Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Προσδοκίες για νέα ανοδική κίνηση – Βοήθειες από το εξωτερικό και τα αποτελέσματα

Χρηματιστήριο: Προσδοκίες για νέα ανοδική κίνηση – Βοήθειες από το εξωτερικό και τα αποτελέσματα
Η παρουσίαση του επενδυτικού πλάνου της Τράπεζας Πειραιώς έτυχε θερμής υποδοχής από τους αναλυτές και οι περισσότεροι επιβεβαιώνουν την bullish στάση τους για τη μετοχή
Σχετικά Άρθρα
Η βελτίωση της επενδυτικής ψυχολογίας στη Wall Street αναμένεται να οδηγήσει σε θετικό άνοιγμα τις αγορές της Ευρώπης και οι αναλυτές περιμένουν ανάλογη κίνηση και από την εγχώρια αγορά.
Η παρουσίαση του επενδυτικού πλάνου της Τράπεζας Πειραιώς έτυχε θερμής υποδοχής από τους αναλυτές και οι περισσότεροι επιβεβαιώνουν την bullish στάση τους για τη μετοχή.
Η μετοχή θα παραμείνει στο επίκεντρο, όπως και η μετοχή της Coca Cola μετά τα εξαιρετικά αποτελέσματα που δημοσίευσε χθες.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η Intralot, καθώς πήρε έγκριση το ενημερωτικό της από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για έκδοση ομολόγου έως 130 εκατ. ευρώ.
Η δημόσια προσφορά θα ξεκινήσει στις 21/2 και θα ολοκληρωθεί στις 23/2, ενώ η έναρξη διαπραγμάτευσης αναμένεται στις 28/2.

Eurobank Equities
Σήμερα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ε.Ε. δείχνουν θετικό άνοιγμα, καθώς οι επενδυτές επιστρέφουν στη διάθεση για αύξηση ρίσκου, απορρίπτοντας τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό.

Piraeus Securities
Περιμένουμε η αγορά να διατηρήσει το θετικό της momentum με τις τράπεζες να παραμένουν στο επίκεντρο.

Optima Bank
Περιμένουμε το θετικό momentum να συνεχιστεί σήμερα, βοηθούμενο από τις αγορές του εξωτερικού.

Beta
To X.A. είναι πιθανό να δοκιμάσει ξανά τα πρόσφατα υψηλά στη σημερινή συνεδρίαση λόγω των ενθαρρυντικών αποτελεσμάτων χρήσης 2023 και των υποσχόμενων προοπτικών.

Depolas

Ανοδική αντίδραση επετεύχθη χθες στο ΧΑ με οδηγό κερδών την ΕΕΕ, αλλά και τον τραπεζικό δείκτη. Με θετικές διαθέσεις εξελίχθηκαν και οι συνεδριάσεις σε Ευρώπη και ΗΠΑ με την τελευταία να βάζει μπροστά και πάλι τον τεχνολογικό δείκτη. Στο εσωτερικό, αλλά ένα καλό τρίμηνο είχε η Πειραιώς, ενώ οι αναβαθμισμένοι στόχοι της διοίκησης προσφέρουν περαιτέρω στήριξη στις αποτιμήσεις του κλάδου. Αυξημένη μεταβλητότητα αναμένεται στο ΧΑ για το επόμενο διάστημα. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον εγχώριο πληθωρισμό Ιανουαρίου και μεταποίηση Φεβρουαρίου, λιανικές πωλήσεις Ιανουαρίου, εβδομαδιαία στοιχεία αγοράς εργασίας και βιομηχανική παραγωγή Ιανουαρίου στις ΗΠΑ.

Κύκλος
Η αντίδραση του Γ.∆. από το ενδοσυνεδριακό χαμηλό της ημέρας ήταν αξιοσημείωτη καταγράφοντας ένα εντυπωσιακό ριμπάουντ που ωστόσο συνάδει με τεχνική ανάλυση καθώς είχε διαμορφωθεί η κατάλληλη γραμμή στήριξης. Συνέβαλε ωστόσο η διατήρηση του αυξημένου τζίρου επαναφέροντας συντομότατα το Γ.∆. πάνω από τις 1400 μονάδες επαναφέροντας την αισιοδοξία για τη συνέχεια.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 1264 μονάδες. Σημεία στήριξης 1377 και 1404 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 1413 και 1432 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης