Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Το πάρτι της Πειραιώς, το σόου του Κόκκαλη στο ταμπλό και οι μετοχές που οδήγησαν σε άνοδο

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Το πάρτι της Πειραιώς, το σόου του Κόκκαλη στο ταμπλό και οι μετοχές που οδήγησαν σε άνοδο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Διατηρείται το καλό κλίμα στις αγορές του εξωτερικού και ο DAX παρά τα όσα ακούγονται για την οικονομία της Γερμανίας γράφει το ένα ιστορικό υψηλό μετά το άλλο. Καλό και το άνοιγμα στη Wall Street. Δυνατά υψηλότερα πήγε και η δική μας αγορά με επιλεκτικές τοποθετήσεις να μας στέλνουν και πάλι πάνω από τις 1.415 μονάδες. Υψηλός ο τζίρος και λόγω του rebalancing των δεικτών MSCI. Στο υψηλό ημέρας έκλεισε η αγορά και στις 1.424,75 μονάδες με άνοδο +1,21% και συναλλαγές 193 εκατ. ευρώ.

FTSE 25: Μετά από 6 συνεχόμενες πτωτικές έκλεισε με σημαντική άνοδο 1.30%. Βέβαια από τις 6 πτωτικές, οι τρεις ήταν με απώλειες κάτω από 0,10% και οι άλλες τρεις δεν είχαν πτώση άνω του 0,42%. Δηλαδή μία ήπιο διολίσθηση είχαμε αυτό το διάστημα και σήμερα επανήλθε με χαρακτηριστική ευκολία. Σημειώνουμε πως 8 μετοχές του δείκτη έκλεισαν στις τελικές δημοπρασίες στο υψηλό ημέρας.

ΟΤΕ: Θυμάστε παλιά που γράφαμε για κάποιες μετοχές που ήταν φθηνές, αλλά οι επενδυτές και κυρίως οι αναλυτές προτιμούσαν άλλες πιο ακριβές; Για να σας φρεσκάρουμε τη μνήμα λέγαμε για τη Μυτιληναίος, που δεν μπορούσε να ξεκολλήσει και για τη ΔΕΗ που πήγαινε μόνο πάνω. Όμως ήρθε και η ώρα της ΜΥΤΙΛ αργότερα και είδατε που πήγε. Το ίδιο πιστεύουμε πως θα γίνει και εδώ. Σιγά-σιγά ο ένας μετά τον άλλο αναλυτής αυξάνει την τιμή στόχο. Προφανώς και έχει κουράσει, αλλά δεν μπορεί να αγνοηθεί η τεράστια αξία που έχει. Από την έκθεση της Citi κρατάμε ότι ακόμα και στο κακό σενάριο η τιμή στόχος είναι πάνω από την τρέχουσα. Δηλαδή, μιλάμε για παράνοια! Έλεος, ταμπλό μου… Στα 13,96 ευρώ και στο +3,25%.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Έγραψε σήμερα ξανά το 4 μπροστά και πήγε σε νέα υψηλά τριών ετών. Όπως καταλαβαίνετε με τέτοια ζήτηση δε μπορεί να δοθεί μεγάλο discount. Όποιος θέλει παίρνει κοντά στα τρέχοντα επίπεδα, αλλιώς να ψάξει άλλες μετοχές. Αυτήν την τακτική πρέπει να ακολουθήσει το ΤΧΣ. Τώρα μας παίρνει, παλιά παρακαλούσαμε… Στα 4,07 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας και στο +5,22% με υψηλό όγκο.

ΕΛΠΕ: Τρομερές αγορές στις τελικές δημοπρασίες ανέβασαν τον όγκο πάνω από 1 εκατ. τεμάχια και η μετοχή έκλεισε υψηλό ημέρας και στα 8,41 ευρώ με άνοδο 3,83%.

ΕΛΒΧΑΛΚΟΡ: Ισχυρή κίνηση 4,63% για τη μετοχή με κλείσιμο στα 2,26 ευρώ.

CENERGY: Μέσα σε δύο συνεδριάσεις κάλυψε το μεγαλύτερο μέρος της διόρθωσης που προηγήθηκε.

INTRALOT: Απίστευτη δύναμη η μετοχή. Προφανώς και η ανακοίνωση ότι ο Σωκράτης Κόκκαλης, αγόρασε 400 χιλ. μετοχές χθες με τιμή 1,13 ευρώ ενθουσίασε τους επενδυτές. Προφανώς και αυτοί που προσπάθησαν να «πληγώσουν» την ομολογιακή έκδοση με πωλήσεις μετοχές έκαναν μια τρύπα στο νερό. Τρομερή κίνηση σήμερα και πάλι με τεράστιο όγκο. Μπήκε στον MSCI της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Στα 1,25 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας και στο +7,02% με όγκο 10,5 εκατ. τεμάχια.

Η στήλη πάντως είναι ικανοποιημένη από την πορεία της αφού όσοι μπήκαν στην αύξηση (η οποία άλλαζε τα δεδομένα για τον όμιλο και ήταν συμφέρουσα), έχουν απόδοση άνω του 100%. Προφανώς και ακούγονται πολλά για την εισηγμένη, μέχρι και πώληση σε υψηλότερα επίπεδα τιμών. Άρα ο κάθε επενδυτής βάζει το δικό του στόχο και προχωράει.

INTRAKAT: Με όγκο 1,77 εκατ. τεμάχια στο +1,85% και στα 5,5 ευρώ λόγω και της δικής της εισόδου στον Mid Cap. Αποτίμηση 882 εκατ. ευρώ.

ENTERSOFT: Ο κλάδος της πληροφορικής παίζει με δικούς του δείκτες αποτίμησης. Για τη στήλη οι δείκτες αυτοί είναι κάπως υψηλοί, αλλά βλέπουμε πως και στο εξωτερικό είναι ανάλογη η εικόνα. Στα 7,38 ευρώ και στο +5,43%.

ΛΙΜΑΝΙΑ (απάντηση): Η στήλη κατά την τελευταία επικαιροποίηση των επιλογών της τον περασμένο Οκτώβρη είχε αφαιρέσει τον ΟΛΘ και είχε ρίξει το βάρος στον ΟΛΠ, καθαρά λόγω θεμελιωδών μεγεθών. Εκ του αποτελέσματος, αυτή η επιλογή δικαιώθηκε, αφού ο ΟΛΠ καλπάζει και ο ΟΛΘ είναι στάσιμος. Προφανώς και τώρα κοιτάμε λίγο παραπάνω τον ΟΛΘ, αφού έχει μείνει πίσω, αλλά πριν κάνουμε κάποια κίνηση θα θέλαμε να δούμε αποτελέσματα χρήσης 2023.

CENTRIC: Καλή πορεία σήμερα από τη μετοχή και ενισχύθηκε 2,16%.

CPI: Με όγκο υποχώρησε 5,88% σήμερα η μετοχή. Έχει μία χαμηλή αποτίμηση, αλλά θα πρέπει να δούμε και κάποιο σχεδιασμό από τη διοίκηση ώστε να εμπλουτιστεί η δραστηριότητα και να αφήνει κάτι στην τελική γραμμή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης