνο. Η διοίκηση θα δώσει ενημέρωση για τα αποτελέσματα χρήσης 2023 στις 25 Ιανουαρίου και μάλλον θα είναι καλύτερα από τις εκτιμήσεις της αγοράς. Οι περισσότεροι αναλυτές περιμένουν EBITDA περίπου 1 δισ. ευρώ.

LAMDA: Διατηρεί την καλή της συμπεριφορά η μετοχή και παραμένει πέριξ των 7,15 ευρώ, χωρίς να κάνει την ανοδική διαφυγή.

ΕΥΔΑΠ: Προσπαθεί στις τελευταίες συνεδριάσεις να βγάλει αντίδραση, αλλά έχει κερδίσει μόνο μερικά σεντς.

ΕΚΤΕΡ: Με 21 τεμάχια άνοιξε στα 4,20 ευρώ και στο -2,78%.

REAL CONS.: Μαθαίνουμε πως η τελευταία ανοδική κίνηση δεν έχει περάσει απαρατήρητη από κάποια θεσμικά βλέμματα.

INTRACOM: Χθες έβγαιναν πολλά κομμάτια στα 3,20 ευρώ περίπου, αλλά η προσφορά μαζευόταν όμορφα. Σήμερα με μικρό όγκο άνοιξε στα 3,1950 ευρώ και με οριακές απώλειες.

AUTOHELLAS: Μεταξύ 4,25% και 4,60% το εύρος απόδοσης του ομολόγου έως 200 εκατ. ευρώ διάρκειας 5 ετών, η δημόσια προσφορά του οποίου ξεκινάει αύριο. Νομίζουμε πως θα πάει καλά και θα καλυφθεί εύκολα η έκδοση. Μία απόδοση 4,4% θα είναι καλή. Η εταιρεία θα αποπληρώσει με τα κεφάλαια δάνεια στις τράπεζες και θα ανανεώσει το στόλο, ενώ θα κρατήσει κεφάλαια και για κεφάλαιο κίνησης.

INTRALOT: Από τις λίγες μετοχές που στα πρώτα λεπτά κινούνται ανοδικά και έχουν καλές εντολές αγοράς. Οριακά βέβαια, αλλά ανοδικά.

INTERLIFE: Με άνοδο και η συγκεκριμένη, η οποία πρόσφατα έγραψε νέα ιστορικά υψηλά και η αποτίμησή της προσεγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ. Στα 5,28 ευρώ και στο +1,54% με όγκο 5 χιλ. τεμάχια, τα οποία δεν είναι λίγα για τα δεδομένα της μετοχής.

LAVIPHARM: Συνεχίζεται η συσσώρευση πέριξ των 0,80 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης